دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

خائنین به امنیت اقتصادی رامجازات کنید


خائنین به امنیت اقتصادی رامجازات کنید
تورم واژه‌ای است که همه مردم آن را درک می‌کنند و به قول آقای محمدخوش‌چهره عضو کمیسیون اقتصادی مجلس “ تورم از مریخ تنها برای ملت ایران و دولت نهم نیفتاده است.”(۱) بلکه سایر کشورها هم به نوعی پررنگ یا کمرنگ با آن دست به گریبان هستند. بانک مرکزی میزان تورم در دوازده ماه منتهی به آبان ماه سال ۱۳۸۶ را نسبت به آ‌بان ماه سال ۱۳۸۵ معادل ۸/۱۶ درصد اعلام نموده در حالی که تورم در فروردین ماه سال ۸۶ ، ۸/۱۲ درصد بوده و این حکایت از روند روبه رشد تورم در ماه‌های اخیر دارد که ریاست محترم جمهور ایران آقای احمدی‌نژاد علت این سیر صعودی تورم ماه‌های اخیر را با زبان ساده وبه صورت شفاف و صادقانه با مردم در میان گذاشتند که انصافا از آقای احمدی‌نژاد رئیس جمهور مردمی و عاشق خدمت به مملکت جز این هم انتظار نمی‌رفت.
ایشان در این مصاحبه شجاعانه قصور بخش‌هایی از دولت را اعلام کردند وهمچنین اقداماتی را که دولت در جهت کنترل تورم انجام داده است برشمردند ،اما آقای احمدی‌نژاد عوامل رشد تورم درماه‌های اخیر رادر سه بخش خلاصه کردند ؛ بخش اقتصادی، بخش خارجی و بخش داخلی . در بخش داخلی ایشان به افزایش نقدینگی اشاره داشتند و فرمودند که قسمتی از این افزایش نقدینگی مربوط به نقدکردن ارز به ریال توسط دولت می‌باشد که دولت سعی کرد سهم خود را در این خصوص کاهش دهد اما درچند قسمت مانند بعضی بانک‌های دولتی وبعضی موسسات مالی اتفاق دیگری افتاد و حجم نقدینگی به شدت بالارفت. مثلا یک سری از بانک‌های دولتی چک پول وسیعی چاپ کردندو منابع به سمت بازرگانی و خدمات رفت در حالی که طبق قانون بانک‌ها ۴۰% دارایی‌های نقدی وجاری خود رامی‌توانند در قالب چک پول چاپ نمایند که در برخی ازاین بانک‌ها این مقدار به ۲۰۰ درصد رسید .
به طوری که کل اسکناس ومسکوکات ما ۶۹۰۰ میلیارد تومان است اما رسوب چک پولی که پایان مهرماه گرفتیم ۳۰۰/۱۲ میلیارد تومان در بازار بود. از طرفی بعضی بنگاه‌های غیررسمی مشکلاتی ایجاد کردند. این موسسات مجوزی از بانک مرکزی نداشتند. برای مثال یکی از این موسسات با سرمایه ۳۲ میلیونی ۶۵۰ میلیارد تومان وام داده در حالی که بر اساس قانون فقط می‌توانستند ۱۲ برابر کل سرمایه وام دهد.(۲) ما در اینجا شجاعت ریاست جمهوری را تحسین می‌کنیم که شجاعانه قصور بخشی از عناصر دولت را اعلام کردند، البته آقای احمدی‌نژاد این کار را خیانت نامیدند که انصافا هم جزاین نیست و در این مورد سوالاتی مطرح است که لازم است جواب‌های آن را بیابیم .
▪ سوال اول اینکه آیا این بعضی بانک‌های دولتی وموسسات مالی سال‌های قبل هم چنین تخلفاتی را مرتکب شده‌اند یا خیرو اگر مرتکب شده‌اند چرا رئیس دولت‌های گذشته نگفته‌اند؟
▪ سوال دوم اینکه نظارت بانک مرکزی بر خلق پول بانک‌ها چگونه است؟صرف اینکه بانک‌ها تولید چک پول‌ها را به بانک مرکزی گزارش کنند کافی است؟
▪ سوال سوم اینکه چه کسی مسئول عدم گردش چک پول در بازار می‌باشد. اصولا وقتی بانکی تصمیم دارد چک پول چاپ کند چه مرجعی باطل شدن چک پول‌های قبلی بانک‌ را تائید می‌کند.
▪ سوال چهارم اینکه در سال ۸۶ چنددرصد منابع به سمت بازرگانی وخدمات رفته ومسئول این نابسامانی کیست؟
▪ سوال پنجم اینکه شبیه این راه‌های فرار آیا باز هم در سیستم پولی ما وجود دارد یا خیر؟ آیا لازم است بازبینی مجددی در سیستم کشور با هدف شناسایی این راه‌های فرار انجام گیرد ؟خلاصه همان طور که ریاست محترم جمهور این تخلف‌هایی را که به‌طور مستمر به امنیت اقتصادی کشور شده خیانت نامیدند ملت هم این خیانت‌ها را نمی‌بخشد و تنها دادگاه صالحه است که می‌تواند زمینه میزان خسارت این خیانت‌ها را مشخص و حکم نماید.
پی‌نوشتها:
۱- روزنامه اعتمادمورخه ۲۶/۹/۸۶
۲- روزنامه ایران مورخه ۲۶/۹/۸۶
منبع : روزنامه رسالت


همچنین مشاهده کنید