دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

کلامی دیگر در رابطه با پرستاران و رسانه


کلامی دیگر در رابطه با پرستاران و رسانه
اعتراض ایراد شده فقط در رابطه با فیلم اغما نیست بلکه اعتراض به فیلمهایی این چنین است.شوکران را به یاد داریم، که چگونه خشم پرستاران را برانگیخت.متاسفانه پرستاری به عناون یک صنف مورد کم توجهی صدا و سیما و فیلمسازان ما است.فعالیتهای بسیار پرستاران می تواند از طریق صدا و سیما به اطلاع مردم رسانده شود.یک پرستار فقط در بیمارستان کارنمی کند. او در فامیل به عنوان یک مشاور خانوادگی عمل می کند!در اجتماع دارای نقشهای آموزشی، بهداشتی و مشاوره ای است. بسیاری از تصمیمات مهم بر بالین بیماان را پرستاران می گیرند،بسیاری از کارهای اورژانسی بر بالین بیمار توسط پرستاران انجام می گیرد.و بعد به اطلاع پزشک رسانده می شود و یا با حضور پزشک در آن واحد با راهنمایی پرستار یک تصمیم واحد گرفته می شود.پرستار منعکس کننده مشکلات بیمار به پزشک است و زمینه فکری پزشک را برای درمان بیمار آماده می کند..باید بدانید که پرستاری دارای شاخه های مختلفی است.پرستار کودک، پرستار بهداشت روان،پرستار بعداشت جامعه، پرستار داخلی و جراحی،.ما از صدا و سیما نمی خواهیم پرستاران را همچون فرشته هایی عاطفی با دستانی مهربان و لرزان نشان بدهد.از صدا و سیما می خواهیم که روی حیطه ها و فعالیتهای نام برده شده مطالعه نماید و با درک حرفه پرستاری الگویی درست از این حرفه به مردم ارائه دهد..
مدیریت در پرستاری بحثی است که در اکثر فیلمها با خشونت کلامی و رفتاری پرستار بیان می گردد.در حالیکه مدیریت در پرستاری دارای حیطه هایی بس گسترده تر از حیطه های نام برده شده است.کنترل شرایط سخت و دشوار بیمار و تصمیم گیری فوری برای نجات جان بیمار یک نوع مدیریت است که بارها و بارها توسط پرستاران اجرا شده و نتیجه بخش بوده است.
یکی از نقشهایی که توسط صدا و سیما نادیده گرفته شده نقش پرستاران در ۸ سال دفاع مقدس است.فیلمهلی زیادی در این رابطه ساخته شده.دلاوریهای بسیاری را از مردان رزمنده دیده ایم که در کنارانها جای مردان و زنان دلاور پرستار خالی است.ای کاش فیلمی در رابطه با عملکرد پرستاران در بیمارستانهای صحرایی نیز ساخته می شد.
اعتراض دیگر اینکه انگشت اشاره و باز گویی شخصیتهای خاص روی پرستاران زن نشانه میرود.آیا زن بودن جرم است؟یا پرستار بودن؟یا پرستار زن بودن!!؟؟؟.پرستاری حرفه ای سخت و نفس گیر است و اینکه عده کثیری از شاغلین این حرفه را زنان تشکیل می دهد نشان دهنده قدرت فکری،مدیریتی،روحی و عاطفی بالای زنان است نه سست عنصر بودن و رویا گونه بودن زن.در اکثر فیلمها وقتی می خواهند پرستار زنی را مهربان و با عاطفه جلوه دهند او معمولا نقش عاشق بیمار بودن و یا همراه را بازی می کند!!!؟؟؟به عنوان یک زن پرستار از صدا و صیما می خواهم در این رابطه تغییر دیدگاه بدهد..
مطلب دیگری که از صدا و سیما انتظار می رود در رابطه با آن مطالعه داشته و تغییر دیدگاه داشته باشد طرح تکریم اربا رجوع توسط کادر بهداشت و درمان است.ارتباط مداوم پرستاران با بیماران و همراهان آنها نوعی دوستی و مودت بین آنها و به خصوص بین پرستاران و همراهان بیمار به وجود می آورد.چراکه می تواند در انتقال مشکلات بیماران به پرستاران کمک کننده باشد.و باز هم برای تصمیم گیرهای مهم نیاز به مشاوره با همراهان است و این میسر نیست مگر با ایجاد ارتباط سالم و هدفمند در جهت رفع نیازهای بیمار. با این وجود،در تمام بیمارستانها در جهت طرح تکریم ارباب رجوع شماره تلفنی قرار داه شده که کوچکترین شکایت بیامران و همراهان را ۲۴ ساعته به اطلاع مسولین امر می رساند. در حالیکه من بارها در بانک و پست و .........رفتاری غیر اجتماعی دیدم ولی نمی دانستم به که بگویم و چگونه؟!!!
همکاران گرامی به جای اینکه بگوییم اغما چه و نظام پرستاری چگونه بیایید در وبلاگهایمان به سازمان صدا و سیما راه کار ارئه دهیم.بیایید اشتباهات آنها را بیان نماییم. اینکه بگوییم اعتزاض داریم کار را حل نمی کند.بگوییم در چه رابطه اعتراض داریم.انها نیاز به راهنمایی ما دارند.اما وجود یک کارشناس پرستار برای توجیه فیلم سازان ضروری است.
احمد عامری


همچنین مشاهده کنید