شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

دست های آلوده به خون اصحاب رسانه ای غرب


دست های آلوده به خون اصحاب رسانه ای غرب
از آغاز جنایات اخیر رژیم صهیونیستی تاكنون، خبرنگاران بی‌بی‌سی هرگز از رنج و عذابی كه مردم بی‌گناه لبنان متحمل می شوند، مطلبی ارایه نداده‌اند و اگر حتا مطلبی هم ارایه شده باشد، آنقدر ناچیز و بی‌اهمیت بوده كه از یادها رفته است.اما بحران واقعی خاورمیانه را باید در خبرگزاری‌ها و شبكه‌های تلویزیونی كشور های عرب مشاهده كرد.
خبرگزاری بی‌بی‌سی گزارش داد یك بار دیگر ثبات و صلح خاورمیانه به خطر افتاده و بحران در این منطقه شدت گرفته است.
قطعاً آنچه بی‌بی‌سی را وا داشته است از شدت گرفتن بحران در خاورمیانه سخن بگوید كشتار بیش از ۱۳۰ غیرنظامی بیگناه در لبنان نیست. هواپیماهای جنگنده رژیم صهیونیستی با بمباران جنوب لبنان و به خصوص بیروت، این منطقه را به شهر ارواح تبدیل كرده‌اند. اما به نظر می‌رسد زندگی و جان این غیرنظامیان كه بیشتر آنها را كودكان و زنان بیگناه تشكیل می‌دهند، برای رسانه‌هایی چون بی‌بی‌سی اهمیت چندانی ندارد.
حتا انهدام جاده‌ها، پل‌ها، شبكه‌های مخابراتی، ایستگاه‌های تلویزیونی، شبكه‌های آب و برق و نیروگاه‌ها نیز سبب نگرانی بی‌بی‌سی از گسترش بحران در خاورمیانه نیست! تبدیل كشوری مدرن و پیشرفته مانند لبنان به یك ویرانه‌ همانند غزه، نمی‌تواند از نظر اصحاب رسانه‌ای بی‌بی‌سی، بحرانی جدی تلقی شود.
آنچه خبرنگاران و اصحاب بی‌بی‌سی از آن تحت عنوان بحران جدی خاورمیانه یاد می‌كنند، مقاومت و مقابله به مثل حزب‌الله لبنان در قبال جنایات رژیم صهیونیستی است.
حزب‌الله لبنان در پاسخ به كشته شدن شمار كثیری از مردم بیگناه این كشور از سوی جنایتكاران رژیم صهیونیستی، حیفا، یكی از شهرهای اسراییلی را هدف حملات موشكی قرار داد كه در این حملات تعدادی اسراییلی كشته شدند.
اكنون كه اسراییلی‌ها نیز همانند غیرنظامیان و زنان و كودكان بی‌گناه فلسطین و لبنان كشته شده‌اند، خبرنگاران بی‌بی‌سی مستقر در اسراییل سرانجام مهر سكوت از لب برداشته و اظهار كردند كه بحران در خاورمیانه شدت گرفته است.
پس از حملات حزب‌الله لبنان به حیفا، خبرنگاران بی‌بی‌سی از جمله وایر دیویس و بن براون ضمن بحرانی خواندن اوضاع خاورمیانه، با چند تن از اسراییلی‌ها مصاحبه و ترس و وحشت آنها از حملات مذكور را منعكس كردند.
پس از شنیدن اظهارات این اسراییلی‌ها، می‌توان به عمق ترس و وحشت مردم لبنان كه شب و روز هدف حملات هوایی رژیم صهیونیستی قرار می‌گیرند، پی برد.
از آغاز جنایات اخیر رژیم صهیونیستی تاكنون، خبرنگاران بی‌بی‌سی هرگز از رنج و عذابی كه مردم بی‌گناه لبنان متحمل می شوند، مطلبی ارایه نداده‌اند و اگر حتا مطلبی هم ارایه شده باشد، آنقدر ناچیز و بی‌اهمیت بوده كه از یادها رفته است.
