دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

اندازه گیری جذب عطر و طعم نوشابه گازدار پرتقالی در ظروف پلی اتیلن ترفتالات با استفاده از میکرو استخراج با فاز جامد - گاز کروماتوگرافی


اندازه گیری جذب عطر و طعم نوشابه گازدار پرتقالی در ظروف پلی اتیلن ترفتالات با استفاده از میکرو استخراج با فاز جامد - گاز کروماتوگرافی
مهم ترین هدف از بسته بندی مواد غذایی، حفظ خواص و کیفیت اولیه ماده غذایی است. اساسی ترین مشکلی که در به کارگیری بسته بندی پلاستیکی وجود دارد، جذب عطر و طعم ماده غذایی به وسیله این مواد است. هدف از این تحقیق مطالعه جذب عطر و طعم نوشابه پرتقالی به داخل پلی اتیلن ترفتالات (PET) است. برای این منظور رفتار جذبی سه اسانس دلمونن، مایرسین و آلفا - پینن در دما (۴، ۲۵ و ۴۰ درجه سانتی گراد) و زمان های متفاوت مورد بررسی قرار گرفت. برای استخراج اسانس های جذب شده در PET از روش میکرو استخراج با فاز جامد (SPME) استفاده شده است. اندازه گیری میزان جذب به وسیله گاز کروماتوگرافی با آشکار ساز یونش شعله ای (FID) صورت گرفت. نتیجه ها نشان می دهد که میزان جذب بسته به تغییرهای دما در طول زمان تغییر می کند. از بین مواد طعمی تنها د-لمونن در PET به میزان ۴۷ نانوگرم بر سانتی متر مربع جذب شد که میزان ضریب جذب آن با افزایش دما از ۴ به ۴۰ درجه سانتی گراد، ده برابر افزایش می یابد و از ۱۲-۱۰× ۶.۹۴به ۵.۲۰۷×۱۰-۱۱m۲/s می رسد. همچنین برای تعیین اثر از دست رفتن مواد عطر و طعمی بر روی طعم نوشابه از آزمون چشایی نیز استفاده شده است.
مریم سلامی
زهرا امام جمعه
سیدمحمدعلی ابراهیم زاده
کرامت اله رضایی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید