سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

آشنایی با Phil Zimmermann


آشنایی با Phil Zimmermann
وقتی صفحات وب را مرور می‌کردم تا اطلاعات لازم برای مطلب جدیدم را آماده کنم ٬ دوستم با تعجب پرسید "شما هم wikipedia را می‌شناسید!؟ عجب نمی‌دانستم که آقای Zimmermann خالق PGP است!” او دلیل آشنایی با ایشان را مسائل ریاضی معروف و مطرح در ریاضیات عنوان کرد. یک لحظه در ذهنم مرور کردم کــه برنامه‌های گرافیکی معروف و امنیتی هر دو از پشتوانه فنی علوم ریاضی برخوردار هستند! آیــا تمام کارهای برتر انجام شده توسط بشر از این قانون پیروی می‌کنند!
شاید شما اطلاعات کاملی در مورد PGP دارید٬ برای آن دسته از دوستان که آشنایی با این کلمه ندارند توضیح مختصری برای معرفی آورده شده. امیدوارم در یک مقاله مفصل در این مورد صحبت کنیم.
● (Pretty Good Privacy (PGP
یک برنامه رایانه‌ای است که رمزنگاری و پنهان کردن مطالب به وجود آمده توسط خـالق آن را فراهم می‌کند. اولین نسخه آن توسط آقای Zimmermann در سال ۱۹۹۱ میلادی نوشته شد و بعدها توسط خــود او و جــامـعه تـوسعه پیدا کرد. یک نرم‌افزار بسیار قدرتمند که نسخه‌های متفاوت آن با هم سازگاری خــوبـی دارند و اطلاعات را به خوبی مابین پروتکل‌های مختلف به جریان می‌گذارد. برای نقل و انتقال اطلاعات از استاندارد بالا و بسیار خوبی بــرخــوردار اســت. بــه عـنوان یک استاندارد در اینترنت [۱] به عنوان OpenPGP مطـــرح اســت. OpenPGP
به عنوان یک استاندارد باز [۲] از طرف بسیاری از گروهها و برنامه‌ها مـورد استفاده قــرار می‌گیـــرد مانـنـد [GNU Privacy Guard [۳ و Hushmail ٬ Veridis ٬ Authora ٬ EasyByte Cryptocx و ... . بیشترین کاربردی که شاید شما با آن سر و کار داشته باشید٬‌ استـفــاده در نـامـه‌نگاری‌های شما است.
شما می‌توانید در برنامه‌پست‌الکترونیک خودتان به راحتی از آن استفاده کنید و با خیــال راحــت ازنظر امنیت آن را برای هر فردی که می‌خواهید بفرستید و یا روی اینترنت قرار دهید. تنها بــا داشـتـن کد عمومی یا کدی که شما در اختیار فرد قرار می‌دهید توانایی و قابلیت خواندن آنها را به او واگذار کردید. با اینکه به قــولــی گـفـته می‌شـود غیر‌ممکن نداریم اما شکسته شدن رمزنگاری انجام شده توسط PGP غیر ممکن است.
● Phil Zimmermann
در ۱۲ فوریه ۱۹۵۴ میلادی به دنیا آمد. وی خــالقPGP ٬[۱] یکی از رایج‌ترین و معروف‌ترین برنامه‌های رمزنگاری نامه‌های الکترونیک در دنیا است. به وجود آورنده اولین کلیدهای نامتقارن یا به عبارتی کلیدهای عمومی است که برای رمزنگاری برنامه‌ها در اختیار عموم قرار گرفت. همین امر باعث شد تا مشتریان آمریکایی به مدت سه سال او را هدف شکایتهای پی‌درپی قرار دهند چرا که دولت این تفکر را ایجاد کرده بود که اطلاعاتی که از آمریکا به سایر کشورها فرستاده می‌شود باید توسط نرم‌افزارها رمزنگاری شوند و این نرم‌افزارها نیز شامل این قانون می‌شدند یعنی کد برنامه‌ها باید مخفی باقی می‌ماند.
منتها PGP این قانون را به نوعی نقض کرده بود و نرم‌افزار را تحت عنوان مجوز‌ی به صورت آزاد بر روی اینترنت در اختیار عموم قرار داده بود. بعد از اینکه پرونده او را بدون اینکه حکم قطعی صادر کرده باشند٬ در ســال ۱۹۹۱ میلادی کنار گذاشته شد. وی شرکت PGP را به وجــود آورد کـــه از طریق اینترنت (NAI) و روابــط شبکه‌ای در دسامبر ۱۹۹۷ میلادی ایجاد گردید. او سه سال رهبری آن را بر عهده داشت. حاصل این کار به وجود آمدن بنـیاد PGP در سال ۲۰۰۲ میلادی بود که آقای Zimmermann در حال حاضر به عنوان یک مشاور ارشد٬ یــک راهنما به آن کمک می‌کند. او در حال حاضر در یک مرکز اینترنتی و جامعه‌شناسی در مدرسه قانون شهر استندفورد (Stanford Law School&#۰۳۹;s) فعالیت دارد.
آقای Zimmermann بابت کارهای فنی و علمی فراوانی که انجام داده و خــــدمات شایان و پیشــگام در زمینه رمز‌نگاری٬ جوایز و تقدیر‌نامه‌های فراوانی دریافت کرده است که تعدادی از آنها عبارتند از:
▪ در سال ۲۰۰۰ میلادی به عنوان یکی از ۱۰ نفر برتر به عنوان یک نو آور و بدعت گذار شناخته شد. [۲]
▪ در سال۱۹۹۹ میلادی جایزه Louis Brandeis را دریافت کرد.[۳]
▪ در سال ۱۹۹۸ میلادی جایزه‌ای مادام‌العمر برای موفقیت در کارهایش از یک مجله امینیتی[۴] دریافت کرد.
▪ در سال ۱۹۹۶ میلادی به خاطر ترویج تکنولوژی در بین مردم و حس مسئولیت‌پذیری [۵]
▪ در سال ۱۹۹۵ میلادی به خاطر نوآوری در طراحی جایزه بهترین نوآوری [۶] از بنیاد پیشگامان الکترونیک[۷]
▪ در سال ۱۹۹۵ میلادی نشریه Newsweek ٬ [۸] به عنوان یکی از ۵۰ نفر محبوب در اینترنت از وی نام برد.
مترجم : محمد درویش md@janane.com
منبع : http://www.wikipedia.org
[۱]http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_standard
[۲]http://en.wikipedia.org/wiki/Open_standard
[۳]http://en.wikipedia.org/wiki/GNU_Privacy_Guard
[۴] http://en.wikipedia.org/wiki/Pretty_Good_Privacy
[۵] http://en.wikipedia.org/wiki/InfoWorld
[۶] http://en.wikipedia.org/wiki/Privacy_International
[۷] http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Computing_Magazine
[۸]http://en.wikipedia.org/wiki/Norbert_Wiener_Award_for_Social_and_Professional_Responsibility
[۹] http://en.wikipedia.org/wiki/Pioneer_Award
[۱۰] http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_Frontier_Foundatio
[۱۱]http://en.wikipedia.org/wiki/Newsweekhttp://en.wikipedia.orgwiki/Newsweek
منبع : نشریه لینوکس ایران


همچنین مشاهده کنید