جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

جنگ در خاورمیانه، برگ برنده مک‌کین


جنگ در خاورمیانه، برگ برنده مک‌کین
سوال مهمی که افکار عمومی جهان را معطوف به خود می‌کند این است که در چنین شرایطی چرا مک‌کین در مقابل کاهش آرای خود صبورانه به انتظار نشسته است و با آرامش از کنار سفرهای خاورمیانه‌هایی اوباما عبور می‌کند؟
شاید تمایل «باراک اوباما» به مذاکرات بدون پیش‌شرط با ایران و لزوم برقراری رابطه مابین دو کشور و نیز رقابت تنگاتنگ و کم‌ سابقه او و هیلاری کلینتون، باعث شده‌باشد افکار عمومی کشورمان توجه چندانی به نامزد برگزیده حزب جمهوریخواه آمریکا از خود نشان ندهد.
«سناتور جان سیدنی مک کین» نامزد اصلی حزب جمهوریخواه ایالات متحده آمریکا هفتاد و یک سال سن را به عنوان کوله‌باری از تجربه وارد نبرد انتخاباتی ریاست جمهوری آینده کرده است.
پشت سرگذاشتن صدمات شدید جبهه جنگ تا سرحد مرگ و نیز پنج سال و نیم اسارت توسط کمونیست‌های «ویت‌کونگ» آنچنان معادلات ذهنی این کهنه سرباز نیروی هوایی آمریکا را تحت تاثیر قرار داده است که پس از گذشت بیست و پنج سال حضور در عرصه سیاست به عنوان نماینده مجلس نمایندگان و سنا هنوز این روحیه نظامی‌گری در میان افکار و تصمیم‌های وی مشهود است.
به هر حال پیش‌بینی می‌شود در انتخابات اخیر ریاست جمهوری، سناتور مک‌کین همانند سایر جمهوریخواهان آمریکا در ایالات‌های مرکزی و جنوبی آن کشور بتواند طبق یک سنت انتخاباتی همانند سایر انتخابات گذشته، رقیب دموکرات خود را شکست دهد ولی شرایط مک کین در پهنه سرزمینی ایالات متحده به شکل دیگری است.
طبق آخرین نظرسنجی موسسه مشهور «گالوپ» که به تازگی منتشر شده است باراک اوباما کاندیدای جوان دموکرات‌ها با دارا بودن ۴۸ درصد آرای عمومی در قیاس با سناتور مک‌کین که تنها ۴۱ درصد آرای عمومی را در اختیار دارد شانس بیشتری را برای حضور در کاخ سفید خواهد داشت.
با این تفاسیر سوال مهمی که افکار عمومی جهان را معطوف به خود می‌کند این است که در چنین شرایطی چرا مک‌کین در مقابل کاهش آرای خود صبورانه به انتظار نشسته است و با آرامش از کنار سفرهای خاورمیانه‌هایی اوباما عبور می‌کند؟
جواب این استراتژی مک‌کین را می‌توان در نقاط تاریک افکار عمومی آمریکا جستجو کرد. در واقع عقبه نظامی‌گری مک‌کین درمیان افکار عمومی ایالات متحده این تصویر را به وجود آورده است که در صورت هرگونه تنازع در منطقه بحران‌خیز خاورمیانه، به دلیل کم‌تجربه بودن اوباما وی نخواهد توانست کنترل بحران را در دست گیرد و متعاقب آن منافع این سرزمین پهناور را تامین کند.
برخی کارشناسان بر این باورند که شاید جنگ روانی رژیم صهیونیستی درباره احتمال حمله به ایران و نیز دست‌اندازهای پرتلاطم پرونده هسته‌ای کشورمان بتواند دستمایه پنهان مک کین برای حفظ دوباره قدرت از سوی نئوکان‌ها به حساب آید.
این وجه مثبت کارنامه نظامی مک‌کین این احتمال را تقویت می‌کند که این پیرمرد جمهوریخواه در انتظار یک بحران امیدبخش در آخرین روزهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است و به دنبال این فرضیه می‌توان تفسیر متفاوتی را از سفر خاورمیانه‌ای نامزد حزب دموکرات آمریکا به منطقه و ملاقات با مقامات افغانستان، عراق و رژیم صهیونیستی ارائه کرد.
در واقع اوباما تلاش می‌کند تا از طریق برگزاری تور خاورمیانه‌ای همراه با تبلیغات رسانه‌ای دموکرات‌ها این برگ برنده مک‌کین را از دستان وی خارج کند.
به هر حال منطقه خاورمیانه و به خصوص خلیج‌فارس همیشه یکی از تاثیرگذارترین نقاط جهان محسوب شده و هر نوع درگیری در این منطقه چه از سوی آمریکا و یا رژیم صهیونیستی خواهد توانست سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را تحت شعاع خود قرار ‌دهد.
محمدرضا نظری
منبع : خبرگزاری آفتاب