سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

بااسترس مقابله کنیم


بااسترس مقابله کنیم
استرس به معنای پاسخ بدن به محرک های محیطی یا واکنش به تغییرات است.این تغییرات می تواند احساسی یا موقعیتی باشد. مثلا رفتن به یک مدرسه جدید تغییری است که منجر به استرس می شود.
تجربه های خوب و بد هر دو به ایجاد استرس کمک می کند. وقتی انسان ها به علت تغییراتی در محیط استرس پیدا می کنند، بدن آنها با آزادکردن مواد شیمیایی در خون واکنش نشان می دهد، که این مواد به بدن انرژی و توان بیشتری می دهد. اگر این واکنش به علت یک خطر فیزیکی ایجاد شده باشد، مثبت است، اما اگر این واکنش در پاسخ به یک مسئله احساسی یاد شده باشد، منفی است.
● عوامل ایجاد استرس
استرس به علل متفاوتی ایجاد می شود. علل فیزیکی چون ترس از یک چیز خطرناک و یا علت های احساسی چون نگرانی برای شغل و یا خانواده. شناسایی علت استرس غالبا اولین گام در راه درمان آن است.
● انواع استرس
▪ استرس برای زنده ماندن؛
هنگامی که فرد با موقعیت خطرناکی روبه رو می شودبدن او به انرژی زیادی واکنش نشان می دهد که منجر به فرار او و یا مقابله با آن موقعیت می شود.
▪ استرس درونی؛
این استرس یکی از مهمترین انواع استرس است و زمانی ایجاد خواهد شد که ما در مورد چیزهای غیرقابل کنترل نگران هستیم، و یا خودمان را در موقعیتی قرار می دهیم که می دانیم به استرس منجر خواهد شد.افراد این گروه اغلب به دنبال موقعیت های استرس زا می گردند و درمورد چیزهایی نگران هستند که اصلا استرس زا نیست.
▪ استرس های محیطی؛
این نوع از استرس با پاسخ دادن به موقعیت های اطرافمان ایجاد می شود. مثل فشار کار، سروصدا.
▪ استرس های ناشی از خستگی؛
این نوع از استرس ها که معمولا در اثر کار زیاد در مدرسه، خانه و محل کار ایجاد می شود. حتی می تواند به علت نداشتن برنامه منظم روزانه باشد و اجتناب از آن بسیار مشکل است چون بسیاری از مردم فکر می کنند که غیرقابل کنترل است.
● نشانه های استرس
الف) علائم فیزیکی استرس عبارتند از؛
▪ سردرد،
▪ عصبی بودن،
▪ حساسیت های پوستی،
▪ معده درد،
▪ تپش قلب،
▪ تعرق،
▪ تکرر ادرار.
ب) علائم ذهنی استرس عبارتند از؛
▪ فراموشی،
▪ عدم تمرکز،
▪ بی دقتی و ناتوانی در مطالعه.
ج) علائم احساسی استرس شامل
▪ خستگی،
▪ کابوس دیدن،
▪ افسردگی،
▪ ترس ،
▪ عصبانیت زیاد
▪ و گوشه گیری است.
بسیاری از افراد برای مقابله با استرس به دنبال راه هایی می روند که نه تنها موثر نیست، بلکه به سلامت آنها ضرر می زنند. برای مثال الکل می خورند که خوردن آن تنها حالت روحی انسان را تغییر می دهد و به حل مشکل هیچ کمکی نمی کند. بعضی از افراد هم موادمخدر مصرف می کنند و یا در غذا خوردن زیاده روی می کنند. چرا به جای استفاده از این روش های مضر راه های زیر را دنبال نمی کنید؟
● ۲۰ پیشنهاد برای درمان استرس
۱) ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بخوابید. خوابیدن را درصدر برنامه های خود قرار دهید چون به شما انرژی می دهد.
۲) شانه ها و گردن خود را ماساژ دهید و یا از کسی بخواهید این کار را برای شما انجام دهد. با ماساژ دادن فشار عضله ها کاهش خواهد یافت و از خستگی عضله ها جلوگیری می شود.
۳) انرژی خود را در راه هایی مصرف کنید که نیاز به ابتکار دارد چون بازیگری، نواختن ساز، نوشتن و یا خواندن شعر.
۴) بخندید؛ خندیدن نه تنها به شما احساس بهتری می دهد بلکه باعث می شود که شما زیباتر هم به نظر برسید. سعی کنید همیشه لبخند برلب داشته باشید.
۵) نفس عمیق بکشید و روزانه ورزش کنید.
۶) به مسافرت بروید، سعی کنید زمانی را برای تفریح خود در نظر بگیرید نیازی به برنامه ریزی برای یک مسافرت طولانی و پرهزینه نیست. یک مسافرت ۲ و یا ۳ روزه برای انجام فعالیت های موردعلاقه خود کافی است.
۷) قبل از رفتن به رختخواب حمام آب گرم بگیرید. این امر به شما کمک می کند خواب راحتی داشته باشید.
۸) مواظب فکر کردن خود باشید. سعی کنید مثبت فکر کنید.
۹) دعا کنید و مطالب الهام بخش بخوانید.
۱۰) آنچه را که دوست دارید اتفاق بیفتد در ذهن خود مجسم کنید، اما مراقب باشید به رویاپردازی و گریز از واقعیت گرفتار نشوید.
۱۱) در مورد مشکلات خود با یک دوست و یا مشاور صحبت کنید.
۱۲) سعی کنید در مورد چیزهایی که هیچ گاه اتفاق نمی افتد خودتان را نگران نکنید.
۱۳) برای هر هفته خود برنامه ریزی داشته باشید. در یک دفتر یادداشت، جدولی بکشید و برنامه هفته ای را که پیش رو دارید بنویسید. هرگاه امری مانع انجام یکی از برنامه هایتان شد، خود را با ادامه برنامه وفق دهید.
۱۴) اهداف خود را بشناسید. در زمانی مشخص عمیقا به اهداف خود در زندگی فکر کنید و سعی کنید آنها را بنویسید. نوشتن اهداف راهی خوب برای استحکام بخشیدن به آنهاست.
۱۵) برای حل مشکلات خود چهار مرحله زیر را طی کنید؛
به راه حل های متفاوت نگاه اجمالی بیندازید؛ به عواقب آن فکر کنید؛ یکی از آن راه حل ها را انتخاب کنید؛ انتخاب خود را ارزیابی کنید.
۱۶) از اشتباهات خود درس بگیرید.
۱۷) خود را درگیر انجام کارهایی کنید که دوست دارید.
۱۸) خود و دیگران را ببخشید.
۱۹) کاری برای دیگران انجام دهید.
۲۰) در همه حال امیدوار باشید.
WWW.BBC.COMمنبع
ترجمه؛ آزاده هاشمی
منبع : روزنامه کارگزاران


همچنین مشاهده کنید