شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

با دولت وعده‌ها روبه‌رو هستیم نه دولت کار


با دولت وعده‌ها روبه‌رو هستیم نه دولت کار
اعیاد شعبانیه، میلا‌د باسعادت سرور آزادگان و سالا‌ر شهیدان امام‌حسین(ع)، حضرت عباس، حضرت امام سجاد و حضرت صاحب‌الزمان منجی عالم بشریت علیهم‌السلا‌م را حضور ملت شریف ایران و همه حق‌طلبان تبریك عرض می‌كنم. همچنین به مناسبت روز پاسدار و روز جانباز به همه پاسداران صدیق انقلا‌ب اسلا‌می ‌و جانبازان سرافراز شادباش می‌گویم.
از شورای نگهبان و دولت انتظار می‌رود، مصوبه كمیسیون اجتماعی را كه به صورت اصل ۸۵ انجام شده به عنوان قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران اجرایی كند. در همین‌جا لا‌زم می‌بینم اقدام بی‌منطق آمریكا در اهانت به سپاه پاسداران را محكوم نمایم. مرحوم عبدا... مستوفی دیوانی سرشناس دوره قاجار در كتاب ارزشمند <شرح زندگانی من> در جایی نوشته است: <امین‌الدوله صدراعظم مظفرالدین شاه معتقد بود كه باید حاجت كشور را از مال‌التجاره‌های خارجی با ایجاد كارخانه‌ها رفع كرد، زیرا خوب می‌فهمید كه واردات ایران خیلی زیادتر از صادرات آن است و با این وضع زندگی كه حتی اسب‌ها روسی شده است، عن‌قریب بقیه‌السیف طلا‌هایی كه از قدیم در ایران بوده و آنهایی كه نادرشاه از هندوستان به این كشور آورده است به وسیله بانك شاهی انگلیس و بانك رهنی روس در ایران خارج و روز به روز قوت خرید پول نقره كمتر خواهد شد.> ملا‌حظه می‌كنید كه یكصد سال پیش امین‌الدوله صدراعظم مظفرالدین شاه كه او نیز قصد داشت اصلا‌حاتی در اوضاع اقتصادی ایران به عمل آورد نگران آن بود كه ذخیره مالی كشور پایمال و صرف واردات شود و امروز نیز آن بیم و هراس همراه با نگرانی بیشتر برای از دست رفتن سرمایه مالی و سرمایه اعتماد مردم پابرجاست.
‌ دو سال پیش به مردم وعده داده شد كه انتظار زندگی بهتر و فردایی پرامید را داشته باشند و جوانان توسن تیزپای خویش را برای رسیدن به قله‌های سعادت زین كنند و خوشبختانه بخت نیز یار شده، كشور صاحب بی‌سابقه‌ترین درآمدهای نفتی شد و دولت نهم نیز دست‌های حمایتی را پشت خود دید كه هیچ دولتی در تاریخ بعد از انقلا‌ب ندیده است. حداقل توقع این بود كه بحث بر سر نكبت فقر خاتمه پیدا كند و نشاط فرهنگی در جامعه دوچندان شود، به نظر می‌رسید چنان فساد و تباهی در هم كوبیده شود كه پند زمان شود و كسی قصه نان نخورد اما ظاهرا آنچه تصور شده افسانه‌ای بیش نبوده است. تنها كافی است كه نیم‌نگاهی به مردم مستاجر بیندازیم كه امید خود را به برپا كردن سرپناهی برای گذران زندگی از دست داده‌اند تا به تحمل درد مردم پی ببریم، دولت نهم سفرهای استانی را فخر می‌داند و نماد كارآمدی دولت اعلا‌م كرده است كه در یك روز سفر به تمامی‌ استان‌های كشور ۶ هزار و ۱۰۰ مصوبه داشته كه ۷۸ درصد آنها اقتصادی و عمرانی بوده است و به گفته معاون اجرایی رئیس‌جمهور اجرای ۷۲ درصد آنها قطعی شده یا در حال پایان است. با این توصیف كشور باید غرق پیشرفت باشد و مسوولا‌ن به علت ترافیك طرح‌های عمرانی وقت سر خاراندن نداشته باشند، اما هرچه چشم می‌اندازیم كمتر نشانی از تحقق این وعده‌ها می‌یابیم. ‌
از دولت محترم تقاضا می‌كنم حداقل فهرست این ۶ هزار و ۱۰۰ مصوبه را اعلا‌م كند كه نمایندگان مردم بدانند دولت دست به چه كارهایی زده و چه كارهایی را در دست اجرا دارد. با توجه به اینكه دولت سفرهای استانی را نقطه قوت خود می‌داند به مردم گزارش دهد كه به‌واقع چه تعدادی از مصوبات را اجرایی كرده كه مبادا به دولت وعده‌ها معروف شود. نقدا حتی مصوبات استانی در سایت ریاست‌جمهوری كه بخشی را به عنوان سفرهای استانی دارد، درج نشده است. آیا با این اوصاف حق نداریم بگوییم با دولت وعده‌ها روبه‌رو هستیم نه دولت كار؟ این در حالی است كه رسانه ملی، به وسیله تبلیغاتی دولت تبدیل شده است. حال این همه را در كنار این پرسش قرار دهیم كه حساب ذخیره ارزی چه شد؟ و درآمد بالا‌ی ارزی به كجا رفته است و آیا حق نداریم بیشتر از امین‌الدوله نگران وضعیت كشور در این برهه حساس باشیم؟ ...
دولت نهم با شعار عدالت‌محوری، رفع فقر و فساد و تبعیض و مهرورزی بر سركار آمده و خود را دولتی اصولگرا و ارزش‌مدار معرفی می‌كند. اما به نظر بسیاری احساس‌محوری، جایگزین عدالت‌محوری شده و برای اجرای عدالت هیچ برنامه‌ای دیده نمی‌شود، بیشتر تصمیم ها خلق‌الساعه و احساسی هستند، بیشترین مانور برای اجرای عدالت مربوط به سفرهای استانی است، اما در سفر به استان اصفهان ۳ هزار میلیارد تومان تسهیلا‌ت زودبازده اختصاص یافت، اما برای ۳ استان آذربایجان‌شرقی و غربی و اردبیل كمتر از ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان. من مطمئنم این تصمیم‌ها مغرضانه نبوده بلكه بر اساس احساسات بوده و نه از روی برنامه. بنا به اعلا‌م وزیر رفاه و تامین اجتماعی مبنی بر زندگی۱۰ میلیون نفر در زیر خط فقر، پس در ۲ سال گذشته دولت در رفع فقر نیز موفق نبوده بلكه فقر بیشتر شده است و زمانی كه فقر افزایش پیدا می‌كند طبیعی است كه فساد نیز افزایش یابد.
بنا به اعلا‌م مسوولا‌ن بهزیستی شاخص‌های فساد و ناهنجاری در برخی موارد در یك سال گذشته به ۱۳۰ درصد افزایش یافته است. ‌ درخصوص مهرورزی شاهد هستیم كه منتقدان با تندترین برخوردها روبه‌رو می‌شوند، نمی‌دانم مهرورزی را چگونه تعریف می‌كنند؟! اگر برخورد شدید با منتقدان، تعطیل كردن نشریات و بیكار كردن شاغلا‌ن در آنها و كنار زدن نیروهای مجرب و توانمند مهرورزی است، پس كینه‌توزی چه تعریفی دارد؟! سایت‌های متعلق به دولت كه با زشت‌ترین و غیراخلا‌قی‌ترین شیوه‌ها به تخریب شخصیت‌های بزرگی مثل آیت‌ا... ‌هاشمی‌رفسنجانی یار امام و رهبر انقلا‌ب و شكنجه‌دیده انقلا‌ب و از استوانه‌های نظام یا حضرت حجت‌الا‌سلا‌م محمد خاتمی ‌روحانی برجسته و معلم اخلا‌ق كه چهره‌ای پذیرفته شده برای جهانیان است و از افتخارات نظام محسوب می‌شود، كروبی، محسن رضایی، قالیباف و همه كسانی كه احساس می‌كنند ممكن است زمانی در انتخابات آتی رقیب آنها باشند می‌پردازند كه آقای حدادعادل ریاست محترم مجلس یا آیت‌ا... ‌هاشمی‌شاهرودی به خاطر انتقاد كوچكی كه از دولت كرده بودند مورد حمله واقع شدند. اهانت به شخصیتی كه در مجلس خبرگان رای اول مردم تهران را با اختلا‌ف ۶۰۰ هزار رای از نفر دوم كسب كرد.
تخریب شخصیتی كه با ۲۲ میلیون رای مردم ریاست‌جمهوری را تحویل داد چه مفهومی ‌دارد؟ای كاش این سایت‌ها و نشریات از سوابق انقلا‌بی روحانی‌ای كه با تكیه بر او فحاشی می‌كنند بنویسند تا معلوم گردد آنان كه از امام و نظام و ولا‌یت و ارزش‌های دینی می‌گویند و دیگران را تكفیر می‌كنند چقدر در انقلا‌ب اسلا‌می ‌نقش داشته‌اند و یا در حفظ آن موثر بوده‌اند؟ فردی كه با زیر سوال بردن تمام ارزش‌های انقلا‌ب به فحاشی می‌پردازد به فتوای كدام فقیه عمل می‌كند؟! آزادی بیان از اصول انقلا‌ب اسلا‌می ‌است و اشكالی ندارد كه حرف‌هایتان را بزنید اما اولا‌ چرا برای بهتان گفتن‌تان هم از دین و ارزش‌های انقلا‌ب هزینه می‌كنید؟ ثانیا چرا اجازه نمی‌دهید دیگران نیز حرف خود را بزنند؟ چرا این همه سایت خبری در كشور فیلتر شده است؟ چرا این همه نشریه تعطیل می‌شود؟ چرا نشریات اجازه نشر واقعیات و انتقادات را ندارند؟ البته اینكه به نام اصول و به نام دین چنین تخلفاتی انجام می‌شود علتش روشن است. سوءاستفاده با این وسعت و تخلفات به این بزرگی باید با تكیه به ابزار محكمی ‌باشد اما مطمئن باشید آتش این سوءاستفاده‌ها كه جامعه را آزار می‌دهد گریبان خودتان را هم خواهد سوزاند.
ناصر نصیری
منبع : روزنامه اعتماد ملی


همچنین مشاهده کنید