یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

تعریف کلی رژیم غذایی


تعریف کلی رژیم غذایی
غذای مورد نیاز و مقدار کالری لازم برای هر فرد بر اساس مشخصات پنجگانه تنظیم می شود که عبارتند از :
۱) وزن : هر چه وزن فرد بیشتر باشد این فرد به انرژی بیشتری نیاز دارد .
۲) قد : افرادیکه قد بلندتری دارند انرژی کمتری مورد نیاز است .
۳) جنس : نیاز مرد به انرژی بیش از نیاز زن است.
۴ ) سن : هر چه سن بیشتر شود انرژی کمتری مورد نیاز است .
۵) میزان فعالیت : هر چه فعالیت بدن بیشتر باشد نیاز به انرژی بیشتر خواهد بود.
● انرژی پایه BMR
انرژی پایه به مقدار انرژی لازم برای تأمین سوخت دستگاه های غیر ارادی درون بدن مثل قلب ، ریه ، کلیه ، دستگاه گوارش ، دستگاه تنفس ، غدد درون ریز و مانند این ها گفته می شود .
معمولاً دو سوم از انرژی دریافتی انسان از غذاها ، صرف تامین فعالیت های پایه می شود و یک سوم دیگر برای تامین سوخت فعالیت فیزیکی انسان می باشد .
▪ مثال : انرژی تقریبی مورد نیاز برای یک کارمند = وزن بدن × ۳۰
مثالاً مرد کارمندی که ۷۰ کیلوگرم وزن دارد برای تأمین انرژی مورد نیاز خود به ۲۱۰۰ کالری در نتیجه اگر این شخص روزانه ۲۱۰۰ کالری دریافت کند وزن او ثابت می ماند امّا اگر بیش از ۲۱۰۰ کالری بخورد وزن او افزایش می یابد و هم چنین اگر کمتر از ۲۱۰۰ کالری دریافت کند وزن او کاهش می یابد .
منبع : موسسه رژیم درمانی تن سالم


همچنین مشاهده کنید