سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 14 May, 2024
مجله ویستا

اراده پولادینی که هرگز نمی شکند


اراده پولادینی که هرگز نمی شکند
با آنکه کشتار نیروهای اشغالگر صهیونیستی در حق ملت بی پناه فلسطین وارد هفته سوم خود می شود ؛ ولی به فضل پایداری و رشادت هایی که جامعه فلسطین در مقابل ماشین جنگی رژیم ددمنش عبری نشان داده است، امروز در عرصه نظامی شاهد بروز واقعیت هایی جدید هستیم.
ملت فلسطین با صلابت و استواری خود تمامی مولفه های فداکاری و ایثار را برای مبارزان فراهم آورده است، فداکاری هایی که باعث شد تا تمامی طرف های منطقه ای و فرامنطقه ای در امکان دست یابی به اهداف از پیش تعیین شده نظامی و سیاسی تجدید نظر نمایند.
بی تردید، بازنمود نتایج فداکارهای قهرمانانه هفده روز گذشته فلسطینیان را می توان در کاهش سقف اهدافی مشاهده کرد که دولت ددمنش صهیونیستی برای حملات خود به غزه تعیین کرده است و دلیل آن نیز شکست حملات هوایی صهیونیست ها در هفته اول و یورش های زمینی در هفته دوم در رقم زدن دستاوردهای مستقیم برای رژیم غاصب عبری بود.
تل آویو در آغاز، هدف خود را از حمله به غزه پایان بخشیدن به حاکمیت حماس بر این منطقه و واگذاری اداره آن به گروه "میانه رو فلسطینی" (فتح) عنوان کرد و پس از آن هدف خود از یورش به غزه را ایجاد یک واقعیت امنیتی جدید برشمرد که طی آن شهرها و شهرک های صهیونیست نشین احساس آرامش کنند. اشغالگران در مرحله بعد مقصود خود از تاختن به نوار غزه را متوقف ساختن حملات موشکی و مقابله با قاچاق تجهیزات نظامی به این منطقه عنوان کردند. به هر حال، این تغییر اهداف نشانگر تنگناهای سیاسی و نظامی است که تل آویو با آن رو به رو می باشد و بروز این تنگنا را می توان به وضوح در اظهارات اخیر سخنگویان نظامی و سیاسی رژیم اشغالگر عبری در خصوص حمله به نوار غزه و نتایج آن یافت.
شکست جنگ تمام عیار هوایی، دریایی و زمینی که در آن تل آویو از تمامی سلاح های مرگبار و مخرب همچون بمب های سوزاننده فسفری استفاده کرد و نیز ناکامی اشغالگران در شکستن اراده پولادین ملت فلسطین و همچنین بی نتیجه ماندن اقدام بنی صهیون در اشغال مناطق حاشیه ای (مناطق خالی از سکنه و مناطق اطراف اردوگاه ها) و استفاده از سیاست زمین سوخته در مورد آن باعث شد تا نیروهای مهاجم صهیونیست به خاطر عدم تحقق پیشرفتی ملموس در اهداف شان در تنگنایی جدید گرفتار آیند و به روند استقرار خود در مناطق حاشیه ای ادامه دهند و در نتیجه به هدفی ثابت برای حملات سریع و غافلگیرانه مبارزان فلسطینی مبدل شوند و در نهایت، قدرت و نیروی شان به تحلیل رود.
تل آویو در تازه ترین اقدام خود نیروهای ذخیره را وارد نوار غزه کرده است که این حرکت با هدف دستیابی به پیشرفتی جدید در چندین محور جهت محاصره شهر غزه و نیز آغاز فروپاشی محله های این شهر به صورت تدریجی صورت گرفته است. این اقدام صهیونیست ها برخی تحلیلگران را بر آن داشت که از نزدیک شدن زمان اجرای مرحله سوم از حملات دشمن عبری جهت خلق واقعیت های جدید نظامی در عرصه نبرد صحبت کنند و اعلام بدارند اسرائیل در صدد است تا با خلق واقعیت های مذکور وضعیت خود را در در هر گونه سازش آتی که عنوان کنونی اش "طرح ابتکاری مصر" می باشد، بهبود بخشد و شروط و مطالبات خود را در آن بگنجاند و شاید بروز تاخیر در سفر عاموس گلعاد، مشاور وزیر جنگ رژیم اشغالگر قدس و رئیس دایره سیاسی ـ امنیتی وزارت جنگ این رژیم به قاهره جهت تکمیل گفتگوها با رئیس سازمان اطلاعات مصر را باید در همین راستا تفسیر کرد.
