شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

آیت الله مفتح مجاهدبزرگ سنگرحوزه و دانشگاه


آیت الله مفتح مجاهدبزرگ سنگرحوزه و دانشگاه
در روز ۲۷ آذر ۱۳۵۸ ه ش آیت الله دکتر محمدمفتح بدست گروهک منحرف فرقان ترور شد وبه شهادت رسید .
آیت الله مفتح در سال ۱۳۰۷ هجری شمسی در همدان بدنیا آمد . در هفت سالگی پا به دبستان نهاد و پس از اتمام دوره دبستان جهت فراگیری معارف اسلامی به مدرسه مرحوم آخوند ملاعلی رهسپار شد پس از آن به قم هجرت نمودو در حوزه علمیه قم مدارج و مراحل علمی را پیمود همچنین در علوم دانشگاهی نیزموفق به اخذ بالاترین مدرک علمی گردید و پس از کسب معارف حوزه ای و معلومات دانشگاهی در سنگر حوزه به تعلیم و تدریس پرداخت و در کنار این فعالیت به تدریس در دبیرستان نیزهمت گماشت و در این دو سنگر برای نزدیک ساختن دو قشر دانش پژوه و طلاب تلاش نمود.
پس ازاوج گیری مبارزه روحانیت وتبعید حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه به مبارزه در ابعاد مختلف آن ادامه داد تا اینکه رژیم شاه برای جلوگیری از این فعالیت ها اقدام به اخراج ایشان از آموزش وپرورش و تبعید به نقاط دور افتاده نمود.
پس از پایان یافتن دوران تبعید ساواک از ورود او به قم جلوگیری کرد در نتیجه ایشان مجبور به اقامت در تهران شدند.
با اقامت شهید مفتح در تهران فصل دیگری اززندگی سراسر مبارزه او آغاز گشت که عبارت بود از تدریس در دانشکده الهیات در کنار استاد شهید مرتضی مطهری و فعالیت چشمگیر در مسجد جاوید این فعالیتها باعث شد که ساواک به مسجد جاوید یورش ببرد وشهید مفتح را به همراه آیت الله خامنه ای دستگیر و مسجد را تعطیل نماید.
شهید مفتح پس از آزادی اززندان امام جماعت مسجدی در نزدیکی حسینیه ارشاد را تقبل نمود و در جلسه ای با حضور مرحوم آیت الله طالقانی و متفکر شهید استاد مطهری آن مسجد را بنام « مسجد قبا » نامگذاری کردند. به این ترتیب بار دیگر برای پیشبرد اهداف نهضت اسلامی پایگاه دیگری تشکیل یافت و بادایر شدن کلاسهای معارف اسلامی و ایراد سخنرانی و تشکیل کتابخانه و صندوق خیریه و اردوهای تابستانی ویژه جوانان و نوجوانان ... حرکت پرشور اسلامی باآگاه سازی نسل جوان و قشر دانشجو تداوم یافت .
در پایان ماه رمضان مقارن با سال ۱۳۵۶ شهید مفتح نماز عید فطر را با حضور بیش از ۵ هزار نفر در زیر برق سلاحها و در حضور نظامیان تا دندان مسلح رژیم طاغوت برگزار کرد.
شهید مفتح نماز عیدفطر سال ۱۳۵۷ را نیز برگزار کرد . این نماز در تپه های قیطریه به امامت آن شهید بزرگوار برگزار شد و بعد از آن اولین تظاهرات میلیونی در تهران به راه افتاد. این تظاهرات با سیل پرخروش ملت و با شعار « نصرمن الله و فتح قریب » از شمال تهران آغاز گشت . سربازان رژیم در آنروز از هجوم و حمله به مردم و پرتاب مکرر گاز اشک آور نتیجه ای نگرفتند و مایوسانه به شخص دکتر مفتح حمله کردند و او را مضروب و مجروح کردند.
پس از انجام این راهپیمائی درتهران حکومت نظامی اعلام گشت و کشتار ۱۷ شهریور اتفاق افتاد . شهید مفتح در اولین ساعات حکومت نظامی بوسیله عناصر ساواک دستگیر شد و بیش از دو ماه در زندان به سربرد تا اینکه با اوج گیری انقلاب اسلامی و آزادی زندانیان سیاسی ازبند رژیم طاغوت رهایی جست .
با تشکیل شورای انقلاب از طرف امام خمینی قدس سره به عضویت این شورا درآمد و بهنگام بازگشت شکوهمند امام به میهن در کمیته تدارک استقبال از امام شرکت داشت .
بعد ازپیروزی انقلاب برای تشکیل کمیته های انقلاب اسلامی فعالیت چشمگیری نمود و خود سرپرستی کمیته منطقه ۴ تهران را به عهده داشت . آخرین مسئولیت شهید مفتح سرپرستی دانشکده الهیات و عضویت در شورای گسترش آموزش عالی کشور بود که بخوبی در این سنگر انجام وظیفه نمود.
شهید مفتح از شخصیت های برجسته علمی محسوب می شد و از او تالیفات با ارزشی بجا مانده است . مهمترین اثر این شهید بزرگوار حاشیه ای است که بر « اسفار » ملاصدرا نوشته است . برخی از آثار این شهید عبارتند از : کتاب روش اندیشه در علم منطق ترجمه تفسیر مجمع البیان مقاله وحدت روحانی و دانشگاهی مقالات متعدد در مجلات مکتب اسلام مکتب تشیع و معارف جعفری ....
عمرپربرکت این شهید بزرگوار در راه تبلیغ و ترویج اسلام در میان اقشار مختلف مردم بویژه نسل جوان و دانشجویان سپری شد و او یک لحظه از این تلاش و جهاد مقدس آرام نگرفت . یکی از اهداف بزرگ و مقدس شهید مفتح ایجاد پیوند میان « حوزه » و « دانشگاه » و ایجاد رابطه بین « طلبه » و « دانشجو » بود.
شهید مفتح برای خنثی کردن تبلیغات استعماری ضد حوزه در دانشگاهها و نیز تبلیغات ضددانشجو در حوزه های علمیه تلاش چشمگیری نمود . سرانجام پس ازعمری تلاش وجهاد مستمر و خستگی ناپذیر در راه تبلیغ دین در روز ۲۷ آذر ۱۳۵۸ به همراه دوپاسدار جان برکف خود توسط گروهک منحرف فرقان به شهادت رسید و در جوار رحمت حق آرمید. روز شهادت شهید مفتح به مناسبت فعالیت های چشمگیر آن شهید بزرگوار در راه تحقق وحدت بین حوزه و دانشگاه « روز وحدت روحانی و دانشجو » نامگذاری شد.
منبع : روزنامه جمهوری اسلامی