دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

نقش رسانه های پرستاری در ارتقای رتبه سلامت جامعه


نقش رسانه های پرستاری در ارتقای رتبه سلامت جامعه
از دو سال اخیر تاکنون شاهد گسترش روزافزون رسانه‌های پرستاری در سطح کشور هستیم رسانه‌های پرستاری را می‌توان به چند دسته شامل سایت‌ها، وبلاگ‌ها، نشریات، ماهنامه‌ها، هفته‌ها، بولتن و ویژه‌نامه‌های خبری و اطلاع‌رسانی تقسیم نمود که بعضی‌ها از سوی سازمان دانشکده یا انجمن‌ها مدیریت شده و بعضی نیز با مدیریت و هزینه شخصی اداره می‌گردند.
با توجه به نقش مهم این رسانه‌ها در امر ارتقای سلامت جامعه و خلاء ناشی از وجود اطلاعات موثر در افزایش سلامت که سالهاست دامنگیر حوزه سلامت در سطح کلان شده اکنون می‌بایست این رسانه‌ها از سوی نهادهای دولتی، وزارت بهداشت و درمان ، معاونت سلامت ، سازمانها و انجمن‌های مرتبط مورد حمایت قرار گیرند.
این رسانه‌ها با تاثیرگذاری فراوان خود باعث تزریق اطلاعات مهم و کاربردی بحث بهداشت و سلامت به بطن جامعه می‌گردند و می‌توانند به مرور زمان فرهنگ عمومی جامعه را در رابطه با سلامت بالا برده و در نتیجه سطح و رتبه عمومی سلامت جامعه نیز بالا می‌رود و از هدر رفتن هزینه‌های بالای فرهنگ‌ سازی در حوزه سلامت کاسته و آن را در مسیر واقعی خود هزینه نمایند.
تجربه برگزاری اولین جشنواره وبلاگ نویسی پرستاری ایران به ما نشان داد که هم پرستاران و دیگر همکاران بخش سلامت مایل به در اختیار گذاشتن و انتشار تجربیات، اندوخته‌ها، پژوهش‌ها، آموزش‌ها و مقالات خود در این مسیر هستند و هم مخاطبین عام این وبلاگ‌ها علاقمند به مطالعه و فراگیری این مطالب برای بالا بردن معلومات خود هستند.
همانطور که رشته پرستاری از اهمیت خاصی در سلامت جامعه برخوردار است لذا رسانه پرستاری نیز می‌بایست مورد توجه نهادها و محافل اجتماعی دیگر جامعه قرار گیرد.
تعداد زیادی از نشریات و رسانه‌های تخصصی پرستاری و سلامت که به علت نبود حمایت و تامین مالی مناسب نمی‌توانند آنطور که باید نقش خود را ایفا نمایند و چه بسا در آینده نزدیک می‌بایست شاهد تعطیلی آنها باشیم.
همچنین با توسعه و گسترش بخش‌های بین‌المللی این رسانه‌ها و ترجمه آثار و مقالات مکتوب فارسی به زبانهای دیگر می‌توانیم باعث ارتقای سطح علمی و دانش این کشور در صحنه بین‌المللی باشیم.
در ضمن نباید به این موارد به چشم برنامه و پروژه نگاه کرد بلکه تمام این موارد می‌بایست جز تعهدات ما نسبت به سلامت جامعه باشد و تا وقتی که نگرش ما و مسئولین بهداشت و درمان جامعه نسبت به این امر مهم تغییر نیابد نمی‌توانیم شاهد پیشرفتی در این حوزه باشیم.
تجربیات و اندوخته‌های اعضای تیم سلامت بالاخص پرستاران می‌تواند معضلات و مشکلات زیادی را که سیستم سلامت با آن دست به گریبان است را حل نماید بالاخص نیروی جوان شاغل در این حوزه منتظر فرصتی است تا توانمندی‌ها و راهکارهای خود را برای بهتر شدن سیکل خدمات دهی به بیماران و آگاه‌سازی جامعه به مرحله اجرا بگذارد.
در کشورهای دیگر رسانه‌هایی که در حوزه آموزش و سلامت فعال می‌باشند به خاطر تاثیرگذاری به سزایی که در سطح جامعه دارند مورد حمایت‌های دولتی قرار می‌گیرند و بجاست در کشور ما نیز این مهم مورد توجه قرار گیرد.
ما از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی پرستار و پرستاری به آدرس http://ino.blogfa.com اعلام آمادگی نموده و منتظر نقطه نظرات کلیه مسئولین، معاونت‌های وزارت بهداشت و درمان و روابط عمومی ها برای یک همکاری مسنجم درخصوص رسانه‌های سلامت هستیم.
احمد عامری


همچنین مشاهده کنید