مناقشات موجود در میان وزرای اعضای کابینه امنیتی و اظهاراتی که از سوی برخی مسئولان صهیونیستی بیان می شود، نشانگر اختلاف نظرات و میزان ناهماهنگی موجود میان مقامات سیاسی و نظامی رژیم عبری است.
اگر به روند حوادث موجود نگاهی بیاندازید، می بینید که دولت اولمرت تصمیم خود را در خصوص ادامه حملات شدید به نوار غزه تا زمان دست یابی فوری به اطلاعیه ای [از سوی سازمان های ذیربط] که در آن به وضوح از عبارت "اهداف جنگ محقق شده است" یاد شده باشد، اعلام کرد ؛ ولی اطلاعاتی که از داخل دولت و نهادهای نظامی صهیونیستی درز پیدا کرده است، نشان می دهد که دو رویکرد در این زمینه وجود دارد. اولین رویکرد مربوط به گروهی است که شامل وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش و نیز رئیس ستاد مشترک می باشد که معتقدند اهداف جنگ محقق شده است و باید به جنگ خاتمه داد. رویکرد دوم مربوط به گروهی است که در آن اولمرت، رئیس سازمان اطلاعات داخلی رژیم صهیونیستی و فرمانده جبهه جنوب حضور دارند و بر این نکته اصرار می ورزند که "هدف های از پیش تعیین شده محقق نشده است و باید جنگ را ادامه داد."
نکته شایان اهمیت آن است که در تحلیل دیدگاه هر کدام از دو گروه فوق باید فاکتور انتخابات را مد نظر قرار داد و همچنین به این مسئله توجه داشت که پیش گرفتن یک لحن تهدیدآمیز از سوی مقامات صهیونیستی تنها جهت کسب امتیازات سیاسی در جریان گفتگوها با طرف مصری است.
زیپی لیونی نیز در خصوص جنگ اظهار داشته است که اسرائیل در بازیابی قدرت بازدارندگی خود و نیز تغییر معادلات با جنبش حماس موفق عمل کرده و توانسته است انگیزه های این جنبش برای جنگ را از بین ببرد.
وزیر خارجه رژیم اشغالگر قدس می افزاید: "اهداف اصلی جنگ که همان وارد آوردن ضربه به حماس و اقدامات شدید نظامی علیه این جنبش بوده، محقق شده است. مهم این است که تمامی تلاش خود را جهت دست یابی به این تضمین وقف کنیم که حماس هرگز به موشک های دوربرد دست نمی یابد."
ذکر این نکته خالی از لطف نیست که امروز سناریوهای جدیدی در حال آماده سازی است که به عنوان گامی مهم در راستای آغاز مرحله سوم از جنگ به شمار می رود که این مرحله با اشغال شهر رفح و محور مرزی صلاح الدین جهت تحمیل شروط جدید همراه است.
دولت صهیونیستی که از حمایت سیاسی آمریکا بهره مند است، مخالفت خود را با قطع نامه ۱۸۶۰ شورای امنیت که ناظر بر توقف درگیری ها ـ بدون ذکر هیچ اشاره ای به مکانیزم های الزام آور فوری جهت اجرای این قطع نامه ـ می باشد، اعلام کرده است ؛ البته کاخ سفید نیز از موافقت با قطع نامه مذکور استنکاف ورزید ؛ ولی تاکید کرد که این قطع نامه گامی آشکار در جهت جلب رضایت برخی وزرای خارجه عرب است که بعد از صدور قطع نامه مذکور از شادی به هوا می پریدند و می گفتند که "ما هم قطع نامه ای صادر کردیم" ؛ البته خودشان نیز به خوبی از این مطلب مطع هستند که قطع نامه مذکور هرگز حالت اجرایی به خود نخواهد گرفت.
