یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا


سفری کوتاه درکیترینگ هما


سفری کوتاه درکیترینگ هما
بازدید از "کیترینگ" هما در مقایسه با سایر بخش‌های این شرکت هواپیمایی رنگ و بوی دیگری دارد. بوی عطر برنج و ادویه و غذاهای اشتهاآور کافی است تا شما را در پایان مراسم بازدید حسابی گرسنه کند. کیترینگ محل تهیه و بسته‌بندی غذاهای ویژه شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) است که برای مسافران این شرکت هواپیمایی همواره خاطره‌انگیز بوده است.
برای ورود به کیترینگ هما پوشیدن کلاه و روپوشهای سفید الزامی است. کارکنان در صورت لزوم ملزم به تعویض روپوش خود در چهار نوبت هستند. کیترینگ با بهداشت فردی و اصول ایمنی غذا همراه است. بطوریکه کارکنان هر روز برای ورود به محل کار باید دو نوبت استحمام کنند. همچنین آرایشگاهی برای اصلاح سروصورت درنظر گرفته شده است. در راهروهای ورودی این ساختمان تابلوهای هشدار دهنده نصب شده است که نکات ایمنی واستاندارد به کارکنان را یادآوری می‌کند. مبنای کار در تمام بازبینی‌ها در مورد کارکنان و مواد غذایی استاندارد بین المللیHazard Analysis and Critical Control Points ((HACCP است .
● انبار کیترینگ
در انبار کیترینگ خریدهای روزانه و ماهانه نگهداری می‌شود و حدود ۱۰۲۸ قلم کالا اعم از خوراکی و غیرخوراکی توسط ۴۵۰ پیمانکار تامین می‌شود پس از آنکه اجناس درآزمایشگاه میکروبی بصورت گزینشی از لحاظ کیفیت و ظاهر مورد برسی قرار گرفت در صورت عدم مشکل درانبار نگهداری می شود در غیراینصورت مرجوع می شود .
به گفته جلال فراهانی مدیر کل بخش کیترینگ، هما در راستای اصل ۴۴ و گسترش توسعه بخش خصوصی قسمت عمده ای از خریدهای خود را از خارج از مجموعه تامین می کند که این کار بسیار مقرون به صرفه است .به طوریکه میانگین قیمت اجناس حدودا ۶۰ درصد ارزانتراست .
● آشپز خانه:
آشپزخانه کیترینگ هما به دو بخش آشپزخانه سرد و گرم تقسیم می شود.در اینجا میزها و گازها دردو نوبت ضد غفونی می شود.در آشپزخانه سرد روزانه ۳۰ هزار غذای سرد تهیه می ‌شود که بسته به هر فصل از هفت نوع تنوع غذایی برخوردار است .در این بخش انواع سالاد ،ساندویچ سرد در اشکال مختلف بشقابی و کلاب تهیه می‌شود.که تنوع شکل ظاهری آن اشتهای مسافران را تحریک می کند.
غذاههای گرم مخصوص سرو در پروازهای خارجی است.روزانه ۱۵ هزار سرویس غذایی در آشپزخانه گرم تهیه می شود که در دو نوع فرنگی و ایرانی است .غذای مسافران هماکلاس به نسبت مسافران عادی از کیفیت وتنوع ویژه‌ایی بر خوردار است در این بخش می توان اوج هنر و سلیقه آشپزان کیترینگ هما را دید.
به گفته فراهانی در پروازهای داخلی به دلیل عدم امکانات گرمایشی نمی‌‌‌ توان چای و غذای گرم سرو کرد بنابرین فقط با غذای سرد از مسافران پذیرایی می‌شود.
● نانوایی:
بوی نان تازه درقسمت نانوایی اشتها برانگیز است .روزانه حدود ۳۰۰ قالب نان تست جهت مصرف ساندویچ تهیه می شود.نانی که برای مسافران هما کلاس در نظر گرفته می شود حاوی امگا ۳ وانواع بهبود دهنده ها است وبنا گفته مسئول این بخش بزودی در پروازهای درجه ۲ ازنان حاوی امگا ۳ استفاده می‌شود.
● قنادی:
در بخش قنادی انواع شیرینی های خشک ،تر ، شیرینی صبحانه و دسر تهیه می شود وروزانه ۲ تا۳ هزار نان شیرینی و۴تا۶ هزار شرینی دانمارکی تهیه می شود.در روزهای چهارشنبه تا جمعه به دلیل تر افیک پرواز حجم بیشتری شیرینی پخت می شود .
● شست و شو:
بعد ازاینکه ظرف ها در ماده شوینده خیس خورد ظروف وارد سیستم شست وشومی‌شود.در این بخش یک ناظر بطور ثابت بر شست‌‌‌وشوی بهداشتی ظروف نظارت می‌کند.برای اطمینان از ایمنی ظروف از میکروب ،هر سه روز در هفته ، ظرف نمونه گیری وتست میکروبی می شودودر صورت مثبت بودن تست میکروبی خط شست‌وشو اشکال یابی می‌شود .
● سینی چینی :
در این بخش تمام تولیدات غذایی که بسته بندی وآماده شده در درون چرخهای مخصوص حمل غذا در هواپیما چیده می شود که بسته به اندازه آن حدود۳۲تا۳۹ بسته غذایی جای می گیرد .در چند ماه اخیر بنا به تغییر سیاست هما بجای استفاده از ظروف پلاستیکی یک بار مصرف از جعبه‌های مقوایی استفاده می‌شود .
فراهانی در مورد مزیت استفاده ازجعبه‌های مقوایی گفت :استفاده از این جعبه‌ها امکان بازیافت ،تبلیغات ،تقویت بخش خصوصی وکاهش هزینه‌ها را در بردارد.واز سویی بااستقبال مسافران مواجه شده است .
● رمپ کیتر ینگ:
در این بخش کنترل نهایی مواد غذایی بسته‌بندی شده برای سرو در پروازها ،انجام می‌شود واجازه انتقال آنها به داخل هواپیما داده می‌شود .ودر صورت هر گونه اشکالی دربسته بندی به قسمت بندی ارجاع داده می شود.
منبع : مجله صنعت حمل و نقل


همچنین مشاهده کنید