یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

مروری بر گوشی Nokia N۷۶


مروری بر گوشی  Nokia N۷۶
● محتویات بسته خریراری شده:
- گوشی موبایل N۷۶
- باتری
- شارژر
- کابل USB
- CD به همراه نرم افزار
- راهنمای کاربر
- هدست HS_۴۳
بالاخره نوکیا نیز نتوانست از پیوستن به رقابت برسرتولید " لاغر ترین گوشی دنیا " اجتناب کند و با ارائه N۷۶ که از لحاظ ساختار ظاهری شباهتهای زیادی به RAZR موتورولا دارد ، وارد عرصه این رقابت شد، اما حتماً تا به حال حدس زده اید که تفاوت های این گوشی باریک اندام با دیگر رقبایش چیست. N۷۶ در واقع یک اسمارت فون است که ویرایش سوم ازسیستم عامل (سیمبین سری ۶۰) بهره می برد.اما اینکه چرااین گوشی را با RAZR مقایسه کردیم به دلیل وجود صفحه کلیدفلزی N۷۶ به علاوه بر آمدگی در زیرصفحه کلیداست که اولین بار در ساختار RAZRدیده شده بود .
در واقع می توان گفت نوکیاتصمیم داشته تاکلیه سخت افزاربه کار رفته رادر این گوشی را فشرده کرده ودر پوششی به ضخامت ۱۳.۷ میلیمترقرار دهد وبه همین دلیل از لحاظ قدی ، این گوشی کمی درازتر از مدل های باریک و تاشوی دیگراست. می توان مدل ۶۲۹۰ را یک کپی از N۷۶ دانست بطوریکه ابعاد ۶۲۹۰ ، ۲۰.۸×۵۰×۹۴ میلیمتر بوده و ابعاد این گوشی ۱۳.۷×۵۲×۱۰۶.۵میلیمتر است.نگه داشتن گوشی دردست، هنگامیکه بسته باشد بسیار راحت است. اما به دلیل نبودن مکانیذم فنری اتوماتیک برای بازشدن درب آن، هنگام باز کردن گوشی با کمی مشکل مواجه می شوید ودر نهایت مجبورید از هر دو دست برای باز کردن آن استفاده کنید.
از آنجا که N۷۶ به عنوان یک گوشی مد روز طراحی شده رنگهای مشکی و قرمز آن به بازار ارائه شده اند.یکی از اشکالات این گوشی وجود پوشش آینه ای درب رویی این گوشی است که نه تنها باعث انعکاس نور شده بلکه نور و شفافیت صفحه نمایش روی درب آن را به شدت کاهش داده است. به علاوه N۷۶ به میزان زیادی گردو غبار و چربی جذب می کندو بنابر این باید مدام آن را تمیز کرد.
در کنار سمت چپ گوشی محل قرارگیری کارت حافظه micro SD با پوشش لاستیکی است که البته بیرون آوردن و جازدن کارت حافظه در شکاف چنان باریکی ، کار نسبتاً سختی است. در کنار آن بند محل اتصال شارژر قرار گرفته است.
در قسمت کناری سمت راست گوشی دکمه مخصوص دوربین به همراه دکمه ای برای ورود به گالری عکسها که در گوشی های دیگر سری N هم دیده شد وجود دارند.در بالای کناره سمت راست دکمه تنظیم ولوم گوشی که در هنگام عکسبرداری یا فیلمبرداری به عنوان زوم نیز عمل می کند وجود دارد.
در قسمت بالای گوشی محل اتصال کابل Mini USB ، دکمه خاموش/روشن گوشی ونیز محل اتصال هدفون ۳.۵ میلیمتری دیده می شوند. N۷۶ یک هدست مدل HS_ ۴۳ به همراه دارد که با مدل HS_۴۲ که به همراه ۵۳۰۰ ارائه می شد متفاوت است از این لحاظ که HS_ ۴۳ از جک ۳.۵ میلیمتری استفاده کرده اما HS_۴۲ از جک صوتی ۲.۵ میلیمتری استفاده می کند.
در کنار پایین گوشی اسپیکر پخش زنگ گوشی وموزیک وجود دارد.
