چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا


سبز رانندگی کنید


سبز رانندگی کنید
نوروز را در عصر امروز با سفرهایش می‌شناسند. سفر به دیگر جا و کنده شدن از شهر و این محله‌های پر دود و ترافیک وپر صدا و آسوده‌شدن برای مدتی و آرمیدن و نفس‌کشیدن در طبیعت‌های آزاد، سفر دگر شدن است در عمق روح و روان، و این‌ رها شدن را رسم همه‌گیری گرفته است.
من و تو و همه. اما ماندگار شدن این تجربه مستلزم رعایت مولفه‌هایی است که معاونت اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا با دغدغه‌ افزایش ضریب ایمنی شهروندان در سفرها و کاهش آمار تصادفات آنها را مورد بررسی قرار داده است ضمیمه راهنمای روزنامه دنیای اقتصاد هم برای سهیم شدن در این مهم، مطالب ارسالی را تقدیم خوانندگان گرامی می‌کند:
یکی از اصلی‌ترین وظایف و نقش‌های پلیس راهنمایی و رانندگی حفاظت از جان انسان‌ها و برقراری نظم در عبور و مرور است که ایفای این نقش در سایه، عنایت خداوند و همکاری مردم عزیز کشورمان تحقق می‌یابد.
پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا برای تحقق فرهنگ صحیح رانندگی و بیشتر آشنا شدن عموم مردم با قوانین حاکم بر جامعه، نکات آموزشی مختص ایام نوروز را جهت بهره‌برداری ارائه کند.
امید است در پناه ایزد منان تعطیلاتی همراه با خوشی و بدون سانحه رانندگی پیش‌ر‌‌و داشته باشید.
● هشدارهای ترافیکی
هرراننده باید به تنهایی پلیس خود باشد.
صحبت با راننده موجب حواس‌پرتی او و حوادث ناگوار می‌شود.
آرامش شرط اول رانندگی است و استرس و عصبانیت موجب حادثه می‌شود.
راننده گرامی! به شگردهایی که سارقان خودرو در جاده‌ها به کار می‌برند، آگاهی داشته باشید.
همیشه به یاد داشته باشید در هنگام شب و تاریکی هوا با دقت بیشتری رانندگی کنید.
صبر و حوصله از ویژگی‌های شخصیتی یک راننده خوب محسوب می‌شود.
بستن درست کمربند ایمنی، کار بسیار ساده‌ای است که بقای زندگی شما را تضمین می‌کند.
نبستن کمربند در حین رانندگی عواقب خطرناکی را به همراه دارد.
راننده گرامی! آیا می‌دانید هزینه مراقبت‌های بیمارستانی برای مصدومی که کمربند ایمنی را نبسته ۵۰‌درصد بیشتر از مصدومی است که کمربند ایمنی خود را بسته است؟
تحقیقات نشان می‌دهد در مواقعی که راننده خودرو، کمربند خود را نمی‌بندد، در حدود ۷۰درصد موارد، کودکانی هم که سرنشین این خودرو هستند کمربند خود را نمی‌بندند.
هنگام بستن کمربند ایمنی به سرنشین خود در صندلی جلو تذکر دهید که حتما کمربند ایمنی خود را ببندد. زیرا خطری که متوجه او می‌شود، کمتر از خطری که متوجه شما می‌شود،‌ نیست.
مدارک رانندگی، کارت شناسایی و بیمه‌نامه اتومبیل خود را همیشه به همراه داشته باشید.
قبل از اقدام به مسافرت از سالم بودن خودروی خود مطمئن شوید.
راننده گرامی! قبل از سفر، استراحت کافی داشته باشید و چنانچه در طول مسیر دچار خواب‌آلودگی شدید، در مکان مطمئنی استراحت کنید تا از بروز حوادث جانی و مالی جلوگیری شود.
بالاترین میزان تصادف متوجه افرادی است که در طول شبانه‌روز ۳ ساعت یا کمتر خوابیده باشند و بین رانندگانی که ۵ تا ۷ ساعت را در شبانه‌روز به استراحت و خواب اختصاص می‌دهند و افرادی که بیشتر از ۷ ساعت می‌خوابند، اختلافی مشاهده نمی‌شود.
