دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

منابع غذایی گوگرد


منابع غذایی گوگرد
گوگرد یکی از مواد معدنی شگفت آور و عجیبی است که در سراسر تاریخ برای تسکین نشانه‌های بیماری‌های بسیار مورد استفاده قرار گرفته است.
بعد از کلسیم و فسفر، گوگرد سومین عنصر معدنی فراوان در بدن است. هر یک از یاخته‌های زنده‌ی درون بدن دارای گوگرد است. این عنصر معدنی جزئی از ساختمان اسیدهای آمینه به شمار می‌رود. اسیدهای آمینه را بیشتر به عنوان سنگ بنای بدن می‌شناسند.
این عنصر معدنی به عنوان عنصر معدنی زیبا کننده ‌معروف است. اگر در چشمه‌ی‌ آب معدنی گوگردی فرو رفته باشید، می‌دانید که این جمله درست است. علت دیگر این ادعا آن است که گوگرد در ماده‌یی به نام کراتین وجود دارد که سبب حفظ مو و موجب قوی شدن و سلامت ناخن‌ها و پوست می‌گردد.
همچنین گوگرد در تولید کلاژن، که بهترین یاور پوست است، شرکت دارد. کلاژن در واقع در بافت پیوندی پوست موجود است و این بافت به حفظ خاصیت کش‌سانی و ارتجاعی پوست کمک می‌کند. همچنین کلاژن موجب ترمیم بهتر و سریع‌تر زخم‌ها می‌شود.
این عنصر اساسی معدنی در تنفس یاخته‌ نیز مؤثر است به این معنی که به سلول‌ کمک می‌کند تا به صورتی کارآمد از اکسیژن استفاده نماید. نتیجه‌ی نهایی این عملکرد جسمانی، بهبود فعالیت سلول‌ و عملکرد مغز است.
گوگرد به بدن کمک می‌کند تا خود را از شر توکسین‌ها (سموم) خلاص کند و به این جهت است که به عنوان سم‌زدا شناخته می‌شود.
این امر بسیار مهم است زیرا با گذشت زمان، توکسین‌ها درون بدن انبار شده و سبب ضعیف شدن دستگاه ایمنی یا ایجاد احساس کلی سستی و یا حتی اختلال در سیستم پاکسازی کننده‌ی بدن یعنی کلیه‌ها و کبد می‌گردند. وقتی بدن از سم پاک شد، احساس شادابی و طراوت به انسان دست می‌دهد.
گوگرد دارای خواص ضد پیری متعدد است و به رفع نشانه‌هایی که در بیماری‌های مرتبط با سن دیده می‌شوند، مثل آرتریت کمک می‌کند. گوگرد برای رفع نشانه‌های بیماری‌های پوستی مانند اگزما، پسوریازیس، قرمز شدن پوست نوزاد به علت ادرار، بواسیر، خشکی پوست سر و آکنه مورد استفاده قرارگرفته است. در واقع، انواع پماد، کرم، لوسیون و سایر انواع فرآورده‌های مراقبت از پوست حاوی گوگرد است.
گوگرد، نقش بسیارمهم کلیدی در متابولیسم چند ویتامین گروه ب از جمله ویتامین B۵, B۱ و بیوتین دارد.
● منابع غذایی حاوی گوگرد
ازآنجا که گوگرد در تمام پروتئین‌ها یافت می‌شود به این جهت استفاده از جیره‌ی‌ غذایی سرشار از پروتئین یکی از بهترین راههای تأمین نیاز بدن به این عنصر فراوان است. بعضی از بهترین منابع گوگرد عبارتند از گوشت بی‌چربی، ماکیان، ماهی، تخم‌مرغ و زرده، تخم‌ مرغ، شیر و صیفی‌ها، سیر، کلم، کلم بروکسل، پیاز، شلغم، کاهو، کلپ (جلبک دریایی)، گیاهان دریایی و بعضی از انواع آجیل دارای گوگرد هستند. افرادی که از جیره‌ی‌ غذایی گیاهی یا کم پروتئین‌ استفاده می‌کنند باید مطمئن باشند که مقدار مصرف پروتئین‌شان کافی باشد.
نظریه‌ی کلی در مورد این عنصر معدنی آن است که در بسیاری از افراد تنها با مصرف پروتئین ‌میزان نیاز به گوگرد مرتفع می‌شود. از اینترو، رهنمودی برای مصرف روزانه این عنصر معدنی وجود ندارد. با توجه به تمامی منافع حاصل از مصرف گوگرد، باید دانست که بدون توجه به سن، باید در هر جیره‌ی غذایی، مقدارکافی پروتئین‌ وجود داشته باشد.
از آنجا که بسیاری از مردم مقدار کافی گوگرد از راه غذا دریافت می‌دارند حالت کمبود این عنصر بسیار به ندرت دیده می‌شود ولی نشانه‌های کمبود گوگرد عبارتند از مشکلات یا بیماری‌های جلدی، درد عضلانی، بیماری‌های عصبی، اختلال گردش خون، آرتریت، التهاب، آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد، استرس، عفونت، یبوست و چروکیدن پوست.
دکتر محمدعلی اشرف مدرس
داخلی
منبع : هفته نامه پزشکی امروز


همچنین مشاهده کنید