یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

واقعیت های فراروی جنبش های دانشجویی در سال جدید


واقعیت های فراروی جنبش های دانشجویی در سال جدید
انقلاب اسلامی در آستانه ورود به دهه چهارم، بسیاری از چالش ها و تهدیدات را با موفقیت پشت سر گذاشته است و توانسته است با غلبه بر تمام مشکلات خطوط اصلی و اساسی کشور را حفظ و استمرار بخشد. جمهوری اسلامی ایران در آستانه ورود به دهه چهارم توانسته است با پایبندی به اسلام و راه امام(ره)، استقلال طلبی و تسلیم ناپذیری در برابر دنیای استکبار و هویت مردم سالارانه نظام و انقلاب، در صحنه داخلی، منطقه ای و بین المللی از همیشه قوی تر و در دنیای اسلام به موفقیت تحسین برانگیزی دست یابد.
دهه چهارم از حیات انقلاب اسلامی، دهه پیشرفت در علم، اخلاق، عدالت و تحقق شاخص های یک جامعه اسلامی کارآمد و نمونه است. این دهه همچنین دوران چالش ها، تهدیدات و کانون تهاجمات دنیای استکبار بر پایه مقابله همه جانبه با پیشرفت جمهوری اسلامی ایران است.
بدیهی است در طول حیات نظام اسلامی همواره دانشجو و جنبش دانشجویی به علت برخورداری از ویژگی هایی چون جوانی، پویایی و استقلال از کانون های قدرت و ثروت به عنوان نقش پیش برنده جریان انقلاب اسلامی و احیای ارزش ها و آرمان های آن درعرصه های علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی حضوری پربرکت و مثمر ثمر داشته باشد.
اکنون نیز در سال جدید جنبش دانشجویی باید با در نظر گرفتن حوزه های فکری و سیاسی داخل و خارج و تأسی از آموزه ها و تأکیدات رهبر معظم انقلاب در عرصه های آکادمیک و دانشگاه در پی بسط و پرورش گزاره های فرا روی دهه چهارم انقلاب اسلامی باشد که موارد مهم آن واقعیت ها در ذیل می آید:
۱) توجه به عزت جمهوری اسلامی ایران و گفتمان عدالتخواهی حاکم بر جامعه: پرواضح است که دولت نهم با شعار عدالت، تمام معادلات سیاسی دوره های پیش از خود را برهم زد و عدالت را به عنوان بستری برای آزادی و توسعه همه جانبه سرلوحه کار خود قرار داد. حضور، توجه و رأی به عدالتخواهی در تمامی عرصه ها از جانب مردم، به ویژه در انتخابات مجلس هشتم، دلیلی بر این ادعاست.
۲) توجه به پیشرفت همه جانبه کشور: با مدیریت راهبردی مقام معظم رهبری، الگوی نمونه ای برای پیشرفت کشور و توسعه همه جانبه آن در طول ۲۰ سال به عنوان برنامه استراتژیک مدیران و مسئولان نظام و نقشه راه نسل سوم به مثابه راهبردی ملی تدوین شده است.
پیشرفت های علمی پژوهشکده رویان، پیشرفت های پزشکی، نانو تکنولوژی، پرتاب موشک و فناوری هسته ای از مصادیق عینی و عملی این گفتمان است. نقش جنبش دانشجویی در تبیین و تنویر افکار عمومی و نیز توجه و تذکر مدیران و مسئولان در اثربخشی سند چشم انداز بیست ساله نظام و گفتمان پیشرفت، نقشی انکارناپذیر است.
۳) توجه به مردم سالاری دینی به عنوان مدل حکمرانی مطلوب: محصول انقلاب اسلامی ایران، نظام سیاسی مردم سالاری دینی نوینی است که در مقابل لیبرال دموکراسی ظلم ستیز طاغوتی غرب، به عنوان الگوی حکومت های مطلوب از جانب رهبر معظم انقلاب که تئوریسین اصلی این گفتمان هستند بارها مورد توجه و تأکید قرار گرفته است.
اثرات پرداخت فکری و تئوریک به این مسئله را باید در استحکام بخشی پایه های انقلاب اسلامی، عقب نشینی دشمنان نظام، مشارکت اکثر مردم در انتخابات و عرصه های همگانی (راهپیمایی ها و نمازهای جمعه و...) امیدواری مردم به نظام کارآمد و مسئولان آن شاهد بود.
علاوه بر موارد فوق، در سال ۸۷ جنبش دانشجویی باید یک گام به جلو رود و با تحلیل فرانگر از واقعیت های فرارو، به طور کلان و با نگاهی آکادمیک در توجه به اعتماد به نفس ملی، کارایی و کارآمدی نظام مدیریتی و اجرایی، توسعه همه جانبه کشور، نقد عملکردها در ترازوی عقل و انصاف و حضور همه جانبه در تمامی عرصه ها آن هم به عنوان دیده بان جامعه شهروندی از هیچ کاری دریغ نورزد و با تمام ظرفیت کمی و کیفی خود، تحقق بخش گفتمان دهه چهارم انقلاب اسلامی ایران باشد.
مهدی امام قلی ‎
دبیر سیاسی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید