پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

شیوه جدید نقد مغرضانه!


شیوه جدید نقد مغرضانه!
نقدی که خلال ۳ سال گذشته نسبت به تلاش خستگی ناپذیر دولت نهم و برنامه های شجاعانه و قاطع آن صورت می گرفت و در این راستا سعی می کوشید مهر بطلان و اشتباه بر هر آن چه از جانب رئیس جمهور در حوزه های گوناگون اعلام می شود بزند اخیرا شکل و شمایل جدیدی به خود گرفته است.
اگر تا دیروز جراید مخالف و در اصل معاند در قالب تحلیل و مصاحبه و یا به نقل از شخصیت های دو لتین سابق برنامه های دولت را فاقد پشتوانه علمی و بر آمده از تصمیم گیری های انفرادی و به دور از کار گروهی و خرد جمعی قلمداد می کردند تا از این طریق دل مردم را خالی کنند و نگرش ها نسبت به دولت را با بی اعتمادی و بد بینی توام نمایند و بذر یاس و نومیدی با این قبیل سیاه نمایی ها بپاشند از آنجا که متوجه شده اند این شیوه نخ نما دیگر پاسخ نمی دهد و مردم راه خود را رفته و هر روز که می گذرد بنا به شهادت سفر های استانی، اقبالشان به دولت افزایش می یابد به روش تازه ای روی آورده و به اصطلاح تغییر تاکتیک داده اند. به این صورت که چون نمی توانند منکر حقانیت کارها شوند با رجوع به آرشیو دولت های قبل می کوشند مشابهی برای کارهای بکر دولت بتراشند و مدعی شوند آن چه امروز رئیس جمهور اعلام می دارد حرف نویی نیست و دولت هاتی قبل عین آن را در دستور کار خود داشته اند.
نمونه بارز این ترفند را در فرازی از یادداشت پست شده در سایت الف در خصوص ضرورت اصلاح در نگرش به اصل ۴۴ می بینیم. نویسنده در آن یادداشت وقتی به اظهارات رئیس جمهور در مورد خصوصی سازی می پردازد و در برابر خود مجالی برای رد و انکار آن نمی یابد به این در و آن در می زند تا برنامه را به نام جناح و جریان خود ثبت کند . توجه کنید:
"خصوصی‌سازی؛ تجربه جدیدی در اقتصاد ایران نیست، در اوایل دهه ۷۰ نیز همین سیاست با اشتباهاتی اجرا شد اما متاسفانه دولت فعلی بدون توجه به تجربه‌های دور قبلی خصوصی‌سازی، در حال تکرار همان اشتباهات است؛اشتباهاتی که خصوصی‌سازی دهه ۷۰ را در میانه این دهه به بن‌بست کشاند."
همین ها که تا دیروز می گفتند دولت نهم خصوصی سازی را پشت گوش انداخته حالا که در مقابل صراحت ریاست جمهور در این خصوص جایی برای تکرار شانتاژهای قبلی ندارند برای زدن آن می کوشند با تکراری خواندن موضوع آن را امری کهنه قلمداد کنند. دولت را به نداشتن برنامه متهم کرده و مواردی از این قبیل که نمی توانند منکر آن شوند را بر گرفته و اقتباس از قبل و متعلق به دولت های سابق معرفی نمایند و بدون این که اشاره ای به ملاحظات و تاکیدات اصلاحی رئیس جمهور در خصوص ضرورت تحول در روش اجرایی آن بکنند سر راه آن سنگ بیندازند و دولت نهم را تالی دولت سازندگی حد اقل در این مورد جلوه دهند.
مورد دیگر اظهارات سعید لیلاز در سایت آفتاب در خصوص تحول بزرگ اقتصادی و پرداخت نقدی یارانه توسط دولت است. ایشان در این مورد همان شیوه ای را به کار می گیرد که سایت الف در مورد خصوصی سازی اتخاذ کرده است. نامبرده می گوید:
«این طرح و تصمیم اولین بار در دولت آقای هاشمی در سال ۱۳۷۰ مطرح و در برخی موارد به اجرا درآمد».
وی در ادامه اضافه می کند : «اکنون بعد از گذشت ۱۷ سال دولت احمدی‌نژاد که از حمایت‌های سیاسی لازم برخوردار است تصمیم به اجرای دوباره آن می‌گیرد»
وی همچنین به خطر اجرای این طرح اشاره کرده و می افزاید: «اجرای این طرح جسارت زیادی را می‌طلبد، اگر دولت در اجرای آن موفق عمل کند گام مثبتی را در اقتصاد برداشته و اگر در اجرای آن موفق نباشد ممکن است این طرح دوباره به حاشیه رفته و وضعیت نابهنجار یارانه‌ها به همین نحو تا چندین سال آینده ادامه یابد»
در این تحلیل نیز نویسنده به تکراری بودن طرح و این که قبلا در دولت سازندگی مطالعات آن انجام گرفته و تنها به این دلیل که شرایط اجازه نداده و جریان هایی کار شکنی کرده اند اجرایی نشده اشاره کرده است . آن چه این گونه مطالب دنبال می کند و از لابلای سطور آن می توان استنباط کرد مصادره طرح و نوشتن آن به حساب دولت های قبلی است تا با این حربه توفیقات حاصل از جراحی بزرگ و تحول عظیم اقتصادی را کمرنگ کرده و پیشاپیش وانمود کننداگر کاری شده که قرین موفقیت بوده است به این دلیل است که دولت نهم طرح منتقدین خود را برداشته و اجرا کرده است .حال آن که مهم اجرای قانون و عملیاتی کردن صحیح و به دور از سوء استفاده پروژه های مختلف است و نه داشتن یا نداشتن قوانین و برنامه های قوی و یا ضعیف. مشکل ما در طی سالیان گذشته فقدان قوانین خوب نبوده است . آن چه ملاک و معیار نمره دادن به دولت ها است نحوه اجرا و عملیاتی کردن طرح ها و اجرای صحیح قوانین می باشد. اگر قرار بود داشتن قوانین پیشرفته تعیین کننده باشد ما دارای مترقی ترین قوانین در عرصه های گوناگون هستیم . موضوع عدالت در صدر ارزش ها و سرلوحه نظام ما بوده است . اگر دولت های قبل توفیقی در این عرصه نداشته اند به نوع مدیریت ، شجاعت ،قاطعیت،صراحت و تقوا و صداقت با ملت بر می گردد . این عامل است که وجه تمایز دولت نهم با دولت های سابق خلال ۱۶ سال گذشته است .این ها است که از دولت نهم دولتی بی بدیل ساخته است.
سید حسین طاهری
منبع : رجا نیوز