پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

۱۰ اشتباه آزار دهنده وبلاگ های فارسی


۱۰ اشتباه آزار دهنده وبلاگ های فارسی
وبلاگ نویسی مانند هزاران پدیده وارداتی دیگر تحت تاثیر سلیقه ایرانی قرار گرفته است. با مروری به وبلاگ های آن سوی آب ها و وبلاگ های فارسی می توانید تفاوت ها و تاثیر سلیقه ایرانی را بر وبلاگ ها مشاهده کنید.
به طور مثال ایرانی ها توجه ویژه ای به قالب وبلاگ دارند و علاقه مند به استفاده از قالب هایی با گرافیک پیچیده تر هستند درحالی که در وبلاگ های غربی عموما از قالب ها و شمایل ساده تر برای وبلاگ خود استفاده می کنند. حال با نگاهی به وبلاگ های فارسی به چند نکته آزاردهنده (از نظر خودم) که در بین آنها رایج است اشاره خواهم کرد.
۱) فونت درشت
برخی فکر می کنند که استفاده از فونت با اندازه درشت برای نوشتن مطالب توجه خواننده را بیشتر جلب می کند. البته این تفکر درستی است اما نه وقتی که همه مطالب وبلاگ با فونت هایی با سایز درشت نوشته شده باشد. خواندن مطالب وبلاگ با فونت درشت مثل خواندن روزنامه ای است که همه مطالب آنها با فونتی هم اندازه تیتر صفحه نخست نوشته شده باشد. استفاده از فونت های با اندازه درشت معمولا نشان از تازه کاربودن نویسنده وبلاگ در دنیای وب و اینترنت است.
۲) موزیک در وبلاگ
این دیگر تازه کار و حرفه ای ندارد و به هرحال برخی از وبلاگ نویسان بر این اعتقاد هستند که خوانندگان وبلاگ ایشان در هنگام خواندن مطالب برای حفظ سلامتی هم که شده بایستی کمی برقصند! بنابراین یک آهنگ شش و هشت را انتخاب می کنند و با کمک دوستان حرفه ای تر کاری می کنند که خواننده وبلاگ به محض بازکردن وبلاگ ایشان محکوم به شنیدن موسیقی مورد علاقه نویسنده شوند. اما باور کنید شنیدن ناخواسته موسیقی از هر نوعش همیشه هم جالب نیست، بخصوص وقتی خواننده در ساعت دو بامداد و وقتی همه خوابند در اتاق تاریک نشسته و ناگهان اسپیکر کامپیوتر همه خانواده را به رقص می آورد.
۳) جاوا اسکریپت
شما شاهکارید! جدی می گویم! وقتی وارد وبلاگتان می شوم پنجره ای باز شده با نمایش پیامی به من خوش آمد می گوید و بعد پنجره وقت بخیر باز می شود. گاهی هم اسم پرسیده می شود. تازه وقتی هم می خواهم پنجره مرورگر اینترنت را ببندم پنجره ای باز می شود و پیغام می دهد که کجا؟ بودی حالا! تازه وقتی وارد وبلاگتان می شوم از زمین و زمان گل می ریزد و کلی ستاره هم در مرورگر اینترنت به دنبال نشانگر ماوس هستند در ضمن هزار تا نوشته متحرک هم در بالا و پایین و چپ و راست درحال موج زدن هستند. اما راستش من فقط!... فقط آمده بودم آخرین مطالب وبلاگت را بخوانم که آنهم با این همه گلریزان در وبلاگت نشد.
۴) نظردهی بی معنا
من عاشق اینکار هستم! اینقدر که به خاطر همین کار مدتی در آسایشگاه به سر بردم! فقط کافیست یک پست در وبلاگم ثبت کنم؛ آنوقت در بخش نظرات هزار تا وبلاگ که حتی مطالب آنها را دنبال نمی کنم یک نظر می گذارم که وبلاگ خوبی داری به ما هم سر بزن! البته چون جدیدا این متن خیلی ضایع شده است با کمی تغییر از عباراتی مثل با نظرت موافقم به من هم سر بزن یا وای! چه مطالب جالبی نوشتی، منم به روز کردم به وبلاگم بیا! استفاده می کنم.
