سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

موفقیت عروسکی‌


موفقیت عروسکی‌
همه زوج‌های کمدی کم و بیش ترکیب متضادی دارند. لورل و هاردی، چیچو و فرانکو، برادران مارکس و... جمع اضدادند.
خیلی از موقعیت‌های کمدی کارهایشان از دل همین تضاد درمی‌آید. پس اگر عروسک بودن کلاه قرمزی و پسرخاله را بی‌خیال شویم، مقایسه با این حضرات خیلی هم قیاس مع‌الفارقی نیست.
هرچی کلاه قرمزی حرف گوش‌نکن و بلا و سر به هواست، پسرخاله مبادی آداب و جدی است و اصلا هم حوصله شوخی و خنده را ندارد. کنتراست و تضاد شیطانی‌ و شلوغی کلاه قرمزی در کنار جدیت و خشکی و حتی عبوسی پسرخاله، همان حلقه اتصال اصلی این دو عروسک است که بخشی از خاطرات کودکی ما را شکل داده‌اند.
کلاه قرمزی و پسرخاله در تلویزیون متولد شدند، همان جا به بلوغ رسیدند و بعد به سینما آمدند. همین ماجرا در توفیقشان نقش کمی نداشت؛ جوری که زمان ساختشان در سال ۷۳، خیلی‌ها را هم به واکنش واداشت که چرا باید این دوتا موجود، مشق‌هایشان را در تلویزیون بکنند و بعد ارزش افزوده‌شان را بیاورند در سینما خرج کنند.
با این حال تلویزیون واکنش خاصی در این ماجرا نشان نداد و این شد که فیلم دومشان «کلاه قرمزی و سروناز» هم رفت جلوی دوربین. از آن طرف توفیق آنها باعث نشد بقیه عروسک‌های تلویزیونی هم هوس کنند روی پرده بیایند، با این که موقع حکومت عروسک‌ها بود و مانده بود تا مثل حالا چیز‌های دیگری جایشان را بگیرد.
سی‌دی این فیلم‌ها در ویدئوکلوپ هست. با این حال هنوز دیدنشان در تلویزیون خالی از لطف نیست. بی‌خود نیست اکران دوباره داستان عشقولانه این قهرمان عروسکی با سروناز در سینما آزادی هم از طرف بچه‌ها با استقبال روبه‌رو شده و باز بی‌راه نیست که شبکه ۲ تصمیم گرفته «کلاه قرمزی و پسرخاله» را ساعت ۴۵/۲۳ فردا بفرستد روی آنتن؛ گرچه ساعت پخشش برای بچه‌ها خیلی مناسب نیست.
داستان فیلم از این قرار است که بعد از این که کلاه قرمزی را به خاطر بازیگوشی‌هایش از مدرسه اخراج می‌کنند، او کلی تلاش می‌کند کار پیدا کند و موفق نمی‌شود تا این که برنامه «آقای مرجیه» را در تلویزیون می‌بیند و تصمیم می‌گیرد روانه تلویزیون شود. برای همین می‌آید تهران پیش پسرخاله تا برای این کار از او کمک بگیرد....
وقتی این فیلم را دیدید و لذتش را بردید، به این نکته هم فکر کنید که چرا این موفقیت عروسکی چه در سینما و چه در تلویزیون دیگر تکرار نشده و چرا عروسک‌های قدیمی خاطره‌انگیز مثل هادی و هدی، مدرسه موش‌ها، قورباغه سبز و بقیه دیگر تکرار نمی‌شوند؟ یعنی واقعا دوران امپراتوری عروسک‌ها تمام شده؟

جابر تواضعی
منبع : روزنامه جام جم


همچنین مشاهده کنید