صفحه کلید N۷۶ از جنس فلزی است و در بین دکمه های آن فریم هایی وجود دارند که بسته به رنگ گوشی رنگشان متفاوت است. فریم های قرمز برای برای گوشی های قرمز و فریم های مشکی یرای گوشی های مشکی است. به دلیل پوششی که روی صفحه کلید وجود دارد لمس دکمه ها لذت بخش بوده و به ندرت در هنگام تایپ اشتباه می کنید.
کلید ۴ طرفه در بالای صفحه کلید وجود دارد ، این کلید دارای سر های گرد است و کلید های سبز و قرمز و مداد کلید C و دو کلید چند منظوره اطراف آن را فراگرفته است .
در زیر صفحه نمایش خارجی گوشی نیز دکمه های عملیاتی پخش موسیقی قرار گرفته اند که نور پس زمینه آنها در گوشی های قرمز به رنگ قرمز و در گوشی های مشکی به رنگ آبی است .
این تصور در بین بسیاری از کاربران وجود دارد که بدنه N۷۶ بطور کامل از فلز ساخته شده است اما در واقع فقط صفحه کلید آن فلزی است و بسیاری از بخش های آن از جنس پلاستیک براق است.
برای خارج کردن باتری، باید گوشی را در حالت باز قرار داده و سپس درب پشت آن را باز کنید. جنس پلاستیک بکار رفته در گوشی بسیار خوب بوده و اثر انگشت را جذب نمی کند.
یکی دیگر از اشکالات N۷۶ در مقایسه با ۶۲۹۰ ، باتری نامتناسب آن با طول عمر کم است باتری N۷۶ مدل BL_ ۴B از نوع لیتیومی با ظرفیت mAh ۷۰۰ است که قابلیت ۲۰۰ ساعت ماندن در حالت آماده به کار و حدود ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه مکالمه مداوم را دارد. این در حالیست که ۶۲۹۰ با داشتن باتری mAh ۹۵۰ قابلیت ۲۴۰ ساعت ماندن در حالت آماده به کار را دارد. البته از آنجا که نمی توان به گفته های سازندگان گوشی ها اعتماد کرد، پس از بررسی مشخص شد که ۶۲۹۰ قابلیت نگهداری شارژر تا ۲ روز دارد در حالیکه N۷۶ را هرروز باید شارژکرد.
در حالت پخش موسیقی نیزبه گفته سازنده تا ۸ ساعت و در عمل تا ۵ ساعت دوام می آورد که البته این به نوع تم انتخاب شده میزان میزان ولوم و نوع هدفون هم بستگی دارد.سیم کارت گوشی در زیر باتری و درون یک فریم زرد رنگ قرار دارد هنگامیکه باتری و سیم کارت را خارج می کنید می توانید میزان باریک بودن صفحه کلید را احساس کنید.
صفحه نمایش داخلی N۷۶ شبیه N۷۵ است که قطر آن ۲.۴ اینچ است . البته از لحاظ پخش رنگ و وضوح تصویر سطح بالاتری قرار دارد. رزولوشن پخش تصاویر در این گوشی ۳۲۰×۲۴۰ پیکسل بوده و قابلیت پخش ۱۶ میلیون رنگ را دارد.
● دفترچه تلفن :
دفترچه تلفن مانند تمام گوشی های سری ۶۰ به خوبی عمل می کند تمامی مخاطبان به صورت لیست نشان داده می شوند عکس مخاطب در بالای گوشی چپ صفحه نمایش به صورت یک نمونه کوچک نشان داده می شود ، برای جستجو ی مخاطب می توانید نام مخاطب را تایپ کرده و نتایج را مشاهده کنید برای اضافه کردن اطلاعات بیشتر باید منوی Add Detail را انتخاب کنید .
سیستم پیام نیز مانند تمامی گوشی های سری ۶۰ می باشد و نیاز به توضیح ندارد .
در بالای صفحه نمایش بلند گوی پخش صدای مکالمه و یک دوربین برای تماس های ویدئویی در شبکه های ۳G و یک سنسور نوری وجود دارد.
