یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

«میلیونر زاغه نشین» برداشتی هالیوودی از سینمای بالیوود


«میلیونر زاغه نشین» برداشتی هالیوودی از سینمای بالیوود
«میلیونر زاغه نشین» با بردن چهار جایزه «گلدن کلوپ» امید اصلی اسکار امسال است، این فیلم همان طور که از اسمش مشخص است روایت گر زندگی پر ماجرای زاغه نشینی می باشد که برنده مسابقه «چه کسی می خواهد میلیونر شود؟» می شود.
به طور کلی فیلم سینمایی «میلیونر زاغه نشین» درس زندگی می دهد و به گونه ای یادآور واقعیت «از زندگی آموختن» می باشد، به تعبیری می خواهد بگوید اگر دقیق و زرنگ باشی همه چیز را در زندگی و روند آن به طور ناخودآگاه می آموزی.
فیلم یادآور حقیقت زندگی و روزگار مدرسه ای مسلم است. جالب تر از همه موارد ایده و فکر بکر و بدیع «دنی بویل» کارگردان اثر می باشد که این گونه داستان فیلم را روایت کرده است.
«میلیونر زاغه نشین» در مورد کاراکتری به نام «جمال مالک» است فردی که از ابتدای زندگی با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرده است.
او طی ماجرایی عشقی اساطیری تصمیم به شرکت در مسابقه «چه کسی می خواهد میلیونر شود؟» می گیرد (این در صورتی است که جمال سواد ندارد) اما با استفاده از هوشمندی و دقتش و عبرت آموزی از درس ها و اتفاقات زندگی اش موفق می شود هر سوال را با کنکاش در گذشته و اتفاقات آن پیدا کند و در طی مسابقه فقط یک سوال را شانسی جواب می دهد.
یکی دیگر از پیام های حتمی و غیر قابل انکار فیلم «پایداری، صداقت و راستی» است که در کاراکتر «جمال مالک» گنجانده شده است.
«دنی بویل» کارگردان «میلیونر زاغه نشین» از تمام فاکتورهای رایج فیلم های هنری به بهترین نحو و خوش ساخت ترین شکل بهره گرفته است و با درکی از آداب و رسوم هنر دست به فیلم سازی زده است. (هر چند که بعد از ساخت او پخش این فیلم « زاغه نشینان» هند به دلیل کثیف نشان دادن بیش از اندازه حاشیه نشینی ها و کولی ها، تجمع و اعتراض کرده اند) او کلیشه های همیشگی فیلم های بالیوودی را با ساخت و شکلی جذاب در فیلم آورده است، از رابطه بین دو برادری گرفته که از همان بچگی حسادت هایی به هم می ورزند، تا عشق هایی که در آسمان شکل گرفته و افسانه است و حتی بازی تقدیر و سرنوشتی که همیشه در سینمای بالیوود تعیین کننده می باشد.
البته این طور که مشخص است سالیان سال است که مخاطبان سینمای ایران دست از فیلم های هندی برداشته اند، اما یکی از جذابیت های فیلم هندی در شکل روایی، رنگ ها و پایان خوش آن می باشد، زیرا پایان خوش همیشه ذهن بیننده و مخاطب را آرام می سازد.
جالب است بدانید «میلیونر زاغه نشین» بر خلاف ساختار تلخ و سیاهش باز هم به رسم گذشته پایان خوش و زیبایی دارد، اما تفاوتش با دیگر فیلم های هندی این است که ذهن بیننده را تا مدت ها درگیر می سازد.
خلاصه این که در «میلیونر زاغه نشین» نیز مانند دیگر فیلم های هندی امید و خوشبختی است که پیروز می شود و به سرانجام می رسد.
«دنی بویل» و «بیوفری» فیلم نامه نویس فیلم، به خوبی فرهنگ و آداب و رسوم هندی ها را شناخته و به روایت فیلمی این چنینی پرداخته اند.
شناختی که علاوه بر روزمرگی ها، نحوه حرف زدن و معاشرت و حتی فرم لباس پوشیدن ، علایق و دل مشغولی هندی ها را نیز در برمی گیرد. (مثلا پیروزی همیشگی و حتمی عشق)
جشنواره «گلدن کلوپ» شاید به اعتبار «کن»، «برلین» و «اسکار» نرسد اما یکی از جشنواره های بزرگ و به نام جهان می باشد، در هر صورت امسال یک فیلم از سینمای بالیوود به کارگردانی شخصی از سینمای هالیوود برنده بهترین فیلم شده است.
باید اشاره کرد که بازی نوجوانی که نقش «جمال مالک» را بازی می کند یکی از نقاط قوت و قابل توجه فیلم می باشد، اگر چه که در سکانس های مسابقه در رو به روی «آنیل کاپور» مجری مسابقه دچار ضعف است اما اگر بخواهیم انصاف را رعایت کنیم باید بگوییم او بازیگر نوظهوری است که در برابر آنیل کاپور با سابقه دیده نمی شود، اما به طور کلی او یکی از امیدهای سینمای هند خواهد بود.
جالب است بدانید «دنی بویل» انگلیسی تبار است (مهاجمان به هند)، خلاصه این که فیلم «میلیونر زاغه نشین» برنده جایزه بهترین فیلم درام، فیلم نامه؛ کارگردان و موسیقی فیلم از جشنواره «گلدن کلوپ» بوده است.
منبع : روزنامه خراسان


همچنین مشاهده کنید