سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

بهترین شیوه برای تغییر عادات غذایی


بهترین شیوه برای تغییر عادات غذایی
با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان عادات غذایی نیز تغییر می کند و برای دستیابی به سلامت جسمی و تصفیه بدن، توجه به نحوه طبخ مصرف مواد غذایی هنگام سحر و افطار ضروری است. در این ماه انواع آش، سوپ، هلیم، مواد غذایی شیرین مانند زولبیا و بامیه، شله زرد و خرما جایگزین وعده های غذایی معمول می شود. آش رشته یکی از غذاهای پرطرفدار و رایج است که در ماه رمضان در اکثر سفره های ایرانی، یافت می شود.
مریم یزدان پناهی کارشناس ارشد تغذیه، دقت در طبخ این غذای سنتی و نحوه مصرف آن را هنگام افطار ضروری می داند و می گوید: آش رشته با توجه به این که از ترکیباتی مقوی مانند حبوبات، سبزی، رشته و کشک تشکیل شده است، از انواع مواد غذایی با ارزش، انرژی زا و مقوی محسوب می شود، اما اکثر افراد با افزودن برخی مواد کم ارزش از نظر غذایی، مانند پیاز داغ، نعناع داغ یا سیرداغ خواص ارزشمند تعذیه ای آن را کاهش می دهند.
این کارشناس اضافه می کند: توصیه می شود حتی الامکان از این قبیل افزودنی ها که فقط برای خوش طعم کردن مواد غذایی بکار می رود، استفاده نشود.زیرا خواص مواد غذایی مانند پیاز یا سیر در فرآیند سرخ شدن از بین رفته و در اثر حرارت بالا، ترکیبات اکسیدانی تولید شده برای سلامتی بدن مضر هستند و احتمال ابتلا به سرطان ها را افزایش می دهد.
عضو انجمن تغذیه و سلامت تأکید می کند: در صورت استفاده از مواد غذایی تزئینی نام برده در طبخ آش رشته، توصیه می شود، تنها از پیاز یا سیر استفاده شود و فرآیند سرخ کردن در درجه حرارت ملایم انجام شود و قبل از طلایی شدن یا سیاه رنگ شدن پیازها، شعله اجاق گاز خاموش شود.
سعید ملک شاهی کارشناس تغذیه، گروه حبوبات شامل نخود، عدس و لوبیا را که در طبخ آش رشته استفاده می شود از جمله مواد غذایی پرارزش معرفی می کند و معتقد است: این گروه از مواد غذایی حاوی ویتامین هایی مانند آ،ث و آهن و مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم است. گروه حبوبات می توانند انرژی از دست رفته در طول روزه داری را تأمین کند و به همراه دیگر مخلفات غذایی باارزش مانند سبزیجات و کشک، آش رشته را به یکی از مواد غذایی مناسب در این ماه تبدیل کرده است.
یزدان پناهی نیز حبوبات را یکی از انواع مواد غذایی مفید و غنی از پروتئین های گیاهی معرفی می کند و در این باره می گوید: حبوباتی مانند عدس، نخود و لوبیا حاوی مقادیر فراوانی فیبر و پروتئین هستند که می توانند جایگزین مناسبی برای پروتئین گوشت قرمز به شمار آیند. از دیگر خواص حبوبات می توان به پائین آورنده کلسترول خون و فشار خون اشاره کرد. وی می افزاید: مصرف گروه حبوبات بویژه نخود برای افرادی که به اختلالات دستگاه گوارشی دچار هستند، توصیه نمی شود و افرادی که هضم این دسته از مواد غذایی برای آنها مشکل است، بهتر است یک شب قبل از طبخ غذا، آنها را در آب خیس کرده و از مقدار نخود کمتری استفاده کنند.

[دنیا پرتو]
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید