جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

حاشیه جذاب تر از متن


حاشیه جذاب تر از متن
▪ گزارشی از دوازدهمین نمایشگاه بین المللی الكامپ
اگر برای بسیاری از نمایشگاه های جهان روزهای برگزاری نقطه اوج آن رویداد باشد، برای الكامپ چنین نبود. پنجمین روز از دوازدهمین نمایشگاه بین المللی الكترونیك، كامپیوتر و تجارت الكترونیك در حالی گذشت كه هیچ خبری از ترافیك، ازدحام و پویایی نمایشگاهی كه تا پیش از این لقب بزرگترین رویداد از فناوری اطلاعات ایران را یدك می كشید، نبود.
اگر نخواهیم محو حضور چند شركت خارجی مستقل مثل asus بشویم باید اذعان كنیم كه در واقع نمی توان الكامپ امسال را در حد مهمترین واقعه ICT كشور به حساب آورد. این نمایشگاه حتی از نظر ارائه محصولات جدید نتوانست كسی را شگفت زده كند. اما شاید بیش از آنكه بخواهیم این خلاء نسبی را به گردن شركت های خصوصی حاضر در این نمایشگاه بیندازیم، باید جهت نگاه مسئولان فناوری اطلاعات را به این مسئله دنبال كرد. نمایشگاه الكامپ در حالی برگزار شد كه جای بسیاری از مقامات دولتی مرتبط با این فناوری خالی بود. این درحالی است كه وزارت ارتباطات به عنوان متولی اصلی این فناوری در سالنی كه به نام دولت الكترونیك است، حضور ندارد. دكتر سلیمانی وزیر ICT در این خصوص می گوید: زمینه را برای حضور قوی بخش خصوصی فراهم كرده ایم تا بتواند با فراغ بال حضور پررنگ تری در نمایشگاه داشته باشد. البته به گفته معاون وزیر حضور بخش خصوصی به مثابه حضور بخش دولتی است و دولت خود را از بخش خصوصی جدا نمی داند. «شاید نتوان سبیت (CeBit) را كه عنوان نمایشگاه كامپیوتر جهان را بر دوش می كشد با الكامپ مقایسه كرد، اما سبیت همه ساله توسط صدراعظم آلمان افتتاح می شود. این عمل ضمن یادآوری اهمیت این رویداد نشانگر تاثیر آن بر اقتصاد آن كشور نیز هست.» براین اساس جدی نینگاشتن چنین رویداد مهمی توسط مسئولان می تواند مانع رسیدن به استاندارد جهانی باشد.
● اتفاقات پیش بینی نشده
جالب است، گاهی اوقات چند حادثه اتفاقی و پیش بینی نشده می تواند ذهنیت افراد را نسبت به موضوع به طور نامطلوبی تغییر دهد. اول اینكه در اولین روز نمایشگاه اینترنت قطع شد. در ابتدا تصور می شد این مشكل از ارائه كننده سرویس اینترنت وایرلس در نمایشگاه باشد، كمی بعد اتهام متوجه شركت های خدمات دهنده اینترنت (ISP)ها شد. اما مسئله از جای دیگر آب می خورد. ظاهراً عملیات كابل برگردان در شبكه فیبرنوری كشور امارات باعث بروز این مشكل شده بود. دوم اینكه علاقه مندان برای بازدید از نمایشگاه هنگام ورود باید بلیت تهیه می كردند. البته ناگفته نماند كه دریافت بلیت فقط تا ظهر ادامه داشت و از آن به بعد ورود آزاد شد. تاكنون برای این رفتار پاسخ روشنی ارائه نشده است. همچنین با توجه به اظهارات مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شركت سهامی نمایشگاه های بین المللی مبنی بر اینكه فناوری اطلاعات و نمایشگاه الكامپ هم مخاطب عام دارد و هم خاص، به نظر می رسد مسئولان نمایشگاه با این كار قصد دارند از حضور بازدیدكنندگان غیرتخصصی جلوگیری كنند. سوم اینكه بازدیدكنندگان از سالن ۴۰ نمایشگاه هنگام بازدید از طبقه دوم این سالن با فضای عریان غرفه های خالی مواجه می شدند. به نظر می رسد مسئولان نمایشگاه برای اینكه فضای خالی به چشم نیاید، اقدام به پارتیشن بندی سالن ها كرده اند البته این احتمال هم وجود دارد كه برخی از شركت ها در آخرین لحظات از حضور در نمایشگاه منصرف شده باشند.
● آخرین روز نمایشگاه
اكنون كه چهار روز از برگزاری نمایشگاه الكامپ می گذرد با گشت و گذاری در سالن ها و دیدن چهره های افراد شركت كننده بهتر می توان از حال و هوای نمایشگاه سخن گفت. بسیاری از آنها از افت كیفیت نمایشگاه می گویند و معتقدند بسیاری از كالا های عرضه شده در نمایشگاه تقلبی هستند و هیچ گونه فیلتری برای جلوگیری از عرضه اینگونه كالاها وجود ندارد، در واقع نظارتی بر عرضه و كیفیت كالاها نیست. نبود رقبا یكی دیگر از اعتراض های شركت های خصوصی بزرگ بود. به گفته آنها حضور رقیب در نمایشگاه می تواند در ایجاد انگیزه بسیار موثر باشد. از سوی دیگر جای خالی كارشناسان، متخصصان و صاحب نظران سایر رشته ها بسیار محسوس بود، با توجه به اینكه تجارت الكترونیك بستری مناسب برای به روز كردن اطلاعات و ارتقای آگاهی در تمامی رشته ها است. از طرفی نمایشگاه الكامپ به عنوان ویترینی از جدیدترین دستاوردها به حساب می آید و اغلب بازدیدكنندگان نیز برای دیدن دستاوردها و آشنایی با آخرین فناوری های روز به نمایشگاه می آیند. این در حالی است كه حضور تعدادی از شركت های مصرف كننده و غیرتخصصی از كیفیت نمایشگاه كاسته و حركت الكامپ را برای رسیدن به اهداف متعالی كند می كند.
رویا راوری
منبع : روزنامه شرق