قبل از مسافرت حداقل ۶ساعت خواب بسیار ضروری است.
بهتر است در هنگام سفر با یک همراه رانندگی کنید تا در صورت لزوم و احساس خواب آلودگی، همراه شما ادامه مسیر را رانندگی کند.
راننده گرامی! شما در حین رانندگی حافظ جان افراد دیگری هم هستید، پس مراقب آنها باشید.
در صورت بروز هر گونه مشکل، موارد مشکوک یا تخلفات جاده‌ای، از طریق تلفن ۱۱۰ ماموران ما را یاری کنید.
قبل از شروع سفر برای اطمینان از وضعیت راه‌ها و انتخاب مسیر، با شماره تلفن ۸۲۵۵۵۵۵ (مرکز پیام پلیس راه) تماس حاصل کنید.
قبل از شروع سفر، از شرایط آب و هوایی مسیر مطمئن شوید.
به همراه داشتن جعبه کمک‌های اولیه و داروهای مورد نیاز و دفترچه بیمه از ضرورت‌های سفر است.
هنگام مشاهده آمبولانس و نیروهای پزشکی، راه را برای آنها باز کنید چرا که هر لحظه غفلت و تاخیر شما، عواقب خطرناکی را برای مصدومان و حادثه‌دیدگان به همراه دارد.
در صورت بروز تصادفات و صدمات جانی وارده به افراد، با اورژانس کشور (شماره ۱۱۵) تماس بگیرید.
هنگام حرکت در جاده‌ها در فاصله بین خطوط حرکت کرده و از تغییر ناگهانی به چپ یا راست خودداری کنید.
خطوط موجود در جاده‌ها، محدوده حرکت اتومبیل‌ شما را مشخص می‌کند، با رعایت حق خود، به حقوق دیگران نیز احترام بگذارید.
حتی‌الامکان از پارک کردن اتومبیلتان در سطح آسفالت جاده‌ها خودداری کنید.
● سبقت گرفتن و ضرورت‌ها
برای سبقت گرفتن در راه‌ها در طول روز، با زدن تک بوق و در شب با دو بار روشن و خاموش کردن چراغ، به راننده جلویی علامت داده و در صورت باز بودن مسیر با روشن کردن چراغ راهنمای سمت چپ در محل‌های مجاز، با رعایت حق تقدم سبقت بگیرند.
هنگام سبقت گرفتن بدون فشار زیاد و افزایش بیش از حد سرعت، اقدام به سبقت گرفتن کنید.
فاصله ایمن برای سبقت گرفتن را در نظر بگیرید.
سبقت گرفتن همیشه از سمت چپ انجام می‌شود و برای تغییر مسیر، از علائم راهنما استفاده کنید.
پس از طی مسیر لازم، زمانی که از طریق آیینه جلوی خود، چراغ جلوی اتومبیلی را که از آن سبقت گرفته‌اید مشاهده شد، راهنمای سمت راست خود را روشن کرده و فرمان را به سمت راست بچرخانید تا اتومبیل در مسیر اصلی خود قرار گیرد.
پس از حصول اطمینان از فاصله مناسب با خودروی مورد سبقت، با روشن کردن چراغ راهنمای سمت راست، به رانندگان متعاقب (مورد سبقت) اعلام می‌کنیم که قصد سبقت داریم.
پس از انجام این مراحل راهنمای خود را خاموش کرده و با سرعت مطمئن رانندگی کنید.
رانندگان گرامی! آنچه تاکنون در خصوص سبقت ذکر شد، موارد مجازی بود که به منظور سبقت گرفتن باید مد نظر قرار می‌گرفت و آنچه که از ا ین پس مطرح می‌شود، موارد ممنوعیت سبقت گرفتن در مبادی و راه‌های ورودی و خروجی جاده‌ها است که همه رانندگان ملزم به رعایت آنها هستند:
در سر پیچ‌های تند و سربالایی‌ها که میدان دید راننده کم است، سبقت ممنوع است.
