پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

میزان تأثیر مردم بر انتخابات و بازتاب آن در سیاست های داخلی و خارجی


میزان تأثیر مردم بر انتخابات و بازتاب آن در سیاست های داخلی و خارجی
تحولات جهان و منطقه دارای چنان رشد و سرعتی است كه اگر دولتمردان كشور ما، فارغ از هر موضوع و مسئله دیگری، فقط به بررسی این تحولات بپردازند و در جستجوی راهكارهایی برای تأمین منافع ملی كشور باشند، قطعا زمان را از دست خواهند داد. اما در كشوری همانند جمهوری اسلامی ایران كه صاحب یك انقلاب بزرگ بر مبنای دین و فرهنگ و آرمان خواهی و ارزشمندی است و به همین دلیل مورد تهاجم همه جانبه دشمنان است، مسئولین باید برای رصدكردن تحولات جهانی و منطقه ای ارزش و اهمیت فوق العاده قائل شوند. این حساسیت قطعا به نفع اقتدار ملی و منافع كشور خواهد بود و طبیعتا نقش مردم و مسئولین، مكمل و متعامل در آن خواهد بود.
مردم جهان به ویژه آنها كه انقلاب اسلامی را شناخته اند و امام خمینی(ره) را الگوی آزادیخواهی، استقلال طلبی و مبارزه با استعمار و استكبار و استثمار و حمایت از مظلومان و محرومان جهان می دانند، از نظام جمهوری اسلامی و مسئولین نظام و مردم كشور ما نیز، چنین انتظاری دارند. صرف نظر از نقش دولتمردان در حفظ اقتدار ملی و حیثیت جهانی نظام جمهوری اسلامی، مردم نیز به صورت مستقیم در مشروعیت بخشیدن به نظام نقش مهمی داشته و دارند. مردم ایران چه در گذشته و چه در مقاطع فعلی، ثابت كرده اند كه نقشی فراتر از یك ناظر در تحولات داخلی و خارجی كشور داشته و سرانجام فرآیند رشد و توسعه ملی نظام برای آنها مهم و حیاتی است. به همین دلیل ردپای حضور آنها در جای جای این مرزوبوم و در زمان های مختلف و حوادث گوناگون، هویدا می باشد. چه در قبل از انقلاب با قیام های مردمی و شهادت عزیزانشان چه با حضور در قالب یگان های رزمی بسیج در جبهه های نبرد حق علیه باطل، چه در سازندگی پس از جنگ و چه در عرصه دموكراسی ملی و مشاركت جمعی در قالب «انتخابات» و سهیم بودن در تصمیم سازی و شركت در برنامه ریزی های كلان از طریق اعزام نمایندگان خود به كرسی های مجلس یا انتخاب رئیس جمهور محبوب خود برای مسائل اجرایی كشور و یا برای تعیین اعضای خبرگان رهبری برای انتخاب مستقیم ولی فقیه و رهبر دینی سیاسی كشور و جهان اسلام. در همه این موارد مهم، نقش اساسی مردم به خوبی چشمگیر می باشد.
و اما، مردم با حضور یا عدم حضور خود، سرنوشت انتخابات را رقم خواهند زد و در این مقطع نیز تركیب مجلس هفتم را به دست خود مشخص خواهند كرد. به یقین، اوضاع منطقه به گونه ای است كه هر حركت جهانی چه در ابعاد سیاسی و چه در ابعاد اقتصادی و نظامی را همواره با وضعیت داخلی ایران، به عنوان كشوری اصولگرا كه با هر حركت و سیاست خود، بخشی از اوضاع سیاسی جهان و مسلمانان دنیا را تحت الشعاع خود قرار می دهد، تطبیق داده و هماهنگ با آن گام برمی دارند. توجه به آن چه طی سال های اخیر در مرزهای شرقی و غربی كشورمان رخ داده گواه این واقعیت تلخ است كه دشمنان ایران اسلامی و در رأس آن آمریكا، بنا به شرایط داخلی كشورمان استراتژی های خود را در عراق و افغانستان سامان داده و در انتظار رویدادهای داخلی به خصوص نقش و حضور مردم در همراهی با حاكمیت و دولت نشسته اند تا به نسبت دلسردی مردم یا عقب نشینی آنان در نقش آفرینی در نظام گام بعدی را در تهدید امنیت ملی ما بردارد.