حمایت آمریکا از اشغالگران قدس تنها محدود به عرصه سیاسی و دیپلماتیک نیست ؛ بلکه کار به جایی رسیده است که پنتاگون در اقدامی غیر اخلاقی، غیر انسانی و زشت اعلام کرد که انبارهای این سازمان جهت تامین تمامی نیازهای نظامی رژیم صهیونیستی از جمله سلاح، موشک، بمب های ویرانگر، جنگنده و تانک باز است تا از این طریق، رژیم مذکور به روند نسل کشی های خود ادامه دهد. جنگ کنونی که دشمن صهیونیستی علیه نوار غزه آغاز کرده است، با مشارکت اسرائیل و آمریکا پیش می رود. پل راجرز در مقاله ای که هفته گذشته منتشر شد، تاکید کرد: "آنچه امروز در نوار غزه شاهد آن هستیم، یک جنگ صرفا اسرائیلی نیست ؛ بلکه اقدامی نظامی است که با مشارکت ایالات متحده و اسرائیل صورت می گیرد و جنگنده اف ـ ۱۶ و بالگردهای جنگی آپاچی به عنوان تجهیزات جنگی اسرائیلی به شمار نمی روند ؛ بلکه بیشتر محصولاتی آمریکایی هستند که در آن علامت اسرائیل حک شده است."
در اوج این تحولات متنوع نظامی از سوی رژیم صهیونیستی، حرف و حدیث ها در مورد فعال سازی طرح ابتکاری مصر آغاز شده است و این طرح تاثیر خود را بر گفتگوهایی که در قاهره و با حضور مستقیم و غیر مستقیم طرف های درگیر و نیز ورود یک عنصر جدید و موثر به نام ترکیه برگزار می شود، خواهد گذارد. گفتنی است که ترکیه که حمایت سوریه و قطر را نیز در دست دارد، برای زدودن موانع موجود و نیز ارائه جایگزین هایی که مورد قبول طرفین درگیر (حماس و دولت صهیونیستی) باشد، در گفتگوها شرکت خواهد کرد.
در این زمینه، فراخوانی جدید از سوی کشور قطر برای برپایی نشست فوق العاده سران عرب در روز جمعه و به میزبانی دوحه صادر شده است که این اقدام در واقع تلاشی دیگر برای حمایت از موضع ملت فلسطین است که هرگز حاضر نیستند از اصول و آرمان های ملی خود چشم بپوشند، آرمان هایی که مورد تایید و حمایت گروه های مبارز نیز هست.
متوقف ساختن حملات وحشیانه دشمن، عقب نشینی نیروهای متجاوز، رفع محاصره و بازگشایی گذرگاه ها به ویژه رفح از اهداف کنونی گروه های مبارز فلسطینی است.
به هر حال، هدفی که دشمن صهیونیستی با بیش از هزار مورد حمله جنگی، شلیک ده ها هزار موشک و بمب توسط جنگنده ها، تانک ها، توپخانه ها و کشتی های جنگی اش و نیز به شهادت رساندن و زخمی کردن ۵ هزار نفر موفق به تحقق آن نشد، در اتاق های در بسته و با استفاده از ابزار تهدید نیز نمی تواند به آنها دست یابد.
جنایت های نسل کشی که دشمن صهیونیستی علیه ملت ما به راه انداخته است، هرگز باعث در هم شکستن اراده پایداری و مقاومت در ملت فلسطین نمی شود و هرگز نمی تواند فرهنگ مبارزه و شهادت را از قاموس زندگی این ملت حذف نماید.
تا زمانی که نسل های مختلف در فلسطین پرچم مقاومت و آزادسازی را بر دست می گیرند، استفاده از سیاست آهن داغ ـ همان طور که موشه یالون، رئیس ستاد مشترک ارتش عبری در جریان کشتارهای سال ۲۰۰۲ از آن یاد می کرد ـ هرگز موفقیتی را کسب نخواهد کرد.
نویسنده: محمد - العبدالله
منبع: سایت - مرکز اطلاع رسانی فلسطین
منبع : باشگاه اندیشه