جمعه, ۲۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 10 May, 2024
مجله ویستا

کم فروغ اما امیدوار با یک امتیاز طلایی


کم فروغ اما امیدوار با یک امتیاز طلایی
● ترکیب ایران:
مهدی رحمتی، جلال حسینی، هادی عقیلی، ستار زارع، مجید غلام نژاد، فریدون زندی (مهرزاد معدنچی)، جواد نکونام، آندرانیک تیموریان(مجتبی جباری)، مسعود شجاعی، غلامرضا رضایی(رسول خطیبی) و وحید هاشمیان
● سرمربی:
علی دایی
تیم ملی ایران در نخستین بازی خود در مرحله دوم مقدماتی جام جهانی در ریاض مقابل تیم عربستان به تساوی یک بر یک دست یافت. این دیدار به میزبانی عربستان برگزار شد و دو تیم در پایان ۹۰ دقیقه تلاش به تساوی یک بر یک دست یافتند. سعد الحرثی در دقیقه ۲۹ برای عربستان گلزنی کرد تا میزبان نیمه اول را به سود خود خاتمه دهد.
ضمن اینکه عربستان ۲ موقعیت مناسب گلزنی را نیز در این نیمه از دست داد. با آغاز نیمه دوم تیم ایران عملکرد بهتری نسبت به نیمه اول ارائه کرد و سرانجام در دقیقه ۸۰ کرنر ارسالی از سوی مجتبی جباری با ضربه سر مسعود شجاعی در تیر دوم به جواد نکونام رسید تا هافبک اوساسونا اسپانیا با ضربه سر دروازه عربستان را گشوده و بازی را به تساوی کشاند. در ادامه نیز رسول خطیبی یک موقعیت خوب را از دست داد تا در نهایت ایران در نخستین بازی مرحله دوم یک امتیاز با ارزش در زمین حریف قدرتمند خود کسب کند.
ملی پوشان کشورمان هر چند با کسب یک امتیاز برای صعود به جام جهانی و دیدارهای آینده امیدوار شدند اما در طول ۹۰ دقیقه کم فروغ بودند و نتوانستند فوتبال زیبایی را به نمایش بگذارند. قضاوت دیدار تیم های ملی ایران و عربستان بر عهده مارک شیلد از کشور استرالیا بود که در این دیدار به هادی عقیلی و مهرزاد معدنچی از تیم ملی فوتبال کشورمان کارت زرد نشان داد.در دیگر دیدار این گروه تیم امارات در زمین خود با نتیجه ۲ بر یک مغلوب کره شمالی شد. در سایر دیدارها نیز قطر با سه گل ازبکستان را شکست داد و ژاپن با نتیجه ۳ بر ۲ مقابل بحرین به پیروزی رسید.
● گل ایران آب سردی بود بر سر ما!
ناصر الجوهر که ادعا کرده بود، جواب "علی دایی" را در زمین مسابقه خواهد داد، پس از توقف در ریاض مقابل ایران به دلیل عصبانیت در سالن کنفرانس مطبوعاتی حاضر نشد تا دستیار فرانسوی او پاسخگوی خبرنگاران باشد. «گنارو» در این نشست با اشاره به نتیجه کسب شده گفت: «با توجه به اینکه این اولین بازی ما در مرحله مقدماتی جام جهانی بود از نتیجه کسب شده رضایت داریم.وی گفت: باید بگویم ایران در نیمه دوم شرایط بهتری داشت و توانست یک گل به ثمر برساند. » مربی تیم ملی عربستان درباره گلی که ایران به ثمر رساند، گفت: «ما دو نیمه متفاوت را پشت سر گذاشتیم. در نیمه اول شانس های زیادی داشتیم که فقط یک گل زدیم. در نیمه دوم هم ایران بهتر بود و گلی که بازیکنان ایران زدند مثل آب سردی بود که بر سر بازیکنان ما ریخته شد.»