اما بحران واقعی خاورمیانه را باید در خبرگزاری‌ها و شبكه‌های تلویزیونی كشور های عرب مشاهده كرد. تصاویر ارایه شده از لبنان در این شبكه‌های تلویزیونی، یادآور حملات ۱۱ سپتامبر هستند.
بیمارستان‌هایی كه از كودكان مجروح انباشته شده‌اند و خون‌هایی كه در اثر جنایات آمریكا روی صورت آنها خشكیده شده است را باید بحران خاورمیانه نامید. اما جنایات گسترده رژیم صهیونیستی برای اصحاب رسانه‌ای بی‌بی‌سی بحران محسوب نمی‌شود و از نظر آنها تنها حملات حزب‌الله به اسراییل را باید به عنوان بحران جدی انعكاس داد. تا زمانی كه جنایات و اعمال وحشیانه رژیم صهیونیستی متوجه غیرنظامیان لبنانی بود، بحران خاورمیانه شدت نیافته بود، اما به محض این كه مردم اسراییل نیز هدف حملات موشكی قرار گرفتند، تشدید بحران در منطقه محسوس شد.
پوشش خبری بی‌بی‌سی از وقایع خاورمیانه و عدم انتشار شمار كشته شدگان جنایات اسراییل به خوبی بیانگر این واقعیت است كه جان و زندگی مردم بی‌گناه لبنان نه تنها برای رهبران و سیاستمداران بلكه برای رسانه‌های غرب نیز هیچ اهمیتی ندارد.
بی‌بی‌سی تنها پس از حملات حزب‌الله به حیفا، تصاویری از ویرانی‌های بیروت و دیگر شهرهای جنوبی لبنان را به نمایش درآورد. هدف از این كار تحریف افكار عمومی بود. بی‌بی‌سی قصد داشت نشان دهد حملات رژیم صهیونیستی برای مقابله با حملات حزب‌الله صورت می‌گیرد، در حالی كه ارتش اسراییل چهار روز قبل از حمله حزب‌الله به حیفا، لبنان را بمباران كرده بود.
بی‌بی‌سی با پخش سخنان شائول موفاز،مدعی شد موشك‌هایی كه حزب‌الله برای حمله به حیفا از آنها استفاده كرده، ساخت سوریه است. اما از پخش اخبار مربوط به استفاده رژیم صهیونیستی از سلاح‌های نامتعارف مانندبمب‌های فسفری آتش‌زا علیه مردم لبنان خودداری كرد. طبق قوانین بین‌المللی استفاده از این سلاح‌ها ممنوع است و عوارض آن قابل جبران نیست.
جهت‌گیری‌های مغرضانه بی‌بی‌سی به موارد فوق ختم نمی‌شود. مایك وولدریج، یكی از خبرنگاران بی‌بی‌سی با تحریف سخنان حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان كه گفته بود در صورت ادامه جنایات رژیم صهیونیستی، حملات حیفا تكرار خواهد شد، عدم صداقت اصحاب رسانه‌ای غرب را به اثبات رساند. در انعكاس سخنان نصرالله، بخش اصلی سخنان وی یعنی "در صورت ادامه جنایات رژیم صهیونیستی" حذف و تنها بخش دوم سخنان او یعنی "حملات حیفا تكرار خواهد شد"، انعكاس یافته بود.
متن كامل سخنان نصرالله حتا در رسانه‌های اسراییل نیز قابل دسترسی بود. روزنامه‌ هاآرتص در انعكاس سخنان رهبر حزب‌الله نوشته بود. تا زمانی كه جنایات و حملات بی‌امان رژیم صهیونیستی علیه مردم لبنان و فلسطین ادامه داشته باشد، حزب‌الله نیز بدون هیچ‌گونه محدودیتی به این حملات پاسخ خواهد داد.
سی‌ان‌ان، اسكای و فاكس نیوز نیز نه تنها در جهت‌گیری مغرضانه خود در قبال وقایع خاورمیانه از بی‌بی‌سی تهیه نمودند، بلكه بدتر از آن عمل كردند.
