یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

چگونه تعارضات خانوادگی خود را حل کنیم


چگونه تعارضات خانوادگی خود را حل کنیم
بدون شک همه خانواده ها با مسایل و مشکلاتی رو به رو می شوند. برخی افراد گاه به خانواده های دیگر و زندگی سازگار آنها غبطه و حتی حسادت می کنند. این افراد تصور می کنند که خانواده های سازگار اصلاً مشکلی ندارند و آنها از آغاز آفرینش برای هم ساخته شده اند. باید گفت، تصور زندگی بدون مشکل و مسأله، تصور غیر منطقی و غیرواقع بینانه ای است، اما نکته مهمی که وجود دارد و باعث می شود تا نه تنها بین زندگیها تفاوت وجود داشته باشد، بلکه بین سرنوشت و آینده های اعضای خانواده ها تفاوت باشد، این است که برخی خانواده ها می توانند مشکلات خود را بدون از دست دادن انرژی زیاد و با قدرت تعقل و منطقی که هر انسانی از آن بهره مند است، حل نمایند. خانواده هایی که در صورت مواجهه با مشکل همفکری و همکاری هم، سختیهای زندگی را از پیش راه برمی دارند، آنها در مقابله با مشکل اغلب روش خاصی را برمی گزینند. روشی که شما نیز می توانید آن را به کار برید.
● در صورتی که تمایل داشتید این گونه عمل کنید:
۱) جلسات خانوادگی ترتیب دهید که گاه مرکب از اعضای اصلی خانواده بوده و در صورت نیاز می توانید خانواده های اصلی و... را مشارکت دهید.
۲) مشکل را بشناسید. گاه اعضای خانواده احساسات نامشخصی را تجربه می کنند، اما نمی دانند که به کجا برمی گردد، همه چیز را به دیده مشکل می نگرند. گاه وجود مشکل را نیز انکار می کنند. بدون شک موارد بالا موجب می شود که روند حل مشکل ما ناقص بماند، زیرا که همه چیز را به دیده مشکل دیدن موجب صرف انرژی زیاد و احساس رضایت کمتر از زندگی می شود. بی توجهی به مشکل نیز فقط صورت مسأله را پاک کرده و مشکل را ندیده می گیرد و چه بسا تبعات و آسیبهای جدی را در آینده به دنبال داشته باشد.
۳) مشکل را مشخص کنید. زوجین (والدین) باید نقش مدیر را داشته، ماهیت اصلی مشکل را تعریف کنند.
سؤالهایی چون: مشکلی را که شما می بینید چیست؟ چگونه روی شما تأثیر می گذارد؟ سهم شما در این مشکل چیست؟ می تواند به شما کمک کند. اینها سؤالهای چالش برانگیزی هستند و اعضای خانواده باید با احترام به نظرات همه افراد گوش دهند و تلاش کنند تا آنها را به طور صحیح درک کنند. از قطع سخنان دیگری و دفاعی برخورد کردن بپرهیزید.
۴) با کمک اعضا فهرستی از راه حلها را برای مشکل تهیه کنید، راه حلها را اکنون تجزیه و تحلیل نکنید و در مورد آنها به قضاوت نپردازید، بلکه سعی کنید که هر آنچه را که به ذهنتان می رسد بیان کرده و یکی از اعضا، آنها را یادداشت کند.
۵) حال با کمک یکدیگر به تجزیه و تحلیل راه حلها پرداخته و با ارزیابی آنها بر حسب شرایط و موقعیت کنونی و با برشمردن دلایل مناسب ترین آنها را انتخاب کنید.
۶) پس از توافق روی یک راه حل، افراد متعهد به اجرای آن شوند. تصمیم بگیرید که چه فرد یا افرادی مسؤول چه بخش از اجرای آن هستند، اکنون زمانی است که مسؤولیتها، محدودیتها و پاداشها نیز مورد توافق واقع شوند.
۷) تعهدات هر فرد دنبال شود و زمانی که به ارزیابی نتایج و یا تقویت کردن راه حل رسیدید، دوباره دور هم جمع شوید.
منبع : روزنامه قدس


همچنین مشاهده کنید