از لحاظ نرم افزاری N۷۶ کاملاً شبیه N۷۵ است. یکی از قابلیت های اظافه N۷۶ امکان پخش در حالت افقی صفحه نمایش است اما همچنان امکان A۲DP را کم دارد.
بلوتوث – N۷۶ نسخه ۲ با قابلیت ویژه EDR است و از پروفایل های زیر پشتیبانی می کند:
▪ BIP _ Image Push
▪ DUN_GW
▪ FT_ Server
▪ Hands Free_AG (۱.۰)
▪ Headset_ AG
▪ OBEX
▪ OPP_ Client
▪ OPP_ Server
▪ SIM Access_ Server
متأسفانه عدم وجود A۲DP در این گوشی، امکان انتقال موسیقی صدای استریو رابصورت بی سیم فراهم نمی کند. البته این امکان در اکثر گوشی های نوکیا وجود دارد. متوسط سرعت انتقال دیتا در هر اتصال بلوتوث حدود ۱۰۰ کیلو بایت در ثانیه است. البته در نسخه ها ی جدید این گوشی بلوتوث با پشتیبانی A۲DP هم اضافه شد .
N۷۶ از اتصال USB برخورداربوده که سرعت انتقال اطلاعات از طریق این کابل در حالت Mass Storage حدوداً۸۰۰ کیلو بیت در ثانیه است. در هنگام اتصال می توان یکی از ۳ حالت Mass Storage، pc Suite و یا Modem را انتخاب کرد.
● صفحه نمایش خارجی
از آنجا که N۷۶ یکی از اولین تاشو های نوکیا است سعی شده در صفحه نمایش خارجی آن تاآنجا که ممکن است اطلاعات بصورت فشرده شده نمایش داده شود. صفحه نمایش خارجی N۷۶ شبیه صفحه نمایش خارجی ۶۲۹۰ و با سایز ۲۸×۲۲ میلیمتر (۱.۳۶ اینچ ) و با رزولوشن ۱۶۰×۱۲۸ پیکسل می باشد. البته این سایز و رزولوشن صفحه نمایش خارجی در بسیاری از گوشی های تاشوی معمولی وجوددارد. این صفحه نمایش از تکنولوژی TFT بهره گرفته و قابلیت نمایش ۲۶۲ هزار رنگ را دارد. این صفحه گنجایش نمایش ۶ خط متن و ۲ خط برای سرویس هارا دارد. در این صفحه نمایش از امکان UI Caver استفاده شده است. در حالت آماده به کار، نشانگرهای سرویس، زمان، ۳ آیکن که عملکرد سه دکمه زیر صفحه نمایش را نشان می دهند وجود دارند.دکمه سمت راست برنامه رادیو را اجرا می کند و پس از آن با دکمه های سمت راست و چپ می توان کانالها و ایستگاه های رادیویی را تغییر داد.دکمه وسطی مخصوص پخش موسیقی است که پس از فشردن آن با دکمه سمت چپ می توان لیست موسیقی مورد نظر را انتخاب کرد.
با فشردن و نگه داشتن دکمه سمت چپ زیر صفحه نمایش خارجی، گوشی شروع به خواندن پیام ها کرده و با فشردن و نگه داشتن دکمه سمت راست، امکان شماره گیری صوتی یا همان Voice dialing فعال می شود. البته برای استفاده از این قابلیت باید هدست به گوشی متصل شود.
می توان بدون باز کردن گوشی لیست تماسهای از دست رفته یا همان missed Call ها را مشاهده کرد. همچنین امکان مرور پیام های کوتاه به این صورت فراهم است اما اگر ایمیلها یا پیامها دارای فایل ضمیمه باشند باید گوشی را باز کرد.
در هنگام مکالمه روی صفحه نمایش خارجی تصاویر سیاه و سفیدی دیده می شود. البته نمی توان در مورد این ویژگی خاص نظری داد اما تنها چیزی که می توان گفت این است که با این گوشی نمی توان تظاهر به مکالمه کرد. در قسمت تنظیمات گوشی می توان میزان روشنایی و وضوح این صفحه نمایش خارجی را تنظیم کرد. همچنین می توان تصویری را روی این صفحه تنظیم کرد و یا نمایش ساعت دیجیتالی را به عنوان محافظ صفحه نمایش screen Server) ) تنظیم کرد.
