یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

دانشگاه پیشتاز لبیک به پیام عاشورایی


دانشگاه پیشتاز لبیک به پیام عاشورایی
جریان و جنبش دانشجویی همواره یکی از ارکان عینی ، برجسته و در عین حال فعال افکار عمومی در هر جامعه ای است. از ویژگی های مهم این جنبش در کشور می توان به حضور موقع شناسانه و تکلیف محور در صحنه اشاره نمود. گرچه در طی سالیان گذشته در مواقعی اتفاق افتاده که که بخشی از جنبش دانشجویی تحت تاثیر جریان های سیاسی خارج از دانشگاه به صورت تصنعی فعالیت های نوعا افراطی را باعث شوندو همین مساله باعث شده که با فروکش کردن تحرکات این طیف افراطی که نوعی آرامش در بین قشر دانشجویی را به دنبال داشت عده ای از این وضعیت تحت عنوان رکود و سکون در بدنه جنبش دانشجویی یاد کنند؛ چرا که در شرایط جدید از تنش ها و فضاسازی های کاذب در محیط های دانشجویی کاسته شده و نوعی آرامش فعال را در این محیط ها حاکم نموده؛ واین امر در برخی تحلیل ها به رکود و انفعال تعبیر می شود اما بازگشت فضای تعقل سیاسی و تفکر علمی و نگاه تاثیر گذار در بدنه جنبش دانشجویی را نمایش می دهد. البته تا زمینه عملی این پویایی فراهم نباشد اثبات این مدعا چندان هم آسان نخواهد بود.
حوادث اخیر فلسطین و غزه محک خوبی بود برای تجلی حاکم بودن شور همراه با شعور در محیط های دانشجویی. در این میان لبیک به موقع ، موثر و فراگیر قاطبه دانشجویان به پیام رهبر معظم انقلاب برای درک عظمت و عمق جنبش دانشجویی در ایران مولفه ای واضح و مبرهن بود تا کسانی را که دانشجویان و دانشگاه را متهم به خزیدن در لاک بی اعتنایی و بی توجهی می نمودند متوجه سازد که جنبش دانشجویی در ایران به دلیل اصالت و روح حاکم بر آن که روح ظلم ستیزی و استقامت است همواره در بزنگاه های حساس خود را می نمایاندو چه موقعیتی بهتر از شنیدن فریاد های هل من ناصری رهبری انقلاب اسلامی در این برهوت انسانیت که قدرت پرستی و ذلت پذیری بسیاری از حکام، سکوت مرگباری را در مقابل یکی از پیچیده ترین نسل کشی عصر حاضر در غزه رقم زده است ؛ دانشجویان به زیبایی ولایت پذیری را به تصویر کشیدند و در حالی که خیلی ها خود را به نشنیدن زده و بر دامن زندگی های غرق در غفلت پناه می برند ، فریاد های حسین وار ولی امر مسلمین را پاسخی از عمق وجود دادند و حتی توانستند بسیاری از حق مداران عالم را به خیزش و واکنشی مناسب وادارند. جنس این حرکت و همراهی آن با بصیرت و آگاهی توام با جسارت و شجاعت تبلور این حقیقت است که جریان دانشجویی و اکثریت دانشگاهیان اعم از اساتید و دانشجویان با شناخت اولویت ها انرژی و توان خویش را در روزهای نیاز حقیقی انقلاب به صحنه می آورند و ان هنگام که در مصاف حق و باطل به خروش حسینی نیاز باشد بدون هیچ محاسبه ای وارد میدان می شوند و چه روزی مناسب تر از امروز که دانشجوی ایرانی باید در آن منادی پیام رهایی بخش و ظلم ستیزانه انقلاب اسلامی باشد و در دفاع از آرمانهای اصیل انقلاب اسلامی و امام (ره) که همان آرمان تشیع در سیر تاریخی خویش است در مقابل ظلم و جنایت یزیدیان زمان بر خیزد.این حضور حیرت انگیز دانشجویان در تبعیت از فرامین رهبر انقلاب تجسم زنده و پویا بودن جریان دانشجویی است که توانست سایر اقشار و گروه ها را نیز وارد صحنه سازد . از طرف دیگر این حرکت حماسی در عرصه دفاع از مردم فلسطین نشانگر زنده بودن اندیشه های حضرت امام و شهدا در میان اقشار جوان و نسل سوم و چهارم انقلاب است؛ در حالی که دشمنان نظام اسلامی انتظار داشتند با مرور زمان و کاهش حضور رهبران انقلاب در عرصه، کم کم شاهد فروکش کردن افکار انقلابی در ایران باشند و به اینده ای چشم امید داشتند که در ان مطامع شیطانی خویش را بدون مزاحمت و مانع تراشی در سرتاسر جهان بر آورده سازند. اکنون مشاهده سیل جوانان تربیت شده انقلاب که در مواردی تند و تیز تر از انقلابیون اولیه به مطالبات آرمانی و انقلابی دست می زنند بیش از پیش یاس و ناامیدی دشمن را به دنبال دارد.
یک نکته مهم در حرکت های اخیر دانشجویی ، تحقق بخشیدن به فرامین رهبر انقلاب در دیدار با دانشجویان بود که در آن ایشان ضمن تبیین ساخت حقوقی و رسمی و ساخت حقیقی ، هویت اصلی نظام اسلامی را متکی بر حفظ ساخت حقیقی و محتوایی دانستند؛ ظلم ستیزی ، عدالت طلبی ، ایستادگی در مقابل زور گویان و ... از جمله اصول ماهیتی انقلاب ونظام اسلامی است . لذا دانشگاهیان با حضور خویش در یکی از مهمترین آورد گاه های تجلی هویت اصیل انقلاب اسلامی ، توانستند در رهبر انقلاب و احاد مردم این اطمینان را ایجاد نمایند که با وجود سالیان دراز از توطئه های داخلی و خارجی برای فراموشی ارمانهای امام و انقلاب در میان جوانان، این قشر به خوبی توانسته رسالت خویش را در صیانت از آنها ایفا نماید.
در این میان باید گفت نادیده گرفتن حضور موثر دانشجویان در عرصه تولید علم و سنگرهای مبارزه علمی که خود از مصادیق برجسته زمان شناسی و ولایت مداری است و متهم نمودن آنان به انزوا، خود جفایی نا بخشودنی است. چنان که از دلایل عمده کم جلوه بودن حضور قشر دانشگاهی در فعالیت های سیاسی اجتماعی همین دلمشغولی آنان در صحنه های علمی بود که نتایج این فعالیت ها اکنون یکی پس از دیگری جلوه می کند. لذا می توان به این اصل بدیهی اشاره نمود که در سالهای اخیر دانشگاهیان در خط مقدم لبیک به رهبری بوده اند و این خط شکنی متناسب با شرایط و اولویت ها ثمرات بالقوه و بلفعلی را در مسیر احیای حیات طیبه اسلامی نشات گرفته از انقلاب اسلامی داشته است.
راضیه امیری‌رز
منبع : شبکه خبر دانشجو


همچنین مشاهده کنید