چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

مجلس هفتم جزو مجالس خوب بود


مجلس هفتم جزو مجالس خوب بود
قطار مجلس هفتم چون مجالس دیگر به ایستگاه آخر رسید و همزمان با آن، بازار ارزیابی و نقد عملکرد مجلس هفتم نیز گرم شد. رسانه‌ها و طیف‌های سیاسی مختلف هر یک به فراخور حال، عملکرد مجلس هفتم را نقد و ارزیابی کردند و طیف های گوناگون نیز در جهت نقد به حرکت درآمدند.
البته در این میان، تکلیف طیف بیگانه و بیگانه‌پرستان روشن است، چرا که اینان اساسا دولت و مجلس را اصولگرا معرفی می‌کردند و ارزیابی آنها از وجود مجلس هفتم ناکارآمد بود، چه رسد به ارزیابی عملکرد آن. از این رو ما با این گروه سخنی نداریم.
اما طیف دوم در این میان، همان جناح معروف به دوم خرداد و یا به اصطلاح اصلاح‌طلبان هستند که به عنوان یک رقیب سیاسی در بزرگنمایی بلکه سیاهنمایی برخی از مشکلات و نارسایی‌های مردم سعی داشته و دارند و می‌خواهند آن را به پای مجلس هفتم بگذارند که البته فردا هم اینها را به پای دولت نهم می‌نویسند و این هشداری به دوستان دولت نهم است.
واضح است که مبادی نقدی ایشان نه از سر دلسوزی که از فرصت‌طلبی است و اصولگرایان بشدت باید از افتادن در دام تحلیل‌های اینان که محور آن در انداختن دولت با مجلس است، پرهیز کنند.همین گروه هستند که اکنون حکم می‌کنند هیات رئیسه مجلس باید عوض شود و مجلس باید تغییر یابد.
اما در ورای این ۲ گروه، اصولگرایان قرار دارند که به هر حال باید تحلیلی صحیح و منطقی از مجلس هفتم داشته باشند تا در مجلس هشتم، نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف را بپوشانند. بزرگ‌ترین مساله‌ای که در خصوص مجلس هفتم در میان دوستان خودی و در تحلیل‌ها مطرح است، تعامل مجلس هفتم با دولت نهم است.
براستی باید بر این سوال، پاسخی در خور و شایسته داد که مجلس با دولت چگونه برخوردی داشته است؟ آیا مجلس در برابر دولت بیش از حد انتظار انعطاف یا سختگیری روا داشته است؟ پاسخ به این پرسش، مبنای موضعگیری‌های بعدی خواهد بود.
از سوی دیگر، با کمال تاسف در انتخابات اخیر شاهد بودیم که در برخی حوزه‌ها، شیوه‌های غیراسلامی و عمدتا غربی و وارداتی در جلب آرا مرسوم و متداول شد و عده‌ای بی‌محابا به هر دری زدند تا آرایی جلب کنند. بدون تردید جلب آرا به هر وسیله و به هر نحو ممکن و با هر قیمتی ولو زیر پا گذاشتن اصول دینداری در هیچ مکتبی از مکاتب توحیدی روا نیست بنابراین نمایندگان فهیم و متدین مجلس هشتم باید در اولین گام‌ها برای این امر خطیر در ترمیم قانون انتخابات و نظارت بر انتخابات تمهیداتی بیندیشند؛ چراکه در طول این چند سال گذشته، سعی و تلاشمان بر این بوده که مصالح نظام و اسلام را بر مصالح حزبی و گروهی و فردی خود ترجیح دهیم.
در نهایت افتخار نمایندگان مجلس هفتم این است که در مجلسی حاضر بودند که پس از مجلس ششم با رهنمود رهبر معظم انقلاب، آرامش را به جامعه تقدیم کرد و از تنش‌های فرسایشی و بیهوده پرهیز نمود.دغدغه این مجلس نیز دغدغه مردم و مسائل مطرح شده در آن مسائل اساسی مردم بود.
همچنین افتخار ما این است که منویات رهبر معظم انقلاب در مساله هسته‌ای و مصوبات شورای عالی امنیت ملی را بدون کم و کاست تصویب و تایید کردیم و بالاتر از آن، دولت را موظف کردیم تا تعلیق غنی‌سازی را بشکند و عمل به ماده یک الحاقی را متوقف کند.
مجلس هفتم مجلسی بود که برای اولین بار در تحقق این فرمایش امام (ره)‌ که مجلس تنها قوه‌ای است که باید قوای دیگر تابع او باشند ، تحقیق و تفحص از قوه قضاییه را با همه فراز و فرودهای آن انجام داده و بدون توجه به خط مشی به وظیفه خود در قرائت آن عمل کرد و بالاتر از همه در آخر سال سوم، رهبر معظم انقلاب درخصوص مجلس هفتم فرمودند: «این مجلس جزو مجالس خوب بود.»
حسین نجابت
منبع : روزنامه جام‌جم