دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا


کارآفرینان برتر زن در عرصه جهانی مطرح می شوند


کارآفرینان برتر زن در عرصه جهانی مطرح می شوند
زنان کارآفرین برای پیشبرد فعالیت تجاری شان، اغلب بودجه ها و امکانات اندکی در اختیار دارند. با این حال، اعضای «انجمن زنان کارآفرین پیشرو» امپراتوری های بزرگی در سراسر دنیا راه انداخته اند. آنها هر ساله مراسم انتخاب کارآفرینان برتر زن را برگزار می کنند؛ مراسمی به بزرگی المپیک یا دختر شایسته سال. چریل وومک کار خود را از یک شرکت بیمه محموله های باری شروع کرد. پس از پنج سال کمک به رئیس اش در فروش بیمه به راننده های کامیون و کسب سودهای میلیونی برای شرکت، رئیس اش مرد دیگری با همان سطح از تجربه استخدام کرد و از این فرد خواست به افراد تازه وارد آموزش های لازم را بدهد. کاملاً واضح بود که فرد تازه استخدام شده که درآمد بیشتری نسبت به چریل داشت، به زودی رئیس او می شد.
وومک می گوید: «مدت ها بود ترس مانع از این می شد که شرکت خودم را تاسیس کنم اما خشم و عصبانیت انگیزه ای شد تا بتوانم از پس این مانع بزرگ بربیایم.» وومک در سال ۱۹۸۳ پس از رها کردن کارش با گرفتن ۱۷ هزار دلار وام تعمیر مسکن- که به اندازه درآمد یک سال او بود- جسارت به خرج داد و شرکت خود را تاسیس کرد. وومک به مهارت های خود اطمینان داشت و با صنعتی که در آن کار می کرد، آشنا بود چرا که تا پیش از راه اندازی شرکتش، از کارشناسان این حوزه بود. طبق هفتمین گزارش سالانه سازمان جهانی کارآفرینی، این ویژگی ها در بین بسیاری از زنان کارآفرین که کاری برای خود راه انداخته اند، مشترک بوده است. این گزارش همچنین نشان می دهد در کشورهای پردرآمدی مانند آمریکا استفاده از فرصت، و نه نیاز مادی، انگیزه اصلی زنان کارآفرین بوده است. اما وومک برخلاف بیشتر زنان کارآفرین، طوری کارش را مدیریت کرد که چهار سال پیش وقتی شرکتش را فروخت، این شرکت بیش از ۱۰۰ میلیون دلار ارزش داشت. این در حالی است که براساس آخرین داده های مرکز حمایت از کسب و کارهای کوچک در آمریکا، در سال ۱۹۹۷ شرکت هایی که زنان مالکیت آنها را به عهده داشته اند، به طور متوسط ۳۱ هزار دلار درآمد داشته اند در حالی که درآمد شرکت هایی که مردان و زنان هر دو با هم مالکیت آن را به عهده داشته اند، ۵۸ هزار دلار بوده است.
مراسم سالانه انتخاب کارآفرینان برتر از سال ۱۹۹۷ موسسه زنان کارآفرین هر ساله یک مراسم تاجگذاری برای زنان کارآفرین سراسر دنیا که در کارآفرینی خود به موفقیت دست یافته اند، برگزار می کند. در آخرین مراسم انتخاب کارآفرینان برتر، ۱۵ زن از ۱۱ کشور در مراسم با شکوهی که در تایلند برگزار شد، شرکت داشتند. آنها دست به راه اندازی کسب و کارهایی زده بودند که روی هم سالانه ۹ میلیارد دلار درآمد داشت و برای ۳۵ هزار نفر در سراسر جهان اشتغال ایجاد کرده بود. این کارآفرینان به ۳۰۰ عضوی پیوستند که کارشان را خودشان مدیریت می کنند و درآمد سالانه مجموع این اعضا بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار در سال است و سبب اشتغال ۵۲۵ هزار نفر در بیش از ۵۰ کشور شده. یک چهارم آنها صاحب کسب و کارهایی هستند که جمع فروش سالانه آنها ۴۰۰ میلیون دلار و فروش سالانه ۱۳ درصد آنها بیش از یک میلیارد دلار بوده است.
۱۷ درصد این کسب وکارها هم مربوط به کارهای تولیدی، صنعتی و توزیع بوده است. گزارش سازمان جهانی کارآفرینی همچنین حاکی از آن است که زنان کارآفرین کمتر از مردان کارآفرین، دیگر همکاران کارآفرین زن خود را می شناسند و این نکته جالبی است زیرا کارآفرین ها معمولاً برای به دست آوردن اطلاعات و دستیابی به منابع بر شبکه های اجتماعی تکیه می کنند. وومک می گوید: «همانند گزارش این سازمان درباره زنان کارآفرین، بسیاری از اعضای موسسه زنان کارآفرین، شبکه حمایتی قوی ای ندارند و به همین خاطر است که ما از زنان می خواهیم هر سال دور هم جمع شوند و ایده های کاری خود را به اشتراک بگذارند، اطلاعاتی درباره کسب و کارهای دیگر به دست آورند و شکست هایشان را هم با هم تقسیم کنند. مراسم انتخاب دختر شایسته سال و بازی های المپیک وومک هر سال مراسمی شبیه به ترکیبی از مراسم انتخاب دختر شایسته سال و بازی های المپیک برگزار می کند. او به کشورهای بسیاری سفر و با مدیران بسیاری مصاحبه می کند- از نماینده بازرگانی شرکت گرفته تا رئیس شرکت- و از آنها برای شرکت در مراسم دعوت می کند.
او براساس نظرسنجی ای که از افراد شرکت کننده در مراسم اخیر انتخاب کارآفرینان برتر زن در تایلند انجام داده، برآورد می کند که این مراسم - به خاطر هزینه سفر هوایی و خرید و هزینه های دیگر- ۱۵ میلیون دلار به اقتصاد ملی این کشور تزریق کرده است. وومک می گوید: «اگر مردم می توانند مراسم باشکوه انتخاب دختر شایسته سال را ببینند و از دیدن «زن کاملی» که از آرزوهایش برای شنونده ها می گوید، احساس خوبی پیدا کنند، من هم می خواهم دنیا به موفقیت ها و دستاوردهای زنانی از هر رنگ و نژاد گوش دهد و داستان موفقیت های آنها را بشنود.» وومک در ادامه می گوید: «رسانه ها، زنان را در شرکت های سهامی عام مانند عروسک های خیمه شب بازی ای تصویر می کنند که سهامداران و اعضای هیات مدیره شرکت آنها را حرکت می دهند اما من می خواهم زنان موفق بیشتری را در عرصه عمومی مطرح کنم و به زن ها نشان دهم که شما هم می توانید کارتان را به خوبی انجام دهید بدون اینکه در یک شرکت بزرگ سهامی عام باشید.» این در حالی است که برخلاف شرکت های سهامی عام که درآمدشان را از طریق انتشار برگه سهام در بازار سرمایه و خرید و فروش آن افزایش می دهند، شرکت های کوچک سرمایه گذاری های خود را از طریق سودی که به دست می آورند، انجام می دهند. مراسم باشکوه اهدای جایزه ها شاهزاده تایلند ریاست مراسمی که در آن جایزه ها اهدا می شد را به عهده داشت.
این مراسم از رادیو و تلویزیون تایلند پخش شد و تلویزیون استرالیا، رومانی، سنگاپور و آفریقای جنوبی هم این برنامه را پوشش دادند. سفیرانی از ۱۰ کشور هم در تایلند در این برنامه شرکت داشتند. وومک زمانی که در سال ۲۰۰۳ ریاست موسسه را به عهده گرفت، ۱۵ هزار دلار کمک بلاعوض برای حمایت از زنان جوانی که تازه دست به کاری زده اند، اختصاص داد. امسال هم این موسسه برای اولین بار هزینه سفر پنج دانشجوی دختر استرالیایی، تایلندی، آمریکایی، ژاپنی و دختری از آفریقای جنوبی را برای شرکت در یک دوره کارورزی در خارج از کشورشان تقبل کرده است. وومک می گوید: «دانشجو باید نسبت به کسب وکارهای مختلف دید پیدا کند و زندگی در کشورهای مختلف را تجربه کند تا با دید باز کسب و کار خود را انتخاب کند.»
منبع:www.womensenews.org
ترجمه: مهرزاد غنی پور
ساندرا گای
منبع : روزنامه سرمایه


همچنین مشاهده کنید