یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا


فولاد ایران و جهان در یک نگاه (۲)


واحد ذوب شرکت ملی صنایع مس ایران نیز در مهرماه ۱۵ هزار تن آند تولید کرد که ۱۰۷ درصد از برنامه را محقق می‌ساخت. تولید آند نسبت به مهر سال ۸۲، ۵ درصد رشد داشته از ابتدای سال جاری ۹۶ هزار تن آند در این واحد تولید شده که ۱۱۴ درصد از برنامه را پوشش داده اما هنوز ۲- درصد از عملکرد سال گذشته، رشد کمتری دارد. در واحد پالایشگاه نیز ۳۸ تن لجن محتوی طلا و نقره تولید شده که با توجه به انتظار تولید ۲۶ تن، ۱۴۶ درصد از برنامه اجراء شده و نسبت به مهر سال ۸۲، رشد ۳۱ درصدی را نشان می‌دهد. واحد پالایشگاه از ابتدای سال، ۲۱۵ تن لجن محتوی طلا و نقره تولید کرده که باز هم ۱۱۰ درصد از برنامه اجراء شده را پوشش داده و نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۱۲ درصد رشد داشته است. به‌طور کلی روند تولید لجن به شدت مثبت و سریع ارزیابی شده و و درصد رشد این صنعت بسیار بالا است.
محصول دیگر واحد پالایشگاه یعنی کاتد در مهرماه برابر ۱۲ هزار تن بوده که آن هم ۱۴۲ درصد از برنامه را محقق ساخته و ۹ درصد نیز نسبت به مدت مشابه سال پیش پیشرفت کرده است. از ابتدای سال جاری ۷۵ هزار تن کاتد تولید شده که آن هم ۱۱۵ درصد از برنامه را اجراء کرد. اما نسبت به مدت مشابه سال گذشته یک درصد رشد منفی داشته است. در واحد ریخته‌گری نیز ۹۹۲۱ تن بلیت و اسلب تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۲ درصد رشد کرد. با تولید ۵ هزار تن بیلت و اسلب از ابتدای سال جاری درصد رشد این محصول به ۹ رسیده است. میزان تولید مفتول نیز ۷ هزار تن بوده که نسبت به مهرماه ۸۲، ۱۷ درصد رشد منفی داشته است. مقایسهٔ میزان تولید از ابتدای سال جاری نسبت به ۷ ماه نخست سال ۸۲ نیز رشد منفی ۲۵ درصدی این محصول را نشان می‌دهد. واحد لیچینگ نیز در مهرماه ۹۶۲ تن کاتد تولید کرده که ۱۰۰ درصد از برنامه را پوشش داده اما نسبت به سال گذشته ۱۶ درصد رشد منفی دارد. با وجود ۱۰۰ درصدی بودن درصد اجراء برنامه برای تولید محصول مفتول مس از ابتدای سال، اما باز هم نسبت به مدت مشابه سال گذشته تولید مفتول ۱۳ درصد رشد منفی داشته است. مجموع کاتد تولید شده در واحد پالایشگاه و لیچینگ ۱۳ هزار تن در مهرماه بوده که ۱۳۸ درصد از برنامه‌ را محقق ساخته است. از ابتدای سال جاری نیز در این دو واحد مجموعاً ۸۱ هزار تن کاتد تولید شده که ۱۱۴ درصد از برنامه را اجراء کرد: اما نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲ درصد رشد منفی داشته است.