از فاصله ۵۰متری مانده به پیچ‌ها تا ۵۰متر بعد از آن یا در تقاطع راه‌ها و در تقاطع راه‌آهن سبقت گرفتن خطرات بسیاری را به دنبال دارد.
در مواقعی که روشنایی و میدان دید به هر علت کافی نباشد، سبقت ممنوع است. سبقت از ۱۰۰متر مانده به داخل تونل‌ها و پل‌ها تا انتهای آنها عواقب خطرناکی برای راننده و سرنشینان خودرو در پی دارد.
در تقاطعی که با نصب علائم مخصوص سبقت گرفتن ممنوع اعلام شده با شد، انجام این کار نقض قوانین راهنمایی و رانندگی است.
هنگام گردش یا تغییر مسیر حرکت، استفاده از چراغ راهنما، ایمنی خودروی شما را تامین می‌کند.
هنگام سبقت گرفتن از خالی بودن مسیر مقابل مطمئن شوید و با رعایت مقررات، اقدام به سبقت کنید.
● سرعت و نکاتی درباره آن
وسیله نقلیه در سرعت‌های بالا تحت‌تاثیر حرکات جانبی چرخ‌های عقب قرار گرفته و غیرقابل کنترل خواهد شد.
با رعایت سرعت مجاز از بروز حوادث رانندگی و ایجاد ترافیک جلوگیری کنید. کاهش تصادفات و خسارات ناشی از آن و کاهش مصرف سوخت از نتایج مطلوب رانندگی با سرعت مجاز است.
توجه داشته باشید که در درجه اول پدال گاز، عاملی سرنوشت‌ساز بوده که در زیر پای شما قرار دارد.
اگر بدون توجه، به پدال گاز فشار آورده و به سرعت خود بیفزایید، در موارد اضطراری دچار حوادث شومی خواهید شد که برای شما و شهروندان تاسف‌بار خواهد بود.
ترمز کردن در سرعت بالا احتمال انحراف خودرو را از مسیر اصلی افزایش می‌دهد.
سرعت غیرمجاز، تخلفات دیگری نظیر: سبقت غیرمجاز و حرکت مارپیچ را به همراه دارد.
چنانچه سرعت وسیله نقلیه شما ۸۰کیلومتر در ساعت باشد و خطری متوجه شما شود اگر ترمز وسیله نقلیه کاملا سالم و ضریب اصطکاک وسیله نقلیه شما در وضعیت مناسبی باشد و جاده کاملا استاندارد باشد، از زمان بروز خطر تا توقف کامل حداقل ۶۶متر مسافت طی خواهد شد.
راننده محترم! در نظر داشته باشید که سرعت غیرمجاز خودروی شما عواقبی نظیر افزایش میزان مصرف سوخت و استهلاک خودرو، افزایش اضطراب، استرس و فشارهای عصبی برای راننده و سرنشینان خودرو را به همراه دارد.
آیا می‌دانید شدت تصادفات و کشته‌های ناشی از آن با توان چهارم میزان سرعت غیرمجاز نسبت مستقیم دارد؟ به این معنی که با افزایش ۲۰درصدی سرعت، شدت تصادفات دوبرابر افزایش می‌یابد.
رعایت سرعت مجاز از عوامل بسیار مهم در رانندگی است. در نظر داشته باشید خودرویی که با سرعت ۵۰کیلومتر در حال رانندگی است برای توقف به طی مسافتی بالغ بر ۱۳متر نیاز دارد.
سرعت زیاد وسیله نقلیه بر شدت ضربه تصادف تاثیر بسیاری دارد به طوری که احتمال مرگ برای سرنشینانه خودرویی که با سرعت ۸۰کیلومتر در ساعت حرکت می‌کند ۲۰برابر زمانی است که سرعت همین تصادف، ۳۰کیلومتر در ساعت باشد.
سرعت غیرمجاز اصلی‌ترین عوامل مرگ و میر در طول جاده‌ها است، پس با احتیاط برانید.