پخش کننده موسیقی N۷۶ از لحاظ کارایی بسیار بهتر از ۶۲۹۰بوده و امکان تنظیماتی مثل افکتهای تصویری ویا نمایش آلبوم هنری را فراهم می کند.
● ساختار منو:
N۷۶ دارای سیستم عامل سیمبین سری ۶۰ است که نسخه ی آن ۹.۲ می باشد با منوی اصلی به صورت یک ماتریس ۴×۳ از آیکن هاست که آنها را می توان به صورت لیست مرتب کرد . از دکمه های صفحه کلید عددی می توان به عنوان میانبر استفاده کرد این میانبر ها فقط مربوط به ۱۲ آیکون اول منو می باشد و اگر منو آیکون های بیشتر ی داشته باشد میانبری نمی توان برای آنها تعیین کرد با فشار دادن و نگه داشتن کلید C می توان برنامه های در حال اجرا را مشاهده و آنها را بست .
● دوربین
مثل بسیاری دیگر از گوشی های سری ۶۰ نوکیا، N۷۶ دارای یک دوربین ۲ مگاپیکسلی ساخته شده توسط توشیبا می باشد. متأسفانه بدون حضور روشنایی کافی ،عکس های این دوربین تار و بی کیفیت هستند و فلاش LED آن نمی تواند میزان نور لازم را تأمین کند.
در حالیکه گوشی بسته باشد می توان در حالت افقی نیز عکس برداری یا فیلمبرداری کرد. رزولوشن های موجود برای انتخاب ۱۲۰۰×۱۶۰۰ ، ۷۶۴×۱۱۵۲ ، ۴۸۰×۶۴۰ و ۲۴۰×۳۲۰ پیکسل هستند.تنظیماتی نظیرعکسبرداری در شب، تایمر اتوماتیک ( هر ۱۰ ، ۲۰ یا ۳۰ ثانیه ) و یا امکان گرفتن چند عکس پشت سر هم وجود دارند. از جمله تنظیمات رنگ برای عکس هاsepia ، Blak & White و Neqative هستند. با استفاده از دکمه های جهتی می توان زوم کرد اما کیفیت عکس به شدت پایین می آید.
کیفیت فیلم های گرفته شده با این گوشی متوسط است. رزولوشن های قابل استفاده فیلمبرداری ۲۴۰×۳۲۰ ، ۱۴۴×۱۷۶ و ۹۶×۱۲۸ پیکسل هستند. سرعت فیلبرداری ۱۵فریم در ثانیه است و فیلمها با فرمت ۳GP ذخیره می شوند.
● در نهایت
اگر طول عمر باتری و نبود بلند گوی استریو را در نظر نگیریم، N۷۶ و ۶۲۹۰ را می توان دوقلو دانست. البته ساختار این دو نیز کمی با هم متفاوت است و N۷۶ به عنوان یک گوشی مد روز با طرح زیبا و شیک و رنگ های چشمگیر عرضه شده است.که توجه بسیاری از مردم را جلب می کند. از جمله معایب این گوشی سخت بازو بسته شدن آن است و اینکه به راحتی چربی و گردو غبار را جذب می کند.از طرف دیگر این گوشی برای مخاطبان مدگرا طراحی شده اما آیا واقعاً نیازی به وجود سیستم عامل سیمبین روی آن بوده است ؟ بسیاری از کاربران این گوشی حتی از وجود سیستم عامل روی آن خبر هم ندارند.
از طرف دیگر وجود پورت ۳.۵ میلیمتری و دکمه های مخصوص پخش موسیقی، این گوشی را در زمره گوشی های مخصوص پخش موسیقی قرار داده است در حالیکه با طول عمر کم باتری آن امکان پخش موسیقی بیشتر از ۴ یا ۵ ساعت نمی باشد .
از لحاظ نرم افزاری و برنامه های داخلی N۷۶ کاملاً شبیه به ۶۲۹۰ است بنابراین پیشنهاد می شود برای اطلاع از سیستم نرم افزاری آن بررسی تخصصی ۶۲۹۰ را مطالعه بفرمائید.
منبع : سایت جی.اس.ام