سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

ارتباط مصرف گوشت های فرآینده شده و سرطان ریه


ارتباط مصرف گوشت های فرآینده شده و سرطان ریه
اگر هنوز هم به بهبود عادات غذایی خود علاقمند هستید به نتایج مطالعه دیگری در زمینه تغذیه سالم توجه کنید.
به گزارش هلث دی محققان می گویند بین رژیم غذایی سرشار از گوشت های فرآیند شده مانند سوسیس ، کالباس ، همبرگر ، هات داگ و بیماری حاد ریوی ارتباط وجود دارد.
محققان دانشگاه کلمبیا رابطه آماری را بین افرادی ماهانه ۱۴ وعده یا بیشتر از این نوع محصولات گوشتی مصرف می کنند و وقوع بیماری حاد انسدادی ریه (COPD) دریافته اند.
این ارتباط حتی پس از در نظر گرفتن متغیرهایی همچون سن ، سیگار کشیدن ، و میزان مصرف میوه و سبزی در رژیم غذایی مشاهده شد.
و مشخص شده هرچه میزان مصرف این نوع غذاهای گوشتی بیشتر باشد بطور متوسط احتمال ابتلا به COPD نیز بیشتر است.
به گزارش انجمن ریه آمریکا COPD اصطلاحی است که برای آمفیزم و برونشیت حاد و چهارمین عامل مرگ و میر در ایالات متحده بکار می رود. مهمترین ریسک فاکتور ابتلا به این بیماری سیگار کشیدن است.
گوشت های فرآیند شده سرشار از ترکیبات نیتریت هستند که در مطالعات بر روی حیوانات مشخص شده با آسیب ریوی ارتباط دارند.
به هرحال مطالعه اپیدمیولوژیکی در مورد این ارتباط در انسان انجام نشده است.
منبع : موسسه رژیم درمانی تن سالم