● عربستان حرفی برای گفتن نداشت
سرمربی تیم ملی فوتبال ایران با بیان این مطلب که نشان دادیم که می توانیم به عنوان تیم اول به جام جهانی صعود کنیم گفت: « بازی بسیار سختی بود. این دیدار تقابل دو تیمی بود که همیشه جزو بهترین های آسیا هستند. در نیمه اول تیم سعودی عملکرد بهتری داشت اما، نیمه دوم را باید به حساب تیم ایران نوشت. ما در این نیمه موقعیت های بسیار خوبی را ایجاد کردیم که اگر می توانستیم کمی با هوش تر عمل کنیم، می توانستیم سه امتیاز کامل را هم کسب کنیم.» خبرنگاری عربستانی به دایی گفت: پس از گل تساوی ایران به گونه ای شادی کردید که گویا با این گل پیروز شده اید که سرمربی تیم ملی در جواب به او گفت: « بعد از گل باید خوشحالی می کردیم. شما انتظار داشتید که پس از گلی که زدیم ناراحتی مان را نشان می دادیم؟ گل زدیم، پس باید خوشحالی می کردیم. ما نشان دادیم که می توانستیم عربستان را در خانه اش هم شکست می دادیم. برای این کار باید کمی باهوش تر عمل می کردیم.» یکی دیگر از خبرنگاران عربستانی از دایی پرسید با چنین نمایش فنی زیر حد متوسطی چه قدر به صعود به جام جهانی ۲۰۱۰ امیدوار هستید که او در پاسخ گفت: «تیمی که در خانه حریف به نتیجه مساوی می رسد باید عملکردش خیلی بهتر از میزبان باشد. اگر نمایش ما ضعیف بود، پس من هم باید بگویم که عربستان هیچ حرفی برای گفتن نداشت. با این حال من برای عربستان احترام زیادی قائلم. این تیم همیشه جزو بهترین های آسیا بوده و در چند دوره اخیر جام جهانی حضور داشته است. اما بپذیرید که این بی انصافی است که بگوییم نمایش ایران زیر حد متوسط بوده است.»
● گل نکونام ایران را نجات داد
مطبوعات اسپانیایی به بهانه گلزنی بازیکن ایرانی اوساسونا، جدال برابر عربستان سعودی را مورد نقد قرار دادند. روزنامه مارکا با اشاره به گل جواد نکونام با ضربه سر، نوشت: هواداران اوساسونا خاطرات خوشی از ضربه سر این بازیکن در جام یوفا دارند. او ثابت کرد که درخشش در لالیگا تصادفی نبوده و ایران را هم نجات داد. آس اسپانیا نیز در تحلیلی کوتاه، به بازی درخشان نکونام و شجاعی اشاره داشت. خبرگزاری سازمان لیگ اسپانیا نیز نوشت: دو ایرانی ملی پوش اوساسونا نقش غیرقابل انکاری در تساوی مقابل تیم مدعی عربستان داشتند.
● اعتراض عربستان به انتخاب شیلد
سلطان بن فهد از مسئولان کنفدراسیون آسیا خواست که داوران شایسته تری را برای دیدارهای مقدماتی جام جهانی انتخاب کنند. سلطان بن فهد پس از تساوی تیم های ملی عربستان و ایران در مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۰، اعتراض شدیدی به عملکرد داور استرالیایی داشت و تاکید کرد که مارک شیلد قضاوت بدی را انجام داد. وی ادامه داد: از کنفدراسیون آسیا خواستاریم که برای چنین مسابقات حساسی، داوران شایسته تری را انتخاب کنند.
● داور پنالتی عربستان را نگرفت
کارشناس داوری گفت: داور استرالیایی در بازی عربستان مقابل ایران، پنالتی حریف را نگرفت. محمد فنایی اظهار داشت: شیلد با توجه به شرایط فیزیکی و بدنی، در تمام صحنه ها حضور داشت. در یک صحنه به دلیل دید بد نتوانست تصمیم درستی بگیرد. به عنوان یک ایرانی دوست دارم ایران برنده شود و به جام جهانی صعود کند; اما در بحث کارشناسی باید این واقعیت را بگویم که در صحنه ای که غلام نژاد بازیکن عربستان را زد، داور پنالتی مسلم آنها را نگرفت.
● حمله مفسر تلویزیون عربستان به الجوهر
مفسران تلویزیون ورزشی عربستان در حالی که در پایان نیمه اول دیدار تیم های ایران و عربستان سعودی بسیار شادمان و مسرور بوده و تیم خود را برتر از تیم ایران می دانستند، پس از کسب نتیجه مساوی دو تیم در پایان بازی در حالی که به شدت عصبانی بودند عملکرد "ناصر الجوهر" را زیر سوال برده و به او بشدت حمله کردند. "جاسم حربی" مفسر تلویزیون اسپورت عربستان در تحلیل این دیدار گفت: ما به قدرت بدنی ایرانی ها باختیم! وی افزود: خارج کردن بهترین بازیکن سعودی ها از بازی (یعنی فیصل سلطان) یک اشتباه بزرگ از سوی ناصر الجوهر بود.
از سوی دیگر روزنامه "عکاظ" عربستان نوشت: تمامی منتقدان فوتبال در عربستان اعتقاد دارند که تعویض های نابجای سرمربی تیم ملی فوتبال این کشور در نیمه دوم عامل اصلی از دست دادن سه امتیاز باارزش این دیدار بود. روزنامه "الجزیره" نیز با انتشار گزارشی در این زمینه با اشاره به اینکه از دست دادن سه امتیاز با ارزش این دیدار برای سبزپوشان تیم عربستان پایان راه نیست، خاطرنشان کرده است: قضاوت ناعادلانه "مارک شیلد" داور استرالیایی این دیدار را نباید در تحقق این نتیجه بی تاثیر دانست. روزنامه "المدینه" نیز با انتشار گزارشی در این زمینه نوشته است: اعتماد به نفس بیش از حد برخی بازیکنان، رخوت و سستی آنان و استفاده نکردن از فرصت های پیش آمده به خصوص در نیمه دوم را می توان از دلایل اصلی این تساوی دانست. "ماجد عبدالله" بازیکن اسبق تیم ملی فوتبال عربستان سعودی نیز در اظهارنظر کوتاهی گفت: پیش از متهم کردن این داور، باید فرصت های زیادی را که در نیمه اول از دست دادیم، مورد بحث و بررسی قرار دهیم و از ناصر الجوهر بخواهیم که اشتباهات این دیدار را در بازی بعد تکرار نکند.روزنامه الریاضه نیز با تیتری بزرگ در صفحه اول خود نوشت: نتیجه عادلانه چهار بر صفر به نفع عربستان! این روزنامه در مطلبی با این عنوان به موقعیت های عربستان برابر دروازه ایران اشاره کرد.
● نبرد غول ها ضعیف تر از سطح انتظار
سایت فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) نوشت: در نخستین روز از دیدارهای مرحله چهارم از رقابتهای مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۰ در قاره آسیا، تیم های غرب این قاره خبر سازترین تیم ها بودند. درحالیکه انتظار می رفت دیدار ایران -عربستان نبرد غول ها در خلیج باشد،ا این مسابقه ضعیف تر از حد انتظار برگزار شد.
● بوی باروت در جهنم ریاض
در حالی ایران از جهنم ریاض با یک امتیاز با ارزش فرار کرد که حضور بازیکنان ایران در ورشگاه ملک فهد با حاشیه های فراوانی همراه بود که مهترین آن پرتاب هجده عدد نارنجک دست ساز بود. اتفاقی که احتمالا با واکنش کنفدراسیون فوتبال آسیا همراه خواهد شد. به گفته یکی از مسئولان فدراسیون فوتبال ایران این احتمال وجود دارد که ایران هم از عربستان شکایت کند. پس ازپرتاب این نارنجک ها بوی باروت ورزشگاه را پر کرده بود.
● سفیر آمریکا هم بود
گرچه حضور سفیر کشور میهمان در ورزشگاه های مسابقات فوتبال امری طبیعی است، اما سفیر ایالات متحده امریکا در اقدامی عجیب و در عین حال هماهنگ شده در جایگاه ویژه ورزشگاه ملک فهد حاضر شد و در کنار شاهزاده عربستان نشست. مقامات عربستان تلاش کردند که سران فدراسیون فوتبال ایران را به سفیر امریکا نزدیک کنند اما، مسولان ایرانی هنگامی که سفیر امریکا را در جایگاه دیدند مسیرشان را تغییر دادند و با بی محلی نسبت به حضور این مسئول امریکایی به تماشای بازی پرداختند.
منبع : روزنامه ابتکار