جمعه, ۲۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 10 May, 2024
مجله ویستا


اصلاح الگوی مصرف را از زندگی شخصی خود آغاز کنیم


اصلاح الگوی مصرف را از زندگی شخصی خود آغاز کنیم
جمعه سی ام اسفند ماه در ساعت ۱۵:۱۳ همه بی صبرانه منتظر تحویل سال و نیز منتظر شنیدن پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب بودیم.
به دنبال حلول سال نو چهره معظم له بر روی تصویر تلویزیون نقش بست و ایشان ضمن تبریک عید، مدبرانه سخنان خود را با آرامشی در کلام خطاب به مردم بیان کردند. پس از دقایقی پیام نوروزی ایشان به پایان رسید .پس از گذشت حدود سه – چهار دقیقه نیز درگوشه سمت راست تلویزیون تصویر پرچم زیبا و سه رنگ کشورمان نقش بست و درکنار آن با خطی خوش عبارت "سال اصلاح الگوی مصرف" خودنمایی می کرد.
از ذهنم گذشت کاش امسال سال اجرای فرامین رهبری باشد نه تنها نوشتن خوش آب و رنگ آنها. یادتان هست؟ سال نوآوری و شکوفایی ؛ اتحاد ملی انسجام اسلامی ؛ پیامبر اعظم (ص)؛ وحدت ملی و همبستگی؛ پاسخگویی ؛ نهضت خدمت رسانی؛ عزت و افتخار حسینی ع؛ رفتار علوی و... اینها نامگذاری های مدبرانه رهبر بود که متناسب باشرایط خاص هرسال تعیین می شد اما آیا مسئولین اجرایی ، قوای سه گانه و حتی خود ما مردم، در پیاده سازی اهداف و عملی کردن فرمایشات رهبر قدم های عملی برداشته ایم ؟
پیشتر زمانی که ایشان در نماز جمعه تهران با فریادی رسا خطر تهاجم فرهنگی را به مسئولین و مردم متذکر شد ؛ تعدادی پلاکارد، کتاب و بروشور همه آن کاری بود که برای رفع تکلیف در ارگانهای فرهنگی و مرتبط با موضوع انجام شد و اینکه چقدر توانسته ایم نسل جدید را از فریفتگی به فرهنگ پوشالی غرب نجات دهیم، مشخص نیست.
در مقطعی دیگر که رهبری بر جنبش نرم افزاری تاکید نمودند چه شد؟متاسفانه حتی شماری از دستگاههای اجرایی با بد فهمی از منظور ایشان اقدام به برگزاری دوره های ویندوز ایکس پی و غیره نمودند.
مسیر مناسبی باید در پیش گرفت ما یا آنقدر آهسته و با سستی نسبت به ولایت حرکت می کنیم که در جهل خود باقی مانده و از ایشان جا می مانیم یا آنقدر دو آتشه و تندرو هستیم که گویی قصد پیشی گرفتن داریم که در هردو راه را به ناکجاآباد رفته ایم.
رهبر انقلاب در فرمایشات اخیرشان اصول و راهکار هایی را ارائه کردند و تاکید بر جلوگیری از افراط و تفریط فرمودند اما به نظر می رسد به رغم گذشت ۱۱ روز از ارائه طریق توسط ایشان و حتی طرح جدی این مساله در جلسه هیات دولت و تاکید رییس جمهوری بر اقدامات ضربتی و اجرایی در این زمینه هنوز ابعاد این مساله به خوبی مورد تجزیه و تحلیل قرار نگرفته است.
البته این امر نافی تامل و اقدامات کارشناسی لازم نیست اما واقعا آیا مفهوم سخن رهبر را دریافته ایم ؟معنی اصلاح الگوی مصرف را به درستی آنالیز و تحلیل کرده ایم ؟ آیا اگر به درستی این مفهوم درنیابیم و همه چیز را به سود و ومنفعت خود تعبیر کنیم ، این هدف به درستی تبیین و در نهایت محقق می شود؟
مهمترین برداشتی که می توان از سخنان ایشان داشت این است که در سطح تصمیم گیران و سیاستگزاران نظام ، نسبت به اموال دولتی دقت نظر بیشتری اعمال شود و سرمایه های ملی و منابع عمومی را بیشتر حراست کنیم.
اگر با خود و دیگران صادق باشیم می بینیم که باید در عین پرداختن به صرفه جویی و مدیریت هزینه کردها باید از افراط و تفریط به فرمایش رهبری پرهیز کنیم.
درسال ۸۷ علی رغم بخشنامه های رییس جمهوری ،از سوی برخی سازمان ها و ادارات شاهد ریخت وپاش ها نابجا ، برگزاری همایش های کم نتیجه ، خریدهای غیر ضروری و پرداختهای بی ضابطه به برخی مدیران بودیم ، آیا اصلاح الگوی مصرف دامن این اقدامات را خواهد گرفت ؟
به نظر می رسد صرفه جویی پیشه کردن توسط مسوولان در زندگی شخصی شان بعنوان سرمشق و الگو برای مردم سرلوحه اولین اقدامات در این مسیر باشد و از سوی دیگر باید به نقش موثر رسانه ها در فرهنگ سازی برای تغییر در الگوی مصرف و قناعت ورزیدن نیز اشاره کرد.
این نامگذاری یکی از کاربردی ترین نامگذاری ها در سالهای اخیر از سوی ایشان است که می تواند در صورت برنامه ریزی و نگاه کارشناسانه از آن به بهترین نحو به نفع نظام و مردم بهره جست.
اگر در بطن فرمایشات رهبری غور کنیم می توانیم تصمیمات منطقی ومناسبی در زمینه اصلاح الگوی مصرف اتخاذ کنیم و با بهره گیری از اندیشه صحیح درست ببینیم تا قدری بیشتر در مسیر فرمایشات ولایی گام برداریم.
امید آنکه بتوانیم درک درستی از فرامین رهبری را داشته باشیم.
طلیعه سیدعلی
منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی ـ ایرنا