یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

شیلینگ بُلر Shillingsboller


شیلینگ بُلر Shillingsboller
● مواد لازم:
▪ نیم لیتر شیر
▪ روغن نباتی ۱۲۵ گرم
▪ مایه خمیر ۵۰ گرم
▪ شکر ۱۲۵ گرم
▪ آرد ۸۰۰ گرم
▪ دارچین به اندازه کافی (توی طرز تهیه توضیح می‌دم)
▪ هل ۱.۵ تا دو قاشق چای خوری
● ظروف و وسایل لازم:
▪ ماشین هم زن آشپزخونه، وردنه، سینی فر ۲ عدد
● طرز تهیه:
۱۲۵ گرم روغن را آب کنید، شیر را هم کمی گرم کنید و روغن را با آن مخلوط کنید به صورتی که حرارت مخلوط حدود ۳۷ درجه سانتی گراد بشود.
مایه خمیر (خمیر ترش) را خورد کنید و در ماشین همزن آشپزخانه بریزید مخلوط شیر و روغن را به آن بیفزاید و ماشین را راه بیندازید، حالا شکر را هم به آن بیفزاید و هم بزنید تا مخلوط شود. هل را به آرد بیفزاید و هم زمان که ماشین در حرکت است کم کم آرد را به آن اضافه کنید تا خمیر تقریبا سفت شود به صورتی که تقریبا خیلی کم به دست بچسبد زیاد سفت نشود و زیاد هم شل نباشد.
روی ظرف را پلاستیک بکشید و خمیر را برای ۴۵ دقیقه به حال خود رها کنید تا خمیر پف کند و حجم آن دوبرابر شود.
پس از اینکه خمیر آماده شد به مقدار خیلی کم آرد روی میز آشپزخانه بریزید و خمیر را روی آن بریزید و آنرا به صورت تصویر پهن کنید.
دو سه قاشق روغن نباتی رو آب کنید. پس از پهن کردن خمیر با قلم موی آشپز خونه روی خمیر پهن شده کمی روغن بمالید فقط دقت کنید دو سه سانتیمتر لبه بالایی رو روغن نمالید و در عوض هنگام لوله کردن خمیر آب بمالید، آب مالیدن لبه بالایی برای این است که این دو سه سانتیمتر لبه به صورت چسب عمل کند.
حالا مقداری دارچین را روی تمام سطح خمیر (قسمتی که با روغن چرب کردید) بجز آن قسمتی که برای آب زدن هست بپاشید. بعد روی دارچین هم شکر بپاشید و مقداری کشمش را هم روی همین قسمت بپاشید. حالا قسمتی رو که خالی گذاشتید رو با یک قلم موی آشپزی آب بزنید بعد از طرفی که دارچین، شکرو کشمش پاشیدیت شروع به لوله کردن خمیر بکنید، نگران نباشید اگر خمیر کمی به میز چسبیده آنرا جدا کنید و ادامه بدین و بپیچید، آخر سر فرم مورد دلخواه را بدست خواهیم آورد. خمیر را لوله کنید به صورتی که کناره‌ای که آب مالیده‌اید در آخر بصورت چسب تمام لوله خمیر را بهم نگه دارد حالا شما یک لوله خمیر دارید تقریبا به طول یک متر (کمتر یا بیشتر) و به قطر پنج شش سانتیمتر اگر کمی ناصافی دارد آنرا مرتب کنید بعد بوسیله چاقو لوله را به قطعات ۲ تا ۳ سانتیمتری ببرید و آنها را روی سینی فر که از قبل با کاغذ مخصوص فر پوشانده اید بگذارید به صورتی که مقطعی که برش خورده روی کاغذ قرار بگیرد و طرف دیگرش رو به بالا باشد.
سعی کنید آنها را زیاد به هم نزدیک نچینید چون شیرینی‌ها باید بعد از این کار دوباره برای پف کردن به حال خود رها شوند تا مجددا پف کنند. حالا روی آنرا با یک پلاستیک بپوشانید و بگذارید برای ۳۰ دقیقه مجددا پف کند.
پس از ۳۰ دقیقه پلاستیک را بردارید و روی شیرینی ها را کمی شکر درشت اگر در دسترس ندارید شکر معمولی بپاشید و آنرا در وسط فر از قبل گرم شده قرار بدهید.
فر شما باید ۲۲۵ سانتی گراد گرم شده باشد و شیرینی‌ها را ۱۰ تا ۱۲ دقیقه بپزید. پس از اینکه شیرینی‌ها پخت آنها را از فر خارج کنید و بگذارید خنک بشود. اشکالی ندارد آنها را می‌توانید حتی کمی گرم نوش جان کنید. پس از سرد شدن می‌توانید آنهایی را که نمی‌خواهد بلافاصله استفاده کنید در فریزر قرار بدهید و هرگاه خواستید استفاده کنید آنها را خارج کنید و کمی بگذارید توی فر یا مکرو فر و کمی گرم کنید و مصرف کنید دقت کنید اگر آنها را در مکرو فر می‌گذارید مدتش زیاد نباشد در غیر این صورت خیلی خشک و سفت خواهد شد، من ترجیح می‌دهم در فر معمولی گرم کنم.
منبع : چنچنه


همچنین مشاهده کنید