گزارش‌های خبری بی‌بی‌سی و دیگر رسانه‌های غربی كاملاً نژادپرستانه است و واژه دیگری برای شرح این ویژگی نمی‌توان یافت. عملكرد اصحاب رسانه‌ای در انعكاس اخبار خاورمیانه این مفهوم را می‌رساند كه جان و زندگی مردم اسراییل بیشتر از جان و زندگی مردم لبنان و فلسطین ارزش دارد. مرگ تعداد اندكی از مردم اسراییل گسترش بحران نامیده می‌شود، در حالی كه مرگ شمار كثیری از غیرنظامیان بی‌گناه لبنانی اصلاً منعكس نمی‌شود. آیا چنین سیاست‌هایی نژادپرستی نیست؟ مفهومی كه ورای جهت‌گیری مغرضانه رسانه‌ها در برابر وقایع خاورمیانه پنهان شده این است كه حتا كودكان و نوزادان غرق به خون لبنان و دیگر كشورهای عربی تروریست هستند!!
به همین دلیل است كه برای رسانه‌های غربی دستگیری دو سرباز اسراییلی بیش از كشته شدن ده‌ها بی‌گناه غیرنظامی لبنان اهمیت دارد.
كشته شدن ۸ اسراییلی از كشته شدن ۱۳۰ لبنانی و شاید صدها غیرنظامی بیگناه دیگر در روزهای آتی، مهم‌تر است!
برای اغماض و جهت‌گیری مغرضانه رسانه‌ها و پوشش خبری وقایع خاورمیانه هیچ توجیهی قابل قبول نیست. مردم لبنان نیز مانند اسراییلی‌ها می‌توانند از مشكلات و مصائب خود كه در اثر حملات رژیم صهیونیستی متحمل می‌شوند، سخن بگویند.خبرنگاران بی‌بی‌سی می‌توانند انهدام و ویرانی بیشتری در لبنان بیابند و همانگونه كه با زخمی‌های اسراییلی سخن می‌گویند، می‌توانند از دردهای زخمی‌های لبنانی نیز با خبر شوند.
باید پرسید چرا آنها به رسالت خبرنگاری خود پای‌بند نیستند؟
قطعاً خبرنگاران بی‌بی‌سی از مرگ مردم لبنان به اندازه مرگ غیرنظامیان اسراییلی متأثر می‌شوند. اما آنچه آنها رااز انعكاس صحیح وقایع باز می‌دارد، دستورات و اوامری است كه از مقامات بالاتر به آنها می‌رسد. آنها باید بی‌چون و چرا درخواست روسا و مقامات ارشد خود را اجرا كنند.
این خبرنگاران طبق چارچوبی خاص كه از سوی مجریان و عوامل ناشناس پوشش و انعكاس اخبار در جهان طراحی شده است، به انعكاس وقایع جهان می‌پردازند و جهت‌گیری مغرضانه آنها نتیجه اجرای چنین سیاستی است.
آنها به خوبی از قدرت لابی صهیونیسم آگاهند و می‌دانند برای حفظ اعتبار خود نباید از خط مشی سیاسی آمریكاو اسزاییل فاصله بگیرند.
تحریف اخبار از سوی رسانه‌ها به قیمت جان تعداد كثیری از مردم بی‌گناه لبنان و اسراییل تمام خواهد شد. تا زمانی كه رسانه‌های غربی اسراییل را كشوری معرفی می‌كنند كه هدف حملات تروریستی لبنان و فلسطین است، بحران خاتمه نخواهد یافت و تعداد كثیری از مردم بی‌گناه قربانی این جهت‌گیری مغرضانه خواهند بود.
بنابراین باید به جرمی بودن، جیمز رینولدز، بن براون، وایر دیویس، ماتیو پرایس و دیگر خبرنگاران و مجریان ناشناس خبری گفت كه می‌توانند با انعكاس صحیح اخبار از وقوع جنایات بیشتر ممانعت كنند و انسان‌های شریفی باشند. امتناع از این كار باید باعث شرمندگی آنها باشد.
نویسنده: جاناتان كوك
منبع:سایت عملیات روانی
منبع : خبرگزاری فارس


همچنین مشاهده کنید