جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

بررسی کارایی روش الکترولیز در حذف فسفر از پساب تصفیه خانه های فاضلاب


بررسی کارایی روش الکترولیز در حذف فسفر از پساب تصفیه خانه های فاضلاب
● زمینه و هدف:
اگرچه فرآیندهای تصفیه اولیه و ثانویه وقتی که با گندزدایی تکمیل شده باشد، (تصفیه متداول فاضلاب) می تواند ۸۵ درصد BOD و جامدات معلق و تقریبا همه موجودات بیماریزا را حذف نماید، لیکن بعضی از آلودگی ها از قبیل نیتروژن، فسفر، COD محلول و فلزات سنگین به میزان کمتری حذف می شوند.
این امر خاصه وقتی که مقادیر زیادی از فاضلاب تصفیه شده به یک جریان آب سطحی با دبی کم یا اکوسیستم حساس تخلیه می شود مشکلی اساسی به حساب می آید. هدف از انجام این تحقیق بررسی کارایی روش الکترولیز جهت حذف فسفر از پساب تصفیه خانه های فاضلاب بوده است.
● روش بررسی:
مطالعه از نوع تجربی- کاربردی بود و به این منظور پایلوتی در محل آزمایشگاه میکروبیولوژی آب و فاضلاب دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی تهران با ظرفیت ۲۰ لیتر با جریان پیوسته، احداث گردید، راکتور در دبی ها، پتانسیل های الکتریکی و غلظت های مختلف پساب راهبری شد.
● یافته ها:
بکارگیری پلیت های آلومینیوم در آند به عنوان عامل فلوکه کننده در پساب در روش الکترولیز حذف فسفر را حدود ۹۰.۱ درصد نشان داد.
● نتیجه گیری:
می‌توان انتظار داشت فرآیند الکترولیز با مزایایی از قبیل هزینه های بهره برداری پایین، جنبه های بهداشتی و زیست محیطی مطلوب، حجم کم لجن تولیدی، بازده بسیار بالا، چشم انداز مطلوبی در حذف فسفر و دیگر مواد آلاینده مشابه از آب و فاضلاب بدست آورد.
امیرحسین محوی
سیدجمال الدین ابراهیمی
جعفر نوری
فروغ واعظی
لیلا ابراهیم زاده
منبع : پایگاه اطلاعات علمی