در چنین شرایطی، پرواضح است كه حضور چشمگیر مردم در صحنه های انتخابات به طور مستقیم با اقتدار ملی تحلیل و تفسیر شده و به نسبت میزان افزایش یا كاهش اقتدار ملی، ناكامی یا طمع دشمن برای چنگ اندازی به مملكت اسلامی ما متغیر خواهد بود. قدر مسلم وحدت مردم، هم جهت بودن مسئولین با مردم، از عوامل مؤثر بر اقتدار ملی نظام محسوب شده و تثبیت آن در خنثی سازی تهدیدات دشمن مؤثر واقع خواهد شد.
اقتدار ملی نظام دارای منابعی است كه از جمله اركان اصلی و شاخص آن «مردم» بوده و بدون پشتوانه مردمی نیز، قادر به احیا و اجرای سیاست و هدف مقدس «مردم سالاری» نخواهیم بود. لذا به فرموده مقام معظم رهبری: «انتخابات بزرگترین مظهر اقتدار ملی است» در نتیجه كاهش حضور مردم در انتخابات و جداشدن آنها از صحنه اساسی كشور، میزان ضربه پذیری «امنیت ملی نظام» را افزایش داده و ما را در مقابل دشمنان ناتوان خواهد كرد. قطعا انتخابات در كنار سایر شاخصه های ملی جزء اقتدار ملی یك كشور محسوب می شوند.
در جمهوری اسلامی ایران، ولایت فقیه، انقلاب، شهدا، امنیت ملی، وحدت ملی، دولت ایستادگی و مقاومت، استقلال و... در كنار شاخص حائزاهمیتی چون «حضور مردم» تعریف شده و معنا پیدا خواهد كرد و نمودار حضور مردم نیز در «انتخابات» محقق شده و سرنوشت قانون مدار یك نظام مردم سالار نیز در این عرصه نمایان شده و قابل ارزیابی خواهد بود. در چنین شرایطی مطبوعات و رسانه های خارجی در كنار امپراطوری خبری دنیا كه متولی آن، صهیونیسم بین المللی است با رصدكردن دقیق اوضاع داخلی، رویدادهای مثبت و پیامدهای آن را لحظه به لحظه به نظاره نشسته و براساس آن به تحلیل و ارزشیابی و طراحی تئوری های توطئه و... خواهند پرداخت.
قطعا مشاركت جمعی و توده ای مردم در انتخابات، موجبات سرافكندگی و ذلت دشمن را در عرصه های توطئه چینی بین المللی به دنبال خواهد داشت و تحلیل گران منطقه را به بازاندیشی و پالایش در نظرات كارشناسی خود، واخواهد داشت. علاوه بر آن افكار عمومی دنیا نیز كه در سیطره بی چون و چرای امپراطوری خبری شبكه های رسانه ای صهیونیزم، به سر می برند با فریب ها و انتشار اخبار كذب آنها بیشتر از گذشته رو در رو خواهند شد. این در حالی است كه استراتژیست های نظامی و دولتمردان آمریكا و كشورهای هم پیمان آنها نیز، مسلما در انتظار چنین رویدادی خواهند نشست. رویدادی كه همانند گذشته و به یاری حق تعالی، چنان غیرمترقبه ظاهر شود كه برق را از چشمان آنان ربوده و فكر دسیسه چینی برای براندازی این حكومت الهی را از سرشان خارج سازد و خواب خوش آنان را بر باید و صدالبته این امر مستلزم حضور چشگیر مردم در این انتخابات است. اگر چه نقش مؤثر و مواضع روحیه ساز مسئولین را نمی توان از نظر دورداشت و میزان ارتباط دوسویه و مستحكم آنان را در میزان استقبال مردم و كشاندن آنها به پای صندوق های رأی در نظر نگرفت، مردم هم انتظار دارند همانند مشاركت فعالی كه در حادثه تلخ زلزله بم، از دولت مردان و نمایندگان مردم مشاهده كرده اند و همگی با كنارگذاشتن اختلاف سلیقه ها و گروه بازی ها و دعواهای جناحی، یك صدا و یك دل به كمك آسیب دیدگان هموطن خود شتافتند، در این برهه حساس هم كه ماهواره های جاسوسی دشمن، نظاره گر تحركات صحیح و غلط مسئولین هستند، نقش فراگیر آنها را در عرصه خدمات رسانی به مردم، این بار در قالب انتخاب و اعزام نمایندگان شایسته به مراكز تصمیم ساز، پرشورتر از مشاركت در «بم» نشان داده و طمع ورزی های دشمنان گرگ صفت را با یأس و ناكامی مواجه سازند.
صدیقه محسنی ده كلانی
منبع : روزنامه کیهان