شرکت سهامی آلومینیوم ایران
شرکت ایرالکو به‌عنوان یکی از واحدهای تابعهٔ این شرکت در مهرماه سال جاری، ۸۵۴ تن آلیاژ آلومینیوم تولید کرده که ۱۰۳ درصد از برنامهٔ پیش‌بینی شده را اجراء کرده است، اما تولید این محصول در مهرماه ۸۲، ۱۸۰۰ تن بوده که مقایسهٔ این دو رشد منفی ۵۵ درصدی تولید امسال را نشان می‌دهد. با نگاهی به تولید این آلیاژ از ابتدای سال و مقایسهٔ آن با سال قبل، نیز رشد منفی ۱۴ درصدی مشاهده می‌شود، هرچند که طبق برنامهٔ پیش‌بینی شده برای سال جاری تولید آلیاژ آلومینیوم ۱۴۲ درصد از برنامهٔ مذکور را اجراء کرده است. تولید آلومینیوم خالص ایرالکو در ماه گذشته ۴ هزار تن بوده که ۹۳ درصد از برنامه را پوشش داده اما نسبت به مهرماه سال گذشته ۶۰ درصد رشد داشته است. از ابتدای امسال نیز ۴۳ هزار تن آلومینیوم خالص تولید شده که ۱۱۹ درصد از برنامه را پوشش داده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز ۴۱ درصد رشد داشته است.واحد المهدی نیز در مهرماه سال جاری ۷ هزار تن آلومینیوم خالص تولید کرده که ۸۷ درصد از برنامهٔ پیش‌بینی شده را اجراء کرده اما با ایجاد تحولات و پیشرفت‌های سریع‌ المهدی با مقایسه میزان تولید ۷ ماه نخست سال جاری و سال گذشته این واحد، رشد ۵۵ درصدی مشاهده می‌شود که به راه‌اندازی فازهای دیگر المهدی، احتمالاً رشد تولید این واحد چشمگیر نیز خواهد شد.
شرکت آلومینای ایران نیز در مهرماه سال جاری ۵ هزار تن پودر آلومینا تولید کرده که نسبت به مهر سال گذشته ۵۵ درصد رشد منفی داشته است. به‌طور کلی نیز این میزان تولید تنها توانسته ۳۶ درصد از برنامهٔ پیش‌بینی شده را اجراء کند. هرچند که مقایسهٔ عملکرد تولید ۷ ماههٔ این واحد نسبت به سال گذشته از رشد ۳۱ درصدی خبر می‌دهد اما هنوز تولید آلومینا به برنامه‌های از پیش تعیین شده کاملاً نزدیک نشده است.
شرکت احداث صنعت
واحدهای تابعهٔ شرکت احداث صنعت در ۷ ماه نخست سال جاری، به‌طور کلی ۶/۲ میلیون تن سیمان تولید کرده‌اند که ۱۰۰ درصد از برنامهٔ پیش‌بینی شده را اجراء کرده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز ۴۱ درصد رشد داشته است. تولید کلینگر نیز با رشدی ۵/۲ میلیون تن در این ۷ ماه مواجه بوده که ۹۸ درصد از برنامه را پوشش داده و ۳۷ درصد نیز نسبت به سال گذشته رشد داشته است. سیمان اردبیل در مهرماه سال جاری ۷۰ هزار تن سیمان و ۴۸ هزار تن کلینگر تولید کرده و تنها در خصوص کلینگر از برنامه عقب مانده و ۷۵ درصد از برنامه را اجراء کرده. رشد تولید سیمان اردبیل از ابتدای سال جاری ۵۳۹ هزار تن سیمان تولید کرده و نسبت به مدت مشابه سال پیش ۱۲ درصد رشد داشته اما در تولید کلینگر تنها ۴۱۲ هزار تن تولید صورت گرفته که رشد منفی ۳ درصدی نسبت به سال قبل را نشان می‌دهد. سیمان هرمزگان نیز ۱۸۰ هزار تن سیمان در مهرماه تولید کرد که گویای ۱۸ درصد رشد نسبت به مهر سال گذشته است. این میزان تولید ۱۲۵ درصد از برنامه را پوشش داده و در زمینهٔ تولید کلینگر نیز هرمزگان ۱۵۷ هزار تن سیمان تولید کرده است که باز هم ۲۳ درصد نسبت به مهرماه سال گذشته، رشد نشان می‌دهد. سیمان هرمزگان از ابتدای سال جاری ۱/۱ میلیون تن سیمان و ۱/۱ میلیون تن کلینگر تولید کرد که به ترتیب ۱۹ و ۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد مثبت داشته‌اند. سیمان دشتستان نیز در مهرماه سال جاری ۹۴ هزار تن تولید سیمان داشته که ۱۱۳ درصد از برنامهٔ پیش‌بینی شده را اجراء کرده و رشد آن نسبت به مهرماه سال گذشته ۱۰۴۶ درصد است که رشد چشمگیر و فوق‌العاده تولیدات این واحد را نشان می‌دهد. کلینگر نیز که از تولیدات تازهٔ این واحد است، تولید ۶۱ هزار تنی در مهرماه داشته است. سیمان دشتستان با تولید ۴۰۰ هزار تن سیمان در ۷ ماه نخست ساری جاری، ۷۸ درصد از برنامه‌ها را محقق ساخته و نسبت به مدت مشابه سال پیش رشد ۶۲۴ درصدی را نشان می‌دهد. چنین آماری از راه‌اندازی و پیشرفت واحدهای مختلف سیمان دشتستان خبر دارد.سیمان داراب نیز در مهرماه ۸۶ هزار تن سیمان تولید کرده که نسبت به مهر ۸۲، ۲۱ درصد رشد داشته. تولید سیمان این واحد ۱۱۳ درصد از برنامه را اجراء کرده است. کلینگر تولیدی این واحد نیز ۷۷ هزار تن بوده که نسبت به مهر سال گذشته ۷ درصد رشد منفی دارد. به‌طور کلی سیمان داراب از ابتدای سال جاری ۵۶۰ هزار تن سیمان و ۵۱۴ هزار تن کلینگر تولید کرده که در مقایسه با ۷ ماه نخست سال ۸۲، سیمان ۵۰ درصد و کلینگر ۳۳ درصد رشد نسبی داشته است. مجموعهٔ کلیهٔ واحدهای شرکت احداث صنعت رشد ۴۱ درصدی تولید سیمان و ۳۷ درصدی تولید کلینگر را نشان می‌دهد.
واحدهای فولادسازی
گروه ملی صنعتی فولاد ایران در مهرماه سال جاری ۵۱ هزار تن محصول فولاد تولید کرده است. با توجه به اینکه این میزان تولید، کمتر از ۵۰ درصد از برنامهٔ پیش‌بینی شده را اجراء می‌کند، رشد منفی ۲۳ درصدی تولید نسبت به مهر ۸۲ نیز چندان عجیب نیست. گروه ملی صنعتی فولاد ایران از ابتدای سال جاری ۳۴۳ هزار تن فولاد تولید کرده و نسبت به ۷ ماه نخست سال ۸۲، ۲۲ درصد رشد منفی دارد. فولاد خراسان نیز ۵۱ هزار تن فولاد تولید کرده که ۱۹۰ درصد از برنامهٔ پیش‌بینی شده را پوشش داده و نسبت به مهرماه گذشته نیز ۵۵ درصد رشد داشته است. خراسان از ابتدای سال جاری ۳۰۵ هزار تن فولاد تولید کرده که ۱۱۹ درصد با برنامه انطباق داشته و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نیز ۳۲ درصد رشد نشان می‌دهد. ذوب‌آهن اصفهان ۲۱۰ هزار تن فولاد در مهرماه تولید کرده که رشد منفی ۴ درصدی نسبت به مهر سال گذشته دارد و تولید ۷ ماههٔ این واحد نیز نسبت به سال گذشته ۱۴ درصد کاهش نشان می‌دهد. فولاد مبارکه نیز با تولید ۲۸۸ هزار تن محصول فولاد دستیابی به ۱۰۰ درصد اجراء برنامه، ۱۵۸ درصد رشد نسبت به مهر ۸۲ دارد و تولید ۲/۲ میلیون تنی این واحد نیز از ابتدای سال جاری ۳۴ درصد نسبت به ۷ ماه نخست سال گذشته دارا است. به‌طور کلی مجموعهٔ واحدهای فولادسازی ۷۲۴ هزار تن فولاد در مهرماه تولید کرده‌اند که ۹۰ درصد از برنامه پیش‌بینی شده را اجراء کرده و نسبت به مهر ۸۲، ۲۹ درصد رشد داشته‌اند. از ابتدای سال جاری نیز این واحدها، ۱/۵ میلیون تن فولاد تولید کرده‌اند که ۹۷ درصد از برنامهٔ پیش‌بینی شده را اجراء کرده و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۷ درصد رشد را نشان می‌دهد.
منبع : خانواده سبز


همچنین مشاهده کنید