دوشنبه, ۲۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 13 May, 2024
مجله ویستا
بخورنخورهای میگرن
میگرن، نوعی سردرد است كه جمعیت زیادی از مردم جهان به آن مبتلا هستند. بر اساس آمارهای جهانی، ۱۵ تا ۲۰ درصد از مردم جهان از میگرن رنج میبرند و سالانه ۴/۱ میلیارد حمله میگرنی زندگی مردم جهان را مختل میكند. درد میگرن اغلب به صورت ضربان دار و یكطرفه است. این درد ابتدا ضعیف بوده و كم كم شدید میشود. سردردهای میگرنی در بیشتر موارد با بیاشتهایی، تهوع و گاه با استفراغ همراه هستند. حمله های میگرن به طور معمول صبحها و اغلب آخر هفته شروع میشود. هر حمله از چند ساعت تا چند روز طول میكشد و تعداد حملهها در هر ماه بین یك تا سه بار تكرار میشود.
● مواد غذایی تشدید كننده سردرد میگرنی
ـ گلوتامات: این ماده در محصولات غذایی آماده مصرف به میزان زیادی وجود دارد بنابراین باید به برچسب روی محصولات توجه كرد. گلوتامات در انواع كنسروها و غذاهای یخی وجود دارد.
ـ آمینها: این مواد تحریك كننده عروق هستند و باعث انقباض رگهای مغزی میشوند. برخی پنیرها به خصوص پنیرهای مانده و فاسد، میوه و سبزیهای نارس، مخمرها، انواع آجیل،ماهی شور، خامه ترش، سوسیسهای تخمیری و گوشتهای مانده یا چرب حاوی آمینها هستند. همچنین مركباتی مانند لیمو، پرتقال و گریپ فروت دارای نوعی از آمینها هستند كه همین نقش را دارند.
ـ مس: به نظر میرسد كه مس در سوخت وساز آمینها تنگ كردن عروق مغزی و عود حملات میگرن نقش دارد. آجیلها، شكلات، جوانه گندم و صدف خوراكی از جمله مواد غذایی حاوی مس هستند. پرتقال، گریپ فروت و نارنگی باید از رژیم غذایی افرادی كه به میگرن دچار هستند حذف شود زیرا مركبات جذب روده ای مس را بالا برده و ممكن است در ایجاد سردرد نقش داشته باشند.كافیین: زیاد مصرف كردن یا كاهش ناگهانی میزان مصرف كافیین باعث عود حملات میگرن میشود. همچنین ترك ناگهانی مصرف چای و قهوه ممكن است برای برخی افراد مستعد، زمینه ساز میگرن باشد.
ـ مواد غذایی چرب و سرخ شده: مواد غذایی چرب و موادی كه با روغن زیاد سرخ میشوند، عامل تشدید میگرن هستند.نیتریتها: سوسیس و كالباس و گوشت های نمك سود كه به آنها مواد نگهدارنده افزوده شده، در افرادی كه سابقه سردردهای میگرنی دارند، نباید مصرف شوند.
● غذاهای مفید در مبتلایان به میگرن
گوشت مرغ و ماكیان، مواد غذایی هستند كه غنی از پروتییناند. این نوع گوشت كم چرب بوده و برای درمان یا كاهش علایم بیماری مفید است. به احتمال زیاد كمبود قند خون از جمله عوامل مستعدكننده حملات میگرن است. غذاهای پروتییندار مانند تخم مرغ، گوشت گاو و حبوبات باید در هر وعده غذایی گنجانده شوند. مصرف میان وعدههای حاوی پروتیین هم مفید است. سیب، گلابی، گیلاس، زردآلو و انگور از جمله میوه هایی هستند كه مصرف آنها موجب افزایش و منظم شدن قند خون خواهد شد. حلیم جو، نان چاودار و حبوباتی مانند لوبیا همگی دارای فیبرهای محلول بوده و به تثبیت قند خون كمك میكنند.
منبع : روزنامه سلامت
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران صادق زیباکلام مجلس شورای اسلامی مجلس دولت انتخابات انتخابات مجلس مجلس دوازدهم انتخابات مجلس دوازدهم انتخابات مجلس شورای اسلامی ستاد انتخابات کشور رهبر انقلاب
قتل تهران سیل هواشناسی فضای مجازی شهرداری تهران زلزله سازمان هواشناسی وزارت بهداشت پلیس سلامت بارش باران
کارت سوخت سایپا خودرو قیمت دلار قیمت خودرو قیمت طلا گاز بازار خودرو حقوق بازنشستگان نمایشگاه نفت ایران خودرو بانک مرکزی
نمایشگاه کتاب کتاب نمایشگاه کتاب تهران رضا عطاران دفاع مقدس کیانوش عیاری سینمای ایران تلویزیون نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران سینما کتابخانه سریال
فناوری
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین جنگ غزه آمریکا حماس روسیه افغانستان سازمان ملل اوکراین رفح
فوتبال پرسپولیس استقلال رئال مادرید بازی لیگ برتر هوادار باشگاه پرسپولیس لیگ برتر فوتبال ایران لیگ برتر ایران سپاهان باشگاه استقلال
هوش مصنوعی شفق قطبی همراه اول خورشید دبی مریم میرزاخانی ایلان ماسک تبلیغات ناسا اپل نوآوری گوگل
سرطان درمان و آموزش پزشکی کاهش وزن زیبایی آلزایمر دیابت فشار خون بارداری افسردگی