چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

تمایل به غذاهای شور از بدو تولد


تمایل به غذاهای شور از بدو تولد
شما هم جزو آن دسته افرادی هستید كه قبل از شروع كردن غذا، بی‌اختیار تمام بشقابشان را از نمك سفیدپوش می‌كنند؟ آیا می‌دانید این عادت غلط شما از دوران كودكی‌تان شكل گرفته است؟
جالب است بدانید كه مطالعات اخیر نشان داده‌اند كه بعضی ار افراد از بدوتولد علاقه وافری به تنقلات شور دارند.
در این مطالعه مشاهده شده است كه از میان ۴۱ كودك ونوجوانی كه نارس به دنیا آمده بودند، كودكانی كه میزان سدیم خون آنها در بدوتولد پایین بوده است، علاقه خاصی به غذاهای پرنمك داشتند و تنقلات شور را به تنقلات شیرین ترجیح می دادند. والدین این كودكان طی مصاحبه اظهار كردند كه مصرف روزانه نمك در این كودكان زیاداست. این مطالعه نشان داده است كودكانی كه در بدوتولد با كمبود شدیدسدیم مواجه بوده‌اند، درمقایسه با كودكانی كه بالاترین میزان سدیم را درخونشان داشتند، وزنشان به‌طورمتوسط ۳۰ درصد بیشتر بوده است.
در كل باید بدانید كه مصرف زیاد نمك به عنوان یكی از عوامل موثر در بروز چاقی در نظرگرفته شده است. دلیل احتمالی این موضوع ،مصرف غذاهای فرایند شده و پر انرژی عنوان شده است. محققان این مطالعات معتقدند كه هنوز خیلی زود است كه گفته شود كمبود سدیم در اوایل زندگی یكی از عوامل خطر بروز چاقی در دوران‌های بعدی زندگی است ومطالعات بیشتری باید انجام شود.
در حال حاضر شواهد ومدارك كافی در مورد اینكه گفته شود كمبود سدیم در دوران جنینی وكودكی موجب می شود كه در دوره بزرگسالی تمایل به مصرف غذای شور بیشتر شود وشانس چاقی افزایش ‌یابد، وجود ندارد.
این مطالعه نشان داد كه كودكان نارس وكودكانی كه با وزن كمتراز ۲۵۰۰گرم به دنیا می آیند، چون میزان سدیم خونشان پایین‌تر است شانس بیشتری برای افرایش وزن در بزرگسالی دارند.این موضوع حاكی از ارتباط بین كمبود سدیم در اوایل زندگی ووزن بدن در دوران‌های بعدی است.
كمبود سدیم در كودكان نارس شایع‌تر است زیرا این كودكان بیشتر درمعرض خطر كمبودسدیم قرار دارند. اگرچه، گاهی اوقات دیده می شود كه برخی از كودكان با تولد به موقع نیز به وِیژه آنهایی كه درمعرض خطر اختلالات كلیوی قرار دارند دچار كمبود سدیم می شوند.
یكی از دلایل كمبود سدیم جنین، استقراغ های مكرر مادر در دوره بارداری است. پس از تولد نیز ابتلای كودك به اسهال واستفراغ و مصرف شیرخشك هایی كه میزان الكترولیت‌های آن كم هستند، موجب كمبود سدیم در كودك می‌شود.‌
مطالعات دیگر ‌نیز این موضوع را كه كمبود سدیم در اوایل زندگی تمایل به مصرف غذاهای پرنمك در دوران بزرگسالی را افزایش می دهد،به اثبات رسانیده اند.‌
زهرا عبدالهی
منبع : روزنامه سلامت


همچنین مشاهده کنید