دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

ساکنان غزه: تسلیم، هرگز


ساکنان غزه: تسلیم، هرگز
مقاومت و پایداری، موضع محکم و راستین ساکنان غزه است که به دلیل انتخاب دموکراتیک جنبش حماس، از سوی رژیم صهیونیستی به شیوه های مختلف مجازات می شوند و ماه هاست که با حمایت آمریکا در محاصره وحشیانه این رژیم قرار گرفته اند تا شاید این ملت مقاوم را به زانو درآورند.
رژیم صهیونیستی در حالی محاصره فلسطینی های ساکن نوار غزه را تشدید کرده و بی رحمانه به مردم بی دفاع حمله می کند که در گذشته در کنار هم پیمانان آمریکایی خود نتوانسته اهداف خود را علیه فلسطینیان محقق سازد.
هنوز چند ماهی از ناکامی بزرگ آمریکا و اسرائیل در برپایی کنفرانس به اصطلاح صلح خاورمیانه در آناپولیس آمریکا نگذشته است که رژیم صهیونیستی به دستور آمریکا سعی در جبران این ناکامی دارد و تلاش می کند که با قلع و قمع فلسطینیان ساکن نوار غزه این کنفرانس نمایشی را موفقیت آمیز جلوه دهد.
آمریکایی ها نیز پس از برگزاری کنفرانس و حتی پیش از آن هم مقدمات کار و تلاش خود را برای منزوی کردن نوار غزه و حماس به خرج دادند و در همین راستا صهیونیست ها به محاصره همه جانبه دریایی، زمینی و هوایی این منطقه و محروم کردن ساکنان آن از خدمات اولیه همچون درمان، برق، آب و آذوقه اقدام ورزیدند.
ضمن اینکه در طول این مدت حملات نظامی و تجاوزات صهیونیست ها به مردم و مبارزان فلسطینی متوقف نشد و این رژیم به قتل و کشتار مردم بی گناه ادامه داد و حتی مانع از رسیدگی مناسب درمانی به مصدومان و یا رساندن آنها به بیمارستان ها شد.
به گفته مقامات جنبش حماس اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به ویژه محاصره، کشتار و قطع کردن برق، منابع سوخت. ... به طور مستقیم به نتایج کنفرانس آناپولیس بستگی دارد چرا که پس از این نشست، جنایت های وحشیانه اسرائیلی ها شروع شد، به عبارت دیگر مقامات تل آویو پس از این کنفرانس مجوز صدور حمله وحشیانه به نوار غزه را دریافت کردند.
سفر «جرج بوش» رئیس جمهور آمریکا به منطقه نیز تاییدی بر این مجوز و در حقیقت دستور حمله بود.
اگرچه روند تحریم، محاصره، حملات هوایی و زمینی علیه ساکنان غزه به عنوان یک اهرم فشار بر شهروندان فلسطینی از ابتدا نیز به کار گرفته می شد. اما این بار وسعت و گستردگی عمل جنایت های صهیونیست ها بیشتر بود.
در واقع هدف استراتژیک رژیم صهیونیستی فشار بر ساکنان غزه، بالا بردن هزینه دولت حماس برای مردم فلسطین و حذف حماس از عرصه حکومت فلسطینی ها است.
اگر کلید واژه اصلی تحولات غزه را «سرکوبی و حذف جنبش حماس» فرض کنیم راه به خطا نبرده ایم اما به دلیل اینکه حماس زاییده شرایط خاص است، حذف حماس از غزه غیرممکن به نظر می رسد.
هرچند که اسرائیل سعی می کند حماس را در افکار عمومی جهان یک جنبش تروریستی بدون پشتوانه مردمی معرفی کند اما انتخاب دموکراتیک حماس به معنای انتخاب گزینه مقاومت از سوی شهروندان فلسطینی باعث تثبیت این جنبش شد و این پیروزی کار را برای اسرائیلی ها دشوار کرد، از همان ابتدا هم مشخص بود که آنها در برابر این دموکراسی تاب نخواهند آورد و به همین دلیل پروسه مجازات دسته جمعی مردم فلسطین به خاطر انتخاب دموکراتیک حماس آغاز شد که جنبش فتح به ریاست «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین اولین گام را برای اجرایی کردن این سناریو برداشت و بنای مخالفت با دولت حماس را آغاز کرد.
تحولات اخیر درنوار غزه که با محاصره وحشیانه به این منطقه آغاز شد و به تحریک و تشجیع افکارعمومی مردم منطقه و جهان منجر گردید، هجوم جمعیت و تخریب گذرگاه های «رفح» و گذرگاه های غزه به مصر و... بی شک آغازکننده تحولات جدیدی برای فلسطین اشغالی است، به خصوص آنکه ساکنان غزه اعلام کرده اند که «این محاصره تازگی ندارد و ما همواره با شکم گرسنه در برابر ظلم، تحریم و توطئه های دشمنان که هدف آن به زانو درآوردن ماست ایستاده ایم، اگر ما وطن خود را بفروشیم در آن صورت غذا، آب و برق چه ارزشی دارد، ما هرقدر هم که در محاصره تحریم، سختی و رنج هم باشیم اما تسلیم نخواهیم شد و تا آخرین قطره خونمان در دفاع از وطن خواهیم ایستاد.»
از سوی دیگر، اگر در اوایل انتفاضه عملیات استشهادی، یگانه سلاح فلسطینی ها برای مقابله با صهیونیست های تا بن دندان مسلح بود، امروز مبارزان فلسطینی به فن آوری تولید انبوه سلاح های نیمه سنگین و به خصوص موشک های پیشرفته دست یافته اند و با همین سلاح ها، شهرک های صهیونیست نشین را در قلب اراضی اشغالی ۱۹۴۸ مورد هدف قرار می دهند.
در واقع رمز رویکرد رژیم صهیونیستی به نسل کشی و راه انداختن تراژدی انسانی در غزه نیز همین است. حماس تنها یک گروه نظامی و مسلحانه نیست بلکه پاسخ تاریخی مردم فلسطین به تحقیر، اشغالگری، و جنایات اسرائیلی ها است که این پاسخ تاریخی قابل حذف نیست و اراده پولادین اهالی غزه با تهدید، تحریم و تشدید حملات نظامی درهم شکسته نخواهد شد.
اما اینک که فلسطینیان در پی محاصره ظالمانه رژیم صهیونیستی و همراهی آمریکا، کشورهای غربی و حتی کشورهای عربی به ستوه آمده و خود دست به کار شده اند تا محاصره را با منهدم کردن دیوار بشکنند جهانیان باید در مقابل مظلومیت و بی پناهی آنان شرمنده باشند.
سازمان ملل، اتحادیه اروپا، اتحادیه عرب و دیگر سازمان ها و مجامع بین المللی با صدور بیانیه و گزارش های مختلف ظاهراً به محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی نسبت به نوارغزه می پردازند اما به راستی چه اقدام عملی یا راهکار جدی برای توقف این جنایات از خود نشان داده اند؟ اگر مردم آمریکا، اروپا و یا کشورهای عربی با محاصره، کمبود دارو، موادغذایی، قطع برق، گاز و... روبه رو می شدند چه کار می کردند؟
آیا به بیانیه ها و قطعنامه های دیگر کشورها بسنده می کردند و دلخوش داشتند که مردم جهان برای آنها کاری می کنند؟
هرچند که با همه تلخی ها و فجایع موجود، جنبش مقاومت حماس سعی دارد با ایستادگی، پایداری به همه مشکلات فایق آید و در مقابل هرگونه ظلم و ستم تسلیم نشود اما مجامع بین المللی، سازمان ملل، سازمان کنفرانس اسلامی، غیرمتعهدها و دیگر کشورهای اسلامی باید با تحت فشار گذاشتن رژیم صهیونیستی محاصره غزه را پایان دهند و در مقابل ۱.۵ میلیون فلسطینی بی گناه احساس شرمندگی نکنند.
فریده شریفی
منبع : روزنامه کیهان


همچنین مشاهده کنید