بسیاری از حوادث رانندگی بر اثر سرعت زیاد روی می‌دهد. آمارهای موجود نشان می‌دهد در یک فاصله ۱۰۰کیلومتری، راننده‌ای که با سرعت ۱۱۰کیلومتر در ساعت رانندگی می‌کند تنها حدود هشت دقیقه زودتر از راننده‌ای که با سرعت ۹۵کیلومتر در ساعت رانندگی می‌کند به مقصد می‌رسد. به خاطر داشته باشد که هشت دقیقه دیرتر رسیدن بهتر از بازی با جان خود و خانواده‌تان است.
احتیاط و خونسردی در رانندگی نشانه ترس یا کم‌تجربگی نیست بلکه نشانگر شخصیت و توانایی اخلاقی شما است.
به کودکان خود آموزش دهید که اطراف جاده‌ها مسیر مناسبی برای بازی کردن نیست.
به خاطر داشته باشید که حرکات شما راننده گرامی، موثرترین ابزار برای آموزش صحیح یا غلط فرزندان شما است.
همیاران و پلیس مدارس نماینده‌ای از نیروی انتظامی هستند،‌ با همکاری و تشویق آنها موجبات دلگرمی‌شان را فراهم آورید.
در طول سفر و در جاده‌ها، فاصله ایمن را از سایر وسایل نقلیه رعایت کنید و همیشه در برابر آنچه که رانندگان دیگر ممکن است انجام دهند، هوشیار باشید.
در هنگام بروز تصادفات در جاده، وسیله نقلیه خود را در محل ایمن و قابل رویت پارک کرده تا از تصادفات دیگر جلوگیری شود، پس از آن چراغ‌های چشمک‌‌زن (خطر) را برای اطلاع سایر راننده‌ها روشن کنید.
چنانچه اتومبیل شما در جاده خراب شد یا دچار سانحه شد، ۱۵۰متر قبل از موقعیت حادثه، مثلث علامت خطر را قرار دهید (این فاصله در بزرگراه‌ها ۳۰۰متر و در پیچ‌ها ۲۰۰متر است) و اگر مثلث احتیاط را به همراه نداشتید، می‌توانید از ابزارهای دیگر هشداردهنده و از سرویس‌های امدادخودرو کمک بخواهید.
به هیچ عنوان برای هشدار، از چیدن سنگ یا موانعی از این قبیل اقدام نکنید، علامت هشداردهنده باید پیام خطر را به صورت واضح به سایر رانندگان اعلام کند.
هرگز میان مسیر حرکت ماشین‌ها و خودروهایتان نایستید.
ایستادن شما در محلی که دید ندارد، بسیار خطرناک است، حتی‌الامکان چراغ‌های اتومبیلتان را روشن بگذارید و در نقطه‌ای بایستید که رانندگان دیگر به راحتی شما را ببینند.
راننده گرامی! حرکت مارپیچ- حتی اگر شما بهترین و مجرب‌ترین راننده هم باشید- ضمن خطرساز بودن برای خود و سرنشینان وسیله نقلیه، موجب بروز خطر برای دیگران خواهد شد.
هنگام حرکت در جاده، توجه به علایم افقی به‌خصوص جهت‌نماهای سطح جاده باعث ایجاد نظم در تردد و جلوگیری از ترافیک و کاهش تعداد سوانح رانندگی خواهد بود، پس از این علائم تبعیت کنید.
راننده گرامی! همیشه ‌آماده تغییرات آب و هوایی جاده در فاصله‌های به‌نسبت کوتاه باشید و خودروی خود را به تمام تجهیزات مجهز کنید.
چنانچه قصد سفر به جاده‌های برفگیر کشور را دارید، مراقب اتفاقات غیرمترقبه از جمله یخ‌زدگی، ریزش بهمن و ... باشید. همیشه مراقب سرعت خودرویتان در سر پیچ‌هایی که دید کافی وجود ندارد باشید و با سرعت مطمئن رانندگی کنید.
همیشه چراغ‌های اتومبیل خود را بررسی کنید و از صحت آنها مطمئن شوید زیرا رانندگی با یک چراغ سالم باعث به اشتباه انداختن راننده مقابل(تصور غلط نزدیک شدن موتور سیکلت) می‌شود.
در هنگام رانندگی به منظور دید بهتر و راحتی چشم‌ از عینک‌های آفتابی استاندارد و لباس راحت و سبک استفاده کنید.
