سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا


فرمول اقتصادی بوش!


فرمول اقتصادی بوش!
جرج واکر بوش،رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا از همان ابتدای حضور خود در کاخ سفید سعی نمود معادلات اقتصادی این کشور را مطابق فرمولهای پیشنهادی اقتصاددانان نومحافظه کار ترسیم نماید.سیاست قطع مالیات و اجرای آن توسط دولت آمریکا سبب اعتراض بسیاری از مردم و اقتصاددانان وابسته به طیف دموکرات شد.اما بوش بدون توجه به این اعتراضات سیاستهای نادست خود را ادامه داد.ورود واشنگتن به جنگ عراق و افغانستان ثبات اقتصادی نسبی این کشور را به طور کامل دگرگون ساخت.از ان پس شاهد گسترش بیکاری و فقر در مناطق مختلف آمریکا بودیم.کاهش ارزش دلار نیز این روند را تقویت نمود.
هم اکنون،در حالی که بوش در آخرین سال ریاست جمهوری خود قرار دارد سعی نموده است تا با رائه برنامه اقتصادی جدید خود از شدت بحران بوجود آمده در میان جمهوریخواهان بکاهد.نسخه “جرج بوش” رییس جمهوری آمریکا، برای بهبود وضعیت اقتصادی رو به بحران این کشور، نه تنها اثر مثبتی بر بازار بر جای نگذاشت، بلکه در حالی که هنوز سخنان او تمام نشده بود، باعث سقوط بیشتر سهام در بازارهای مالی آمریکا شد.
بازار سهام در آمریکا با این امید که بوش نسخه شفابخشی برای اقتصاد بیمار این کشور ارائه می‌دهد، اندکی رونق یافته بود، اما اظهارات او که بیشتر شبیه یک “مسکن ضعیف” بود، بلافاصله اثر منفی خود را برجای گذاشت.
بوش در سخنرانی خود پس از ماهها انکار، اعتراف کرد که وضعیت اقتصادی کشورش بد است و در همین چارچوب از کنگره خواست تا ۱۴۵میلیارد دلار کمک اقتصادی به مردم را تصویب کند.
کمک اقتصادی فوق حدود یک درصد تولید ناخالص ملی آمریکاست. بوش، تصریح کرد که کنگره بایستی هر چه سریعتر این بسته کمک اقتصادی را تصویب کند.
رییس جمهوری آمریکا از کنگره خواست تا کاهش مالیات بر درآمد را برای همیشه تصویب کنند تا به اشتغالزایی و رشد اقتصادی کمک شود. کنگره تحت کنترل دمکراتها، با کاهش مالیات بر درآمد موافق نیست، چرا که معتقد است این کاهش فقط به نفع دارندگان شرکتهای بزرگ است و در نهایت دست دولت را نیز برای یاری به طبقه فقیر و متوسط خالی می‌کند.
در این راستا “هیلاری کلینتون” و “باراک اوباما” کاندیداهای دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نسخه اقتصادی “جرج بوش” رئیس جمهوری این کشور را غیرکافی دانستند.
اوباما در بیانیه‌ای اعلام نموده است که بوش پس از گذشت ماهها و ماهها مشکلات اقتصادی خانواده‌های آمریکایی، نسخه‌ای را مطرح کرد که به نفع دهها میلیون کارگر و افراد نیازمند به کمک نیست.
هیلاری نیز که اظهارات رئیس کاخ‌سفید را بی‌اعتنایی بهمیلیونها شهروند آمریکایی نیازمند به کمک اقتصادی دانست، اظهار داشت که نسخه اقتصادی بوش هیچ کمکی به میلیون‌ها نفر افراد مسن که درآمدی ثابت دارند و با مشکلات مالی بسیاری روبه رو هستند، کمک نخواهد کرد.
لازم به ذکر است که کمک اقتصادی فوق حدود یک درصد تولید ناخالص ملی آمریکاست. آنچه مسلم است اینکه اقتصاد آمریکا طی سالهای اخیر بسیار ضربه پذیر شده است.این ضربه پذیری به دولت بعدی آمریکا نیز سرایت پیدا خواهد کرد و پیروز انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۸ ایالات متحده آمریکا،فارغ از تعلق خود به اردوگاه دموکراتها و جمهوریخواهان باید ساختار اقتصادی آمریکا را بازتعریفی دوباره نمایند.بازتعریفی که باتوجه به وضعیت فعلی بسیار سخت و دشوار خواهد بود.
حامد رشیدی
منبع : روزنامه رسالت


همچنین مشاهده کنید