۵) توجه بیش از حد به جنس مخالف!
بایستی اعتراف کنم که با خواندن بسیاری از وبلاگ ها به نظر می رسد که هدف و انگیزه نوشتن وبلاگ توسط نویسنده و مخاطب اصلی آنها تنها یک نفر از جنس مخالف است (نه اینکه ما از این کارها نکردیم!) یا برخی هم کمی وسعت نظر دارند و دنیا را بزرگ تر می بینند و کلا جنس مخالف را هدف قرار می دهند و حالا با توجه به جنسیت نویسنده در حال نمایش روشنفکربودن، با سواد بودن، دلربابودن یا متفاوت بودن خود هستند.
۶) فحاشی
بعضی ها فکر می کنند قرار است علیه هنجارهای جامعه شورش کرده و آن را تغییر دهند و برای شروع هم از ادب و عفت کلام شروع کرده اند و هر چی فحش ... را در مطالب وبلاگ خود جای می دهند. اگر می خواهید بگویید با چیزی مخالف هستید یا از آن متنفر هستید و آن را به خواننده هم تفهیم کنید لازم نیست از فحش های رکیک آنهم از آن نوعش استفاده کنید. در صورت استفاده از کلمات مناسب تر نیز خوانندگان مخالفت یا تنفر شما را درک خواهند کرد.
۷) استفاده از تصاویر حجیم
بعضی هامعتقد هستند که هر ایرانی از یک خط اینترنت ADSL با ۲۵۶ KB پهنای باند برخوردارند. مسلم است که این واقعیت ندارد اما برخی آنقدر از تصاویر با حجم های بالا در وبلاگ خود استفاده می کنند که تنها می توان نتیجه گرفت که آنها فکر می کنند خوانندگان آنها به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند. استفاده از تصاویر در مطالب وبلاگ به جذابیت آنها کمک می کند اما لازم است در انتخاب تصاویر (سایز و حجم فایل) دقت کنید.
۸) کپی از نرم افزار Word مایکروسافت
شاید دیده باشید که وبلاگ هایی هستند که فقط شامل متن هستند اما با این حال بارگذاری و نمایش صفحات آنها کند است. یکی از دلایل این کار که البته در بین وبلاگ نویسان ایرانی نیز رایج است استفاده از نرم افزار Word شرکت مایکروسافت برای نوشتن مطالب و سپس کپی آنها در فرم ورود اطلاعات پنل مدیریت وبلاگ است که در این حالت کدهای HTML زیادی همراه مطلب منتقل می شوند که به دلیل تبدیل فرمت Word به HTML است. گاهی حجم این کدها از خود مطلب هم بیشتر است. یک روش برای حل مشکل این است که مطالب خود را قبل از انتقال به وبلاگ به نرم افزار notepad ببرید و سپس مجدد از آنجا کپی و به پنل وبلاگ منتقل کنید.
۹) کپی برداری بیش از حد از وبلاگ دیگران
اگر وبلاگ شما قرار است به عنوان معرف مطالب دیگر وبلاگ ها باشد مشکلی نیست، اما اگر واقعا مایل هستید به عنوان یک وبلاگ نویس و نویسنده به وبلاگ نویسی بپردازید خوب خواهد بود که در استفاده از مطالب دیگر وبلاگ ها زیاده روی نکنید. خوانندگان واقعی وبلاگ شما به دنبال نظرات و مطالب شما هستند و نه مطالب وبلاگ هایی که شما می خوانید. اگر مطالب دیگر وبلاگ ها را مناسب برای خوانندگان وبلاگ خود می دانید می توانید به مطالب آنها لینک دهید.
۱۰) بزرگ ترین اشتباه، ندید گرفتن پند دیگران.
علیرضا شیرازی
مدیر بلاگفا
منبع : روزنامه کارگزاران