در حین رانندگی سعی کنید با استفاده از آینه‌ها میدان دید خود را افزایش دهید.
با نصب پرده کر‌کره، شیشه‌دودی و ... مانعی برای دید خود درست نکنید.
بهتر است در حین سفر نقشه‌ای برای شناسایی راه در اختیار داشته باشید تا در صورت بروز هرگونه مشکل بتوانید به راحتی مسیر را شناسایی کنید.
به خاطر داشته باشید که حضور ماموران پلیس به شکل محسوس و نامحسوس در سطح جاده‌ها و راه‌ها موجب افزایش امنیت شما در سفر می‌شود.
در ایام نوروز سال جاری برای تامین امنیت هم‌میهنان عزیز پلیس راهور ناجا با قاطعیت کامل برابر مقررات با متخلفان از قوانین راهنمایی و رانندگی برخورد قانونی خواهند کرد.
یکی از اصلی‌ترین ارکان، حفظ آرامش و خونسردی در حین رانندگی است، پس از هر گونه عاملی که سبب استرس و عصبانیت شما در رانندگی می‌شود، دوری کنید، چرا که عصبانیت و استرس و سرعت زیاد حوادث ناگواری را در پی دارد.
در حین رانندگی از استفاده داروهایی که باعث خواب‌آلودگی شما می‌شود جدا خودداری کنید.
طبق مقررات هر خودرو ظرفیت ۴ سرنشین را دارد، از سوار کردن افراد، بیش از حد استاندارد خودداری کنید.
از سوار کردن افراد خانواده‌تان در پشت وانت‌بارها و کامیون‌ها حتی برای رسیدن به مسیرهای نزدیک جدا خودداری کنید، با این کار به راحتی مقدمات صدمه جدی به آنها را تضمین می‌کنید.
کودکان سرمایه‌های اصلی زندگی ما محسوب می‌شوند، با سوار کردن آنها در صندوق عقب خودروهایتان به راحتی این سرمایه‌ها را از دست می‌دهید.
به خاطر داشته باشید سوارکردن بیش از حد افراد در اتومبیل، باعث آسیب‌ رسیدن به سیستم تعلیق (فنرها و کمک‌فنرها) و اختلال در کنترل وسیله نقلیه می‌شود.
همیشه یک‌جعبه کمک‌های اولیه همراه خود داشته باشید، شما علاوه بر اینکه پلیس خود هستید، می‌توانید با آموختن کمک‌های اولیه، ناجی یک انسان نیز باشید.
راننده محترم! به خاطر داشته باشید رعایت نکردن فاصله مطمئن می‌تواند موجب تصادفات خودروهای زیادی با هم شود و در یک‌لحظه غفلت جان انسان‌های زیادی در معرض خطر قرار گیرد.
چنانچه از وانت‌بار برای حمل بار در شب استفاده می‌کنید، باید ۲ چراغ قرمز در انتهای بار نصب کنید به طوری که از فاصله ۱۵۰‌متری طرفین و عقب وسیله نقلیه دیده شود.
در نظر داشته باشید که بارهای وسیله نقلیه را طوری محکم ببندید که هیچ‌گونه خطر افتادن و باز شدن وجود نداشته باشد.
حمل بیش از حد بار، مانع دید کافی برای رانندگان خواهد بود و خوب دیدن در رانندگی مهم‌ترین عامل جلوگیری از تصادفات است.
در صورت بروز هرگونه تصادف، بیمه‌نامه شخص ثالث و اعتبار کوپن‌های باقیمانده را ملاحظه کنید و به جای استفاده از حق‌ بیمه، مبلغی را به راننده دیگر پرداخت نکنید.
چنانچه پس از تصادف، نیاز به حمل وسیله نقلیه شما به تعمیرگاه باشد، همه وسایل با ارزش خود را برداشته و درهای آن را قفل کنید.
خودروی خود را همیشه و به‌خصوص قبل از سفر به مراکز معاینه فنی بسپارید تا از حوادث احتمالی پیشگیری شود.
سید سعید وکیلی
http://thebankers.blogfa.com


همچنین مشاهده کنید