چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

سلام بر مقاومت غزه


سلام بر مقاومت غزه
جنایات رژیم اشغالگر قدس در سایه سکوت و بی توجهی مقامات غربی و عربی ادامه دارد. گویا دراین میان آمریکا و جهان عرب به تفاهمی وقیحانه رسیده اند که محصول آن به خاک و خون کشیده شدن هزاران انسان بی‌گناه است...
رژیم اشغالگر قدس همچنان به حملات خود علیه ملت مظلوم فلسطین ادامه می دهد.کاخ سفید،اتحادیه اروپا،رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی در قالب برنامه ای مدون و هماهنگ پروسه حذف حماس از معادلات سیاسی و استراتژیک خاورمیانه را دنبال می نمایند.در میان کشورهای عربی،مصر،اردن و عربستان سعودی بیشترین معامله را با غرب نموده اند .معامله ای که فرجام آن چیزی جز شکست نخواهد بود. واقعیت امر این است که قدرت مدیریت حماس بر تحولات غزه و اصرار ملت فلسطین بر شناسایی این جنبش به عنوان گروه رسمی حاکم بر این سرزمین پازلهای خاورمیانه را به سود اسلام گرایان برهم ریخته است.در حالی که رهبران حزب لیکود و دیگر احزاب صهیونیستی سعی داشتند با استناد به سلاحهای نظامی خود زمینه را جهت حضور افراد ملی گرا و وابسته فلسطینی فراهم آورند،امروزه شاهد نوعی دگردیسی مطلوب به سود حماس غزه هستیم.حماس رد دل حملات بی امان رژیم صهیونیستی نیز نقش خود را به عنوان اصلی ترین بازیگر معادلات فلسطین حفظ نموده است.
اصلی ترین پیام درگیریهای میان حماس و رژیم صهیونیستی لزوم شناسایی حماس به عنوان اصلی ترین قدرت فلسطین است.هر اندازه غرب و برخی کشورهای عربی در این شناسایی تعلل کنند،هزینه شکست آنها در برابر مقاومت اسلامی فلسطین بیشتر خواهد بود.از سوی دیگر،تجربه نشان داده است که استیصال تل آویو در برابر حماس پروسه ای است که تا زمان پایان اشغال فلسطین و خروج کامل صهیونیستها از بیت المقدس ادامه خواهد داشت،از این رو انجام محاسبات غیر واقع بینانه از سوی غرب و اتکا به دستاوردهای کنفرانس شکست خورده آناپولیس نمی تواند مبنای قضاوت نظام بین الملل در باره تحولات فلسطین قرار گیرد.
دولت مردمی اسماعیل هنیه هم اکنون بیش از هرزمان دیگری از پشتوانه مردمی برخوردار است.پایداری دولت مشروع و مردمی فلسطین که بارای مردم سرکارآمده کاملا تضمین شده است.شکست کنفرانس آناپولیس و ناکامی افرادی مانند بوش و تونی بلر در راستای ترسیم خاورمیانه جدید، نقش حماس را در معادلات فلسطین پررنگ تر ساخته است.این در حالی است که ابومازن،رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین همچنان به کارشکنی و توطئه های هدایت شده خود علیه اسماعیل هنیه و دیگر رهبران مقاومت اسلامی فلسطین ادامه می دهد.در این میان سران کشورهای عربی مانند امیر عبدالله،حسنی مبارک و ملک عبدالله دوم همچنان سعی دارند در راستی خوش خدمتی به واشنگتن و تل آویو خون مردم فلسطین را به حراج بگذارند.
مقامات رژیم صهیونیستی تصور می کردند که حماس با پذیرش آتش بس (قبل از تشدید درگیریها)عملا شکست را در برابر تل آویو می پذیرد اما نه تنها این گونه نشد،بلکه حماس با عدم پذیرش آتش بس حیثیت و اعتبار خود در نظام بین الملل و خاورمانه را چندین برابر ساخت. جالب توجه اینکه نتایج یک نظرسنجی حاکی است که حماس نباید بار دیگر به آتش بسی که طی ۶ ماه گذشته در غزه برقرار بود، باز گردد.
پایگاه اطلاع رسانی شبکه تلویزیونی الجزیره قطر روز چهارشنبه اعلام کرد در جدیدترین نظرسنجی خود، از بازدیدکنندگان خواست اعلام کنند، آیا با بازگشت حماس به آتش بسی که طی۶ماه گذشته بین گروه‌های فلسطینی و اسرائیل در غزه حاکم بود موافق هستند یا خیر، ۸۳ درصد شرکت‌کنندگان از بازگشت حماس به چنین آتش بسی حمایت نکردند و تنها ۱۷ درصد شرکت‌کنندگان موافق بازگشت حماس به آتش بس بودند.
طی ۶ ماه آتش بس در غزه، ارتش رژیم صهیونیستی هرگز به آتش بس پایبند نبود و در روزهای پایانی آن بر حملات خود علیه مردم غزه افزود.
از این رو، گروه‌های مقاومت فلسطین مجبور شدند به تلافی حملات صهیونیست ها شلیک موشک به شهرک‌های صهیونیست‌نشین را از سر بگیرند. رژیم صهیونیستی مایل بود این آتش بس ظاهری تحت شرایط مطلوب این رژیم تداوم یابد، بدون اینکه تل آویو مجبور به پذیرش تعهداتی شود. اما حماس همه معادلات مدنظر سران رژیم اشغالگر قدس را بر هم ریخت.
رسانه های بین المللی تحلیلهای مختلفی از وقایع فلسطین می دهند.در این میان برخی از این تحلیلها در خدمت اهداف وقیحانه سران کشورهای غربی و عربی است و برخی دیگر از آنها بر اساس واقعیات موجود تدوین می گردد.به عنوان مثال روزنامه گاردین معتقد است اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی در غزه در رشته عملیاتی ریشه دارد که در سال دو هزار و شش صورت می گرفت.
بمباران چند روزه غزه به دست اسرائیل تازه ترین سری از رشته عملیات نظامی است که به سال دو هزار و شش و زمانی انجام شد که حماس در انتخابات فلسطینیان پیروز شد.
اسرائیل در همین مدت غزه را در محاصره شدید و شدیدتر اقتصادی قرار داده است به گونه ای که امروز فقط امکان انتقال حجم کمی از کمک های بشردوستانه به منطقه وجود دارد. اما این اقدامات تا کنون نتوانسته است شلیک موشک به شهرهای جنوبی اسرائیل را مهار کند. پس از آنکه پارلمان فلسطینیان که عمدتا از اعضای حماس تشکیل شده بود، فعالیت خود را آغاز کرد، اسرائیل تماس های خود را با کسانی که آنها را “تروریست” می خواند، قطع کرد و وجوه مالیاتی آنها بالغ بر پنج میلیون دلار را مسدود کرد.
در نوامبر دو هزار وشش اسرائیل تهاجم زمینی شش روزه ای را به شهر بیت حانون آغاز کرد. آن درگیری در پایان ماه نوامبر به اتش بس بین اسرائیل و حماس منتهی شد تا اینکه حماس پس از حدود شش ماه مجددا موشکباری خود را از سر گرفت. اسرائیل نیز حملات هوایی خود را مجددا آغاز و تهدید کرد رهبران حماس را هدف قرار می دهد. پس از آنکه حماس در اواخر ژوئن دو هزار و هفت کنترل کامل غزه را به دست گرفت، اسرائیل به حملات هوایی خود علیه آن شدت بخشید. در نوامبر و هزارو هفت دور تازه ای مذاکرات صلح بین اسرائیل و فلسطینیان در سایه نشست آناپولیس مطرح شد، اما درگیری های غزه متوقف نشد. حملات موشکی فلسطینیان و حملات هوایی اسرائیل ادامه داشت که درآن ده ها نظامی و غیر نظامی فلسطینی کشته شدند.
در نهایت اینکه فرجام جنگ اخیر در غزه پیروزی مقاومت خواهد بود.پس سلام بر مقاومتی که هیچ گاه شکست و تسلیم در قاموس آن جا ندارد....
سحاب فاطمی
منبع : روزنامه رسالت


همچنین مشاهده کنید