یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا
ساک
●غذای محلی گرگان
ساک غذایی است مقوی و به علت داشتن اسفناج دارای آهن فراوان است. این غذا را اغلب گرگانیها در مجالس همراه با مرغ پلو سرو میکنند. به خصوص هر ساله در دهه محرم که تکیههای گرگان هر شب شام میدهند ساک از بهترین غذاهایی است که مردم برای ادای نذر خود میدهند.
●مواد لازم:
▪ نخود خام: دو لیوان
▪ فلفل، زرد چوبه و نمک: به مقدار لازم
▪ گوشت با چربی: یک کیلو
▪ آرد: یک استکان
▪ اسفناج: دو کیلو
▪ روغن: به مقدار لازم
▪ سیر: چند حبه
▪ پیاز: دو عدد
●طرز تهیه :
گوشت را میپزیم. نخود خام را (خام جوش) میکنیم (منظور از خام جوش این است که به نخود در حال جوش مقدار خیلی کمی جوش شیرین اضافه میکنیم تا بتوان آن را راحت پوست گرفت.) نخود وقتی به طریقه خام جوش پخت، آن را پوست میگیریم و همراه گوشت بار میکنیم. سپس اسفناج و پیاز خرد شده را به مواد اضافه میکنیم. نمک را هم به اندازه دلخواه افزوده، آرد را با کمی آب مخلوط کرده و به مواد اضافه میکنیم. سیر را در روغن تفت داده (سیر داغ)، فلفل و زردچوبه به میزان لازم میریزیم. وقتی سیر سرخ شد نعناع را نیز مخلوط میکنیم (نعناع داغ)، سپس سیر داغ و نعناع داغ را داخل ساک می ریزیم و میگذاریم چند جوش بزند.در خاتمه میتوانیم نیمی از سیر داغ و نعناع داغ را برای تزیین روی ساک بریزیم.
ساک غذایی است مقوی و به علت داشتن اسفناج دارای آهن فراوان است. این غذا را اغلب گرگانیها در مجالس همراه با مرغ پلو سرو میکنند. به خصوص هر ساله در دهه محرم که تکیههای گرگان هر شب شام میدهند ساک از بهترین غذاهایی است که مردم برای ادای نذر خود میدهند.
●مواد لازم:
▪ نخود خام: دو لیوان
▪ فلفل، زرد چوبه و نمک: به مقدار لازