دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

جداسازی یرسینیا انتروکولیتیکا و لیستریامنوسایتوژنز از شیرهای خام و پاستوریزه عرضه شده در سطح فروشگاههای استان چهارمحال بختیاری


جداسازی یرسینیا انتروکولیتیکا و لیستریامنوسایتوژنز از شیرهای خام و پاستوریزه عرضه شده در سطح فروشگاههای استان چهارمحال بختیاری
مصرف شیر به عنوان یک ماده غذایی اصلی، در سنین مختلف و در تمام کشورها اهمیت خاصی دارد. آلوده شدن این ماده غذایی به باکتریهایی مثل یرسینیا انتروکولیتیکا و لیستریامنوسایتوژنز می‌تواند برای انسان، آثار و عوارض زیانباری داشته باشد.
در این پژوهش سعی شده وضعیت آلودگی شیر به این باکتریها بررسی شود؛ از این رو، ۲۰۰ نمونه شیر خام و ۲۰۰ نمونه شیر پاستوریزه به صورت نمونه‌گیری خوشه‌ای تصادفی تهیه و از نظر باکتریولوژی آزمایش شدند. پس از انجام آزمایشهای باکتریولوژی از بین ۲۰۰ نمونه شیر خام ۳ مورد (۵/۱%) باکتری لیستریامنوسایتوژنز است؛ ولی از بین آن، ۲ مورد (۱%) باکتری یرسینیا انتروکولیتیکا جدا شد. با توجه به نتایج حاصله از بررسیهای محققین در کشورهای مختلف از جمله ایران در مسیر جستجوی این باکتریها، توجه دقیق به رعایت اصول پاستوریزاسیون و عدم مصرف شیرهای خام بیش از پیش توصیه می‌گردد.
علی شریف زاده
مسعود اخوان
علی زراسوندی
سعید آل آقا
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید