شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

برای مجلسی که از رأی خود پیشمان شد علی نادری


برای مجلسی که از رأی خود پیشمان شد  علی نادری
این سطور همزمان با استیضاح علی کردان وزیر کشور دولت نهم توسط مجلس هشتم که به صورت مستقیم از صدای جمهوری اسلامی ایران پخش می شد، به قلم جاری شد.
۱) کردان از ما نیست
جریانی که در سوم تیر، احمدی نژاد را برآورد و در رأس امور اجرایی کشور قرار داد، نه تنها خط و مرز خود را با جریان سیاسی دوم خرداد مشخص کرد و حتی نه تنها جبهه بندی شفافی با جریان تکنوکرات دولت‌های سازندگی ایجاد کرد که در یک حرکت کم سابقه که جز از یک جنبش اصولگرا انتظار نمی‌رفت، حد و مرز خود را با جریانی که اصولگرایی را به اسارت خود درآورده و آن را به مثابه یک حزب سیاسی از آن خود می‌دید، به روشنی عیان کرد. از خاطر نبرده‌ایم که در جریان این حرکت پرخروش ملت ایران علیه جبهه‌بندی‌های متداول نخبگان سیاسی، ‌علی کردان -به گفته خویش- صدیق استرات‍ژیک علی لاریجانی بود و لاریجانی برآمده از شورای هماهنگی "ناطق نوری".
کردان حتی اگر بنابر محاسباتی سیاسی در سوم تیر هم به جریان احمدی نژاد پیوسته باشد، بسیار متفاوت با همه کسانی است که در ۲۷ خرداد از روی اعتقاد به ماهیت فرهنگی و انقلابی این جریان، احمدی نژاد را برای نمایندگی آن برگزیده‌اند. کردان وزیر کشور احمدی نژاد شد، هرچند "احمدی نژادی" نبود، آنچنان که مصطفی پورمحمدی نبود، همانگونه که داوود دانش جعفری نیست. همه می دانند اگر کردان به یکباره مبدل به گزینه تصدی وزارت کشور دولت احمدی نژاد شد،‌ دلیلی نداشت، جز روی ترش کردن مجلس هشتم به گزینه احمدی نژادیِ احمدی نژاد، یعنی سید مهدی هاشمی. "کردان از ما نبود" و" مجلس هشتم به علی کردان رأی داد..."
۲) مجلس هشتم به علی کردان رأی داد
احمد توکلی را علاوه بر همشهری، یکی از اصلی ترین معرفین علی کردان به ریاست وقت سازمان صدا و سیما برای تصدی پست های مدیریتی در این سازمان می دانند و کردان را بازوی پرتوان لاریجانی در ریاست صداوسیما. اما اکنون، گو اینکه علی رغم سالیان دراز رفاقت و همکاری، این همشهریان گذشته و همکاران تنگاتنگ "دوره های سخت" و دوستان استراتژیک ایام انتخابات، هیچ شناختی از کردان نداشته‌اند و تنها پس از رأی اعتماد بوده است که به ناگاه همه‌ی پرده ها برافتاده و سیاهی‌ها هویدا شده است. در حالیکه علی مطهری در همان روز رای اعتماد، به اشاره از پرونده ای سخن به میان می آورد که روزهای پیش، اصل آن اتهام در شب نامه هایی بین نمایندگان منتشر شده بوده و روح الله حسینیان از مدرکی سخن می گوید که مشکوک است. لاریجانی که سالیان سال کردان را از نزدیک می شناسد، جلسه غیرعلنی را مانع می شود و احمد توکلی که معرِّف اوست، سخنی به زبان نمی آورد و حتی سایت اوبرای هیچ مدرکی استعلام نمی کند و جلسه رأی اعتماد برگزار می شود. "مجلس هشتم به علی کردان رأی داد" و اینک وقت آن است که همه چیز شروع شود؛‌ اینک که "علی کردان وزیر دولت احمدی نژاد است"...
۳) اینک علی کردان وزیر دولت احمدی نژاد است
همشهریان و همکاران سابق کردان، پرچم دار حرکتی شده‌اند که بر مبنای آن ادعا می شود، وزیر کشور احمدی نژاد جعل مدرک کرده است و بواسطه خلافی که کردان مرتکب شده است،‌ این احمدی نژاد است که باید او را برکنار کند. انگار نه انگار که همین چند روز پیش بود که در آن روز تاریخی به کردان رأی داده‌اند در حالیکه نه تنها به همه این "خلاف‌ها"که بهمسائل جزئی‌تر از آن واقف بوده‌اند. مهم این است که اینک او وزیر کابینه احمدی نژاد است؛ باید به "خلاف"‌ خود اعتراف کند و احمدی نژاد هم "باید" او را برکنار کند، تا بلافاصله باز هم این سخن نقل مصاحبه های تلفنی شود که "جابجایی‌های حساب نشده، به استقرار ثبات در کشور لطمه می زند"، "باید" او را برکنار کند تا صحنه رأی اعتماد دیگری شکل نگیرد و کسی از خود نپرسد که "چه شد که همین به مجلس به علی کردان رأی داد؟" این احمدی نژاد است که باید با کردان به ته دره بی‌اعتباری سقوط کند.
باید کردان وزیر کابینه دولتی شود که اصلی ترین خاستگاهش، جریان اصیل انقلابی است و آنگاه که کردان وزیر کابینه این دولت شد،‌ باید همه چیز برملا شود تا دولتی که کردان وزیر اوست، دیگر در میان اصلی ترین خاستگاهش، "اعتباری" نداشته باشد.
باید کردان برکنار شود تا دولت بر لبه پرتگاه بی‌اعتباری و "نیاز به اخذ رأی اعتماد برای همه کابینه" قرار بگیرد. از آن پس با این دولت می توان به خوبی "بازی" کرد.
در این میان "خلاف کردان"، عدم صداقت است، حال آنکه وزیر کابینه احمدی نژاد، اعتراف کرده است که‌ "فریب خورده‌ام" و به راستی در ماههای وزارت کردان کسی بر علیه او حرف جدیدی به غیر از سئوالات مطهری و حسینیان در جلسه رأی اعتماد شنیده است؟‌
۴) مجلس از رأی خود پشیمان می شود
حرف اول نطق این روزهای مجلس، استعفای کردان، برکناری کردان و مذمت بی صداقتی است. مجلس بارها با رئیس جمهور مذاکره می‌کند و اعلام وصول استیضاح کردان را به تأخیر می‌اندازد تا آنکه کردان "برکنار" شود و یا آنکه حداقل خود به کنار برود. اما احمدی نژاد پاسخ می‌دهد که "حرف تازه‌ای" در مورد کردان مطرح نشده است و کردان برکنار نمی‌شود تا برای همیشه در تاریخ ثبت شود که مجلس هشتمی که به وزیری که همه چیز را درباره او می‌دانست، رأی اعتماد داد، در فاصله‌ای کمتر از ۳ ماه از رأی خود پشیمان شد تا وزیری که با ۱۶۹ رأی وزیر شد تنها با ۱۱ رأی بیشتر از وزارت ساقط شود؛ مجلسی که از رأی خود پشیمان می شود...
منبع : رجا نیوز


همچنین مشاهده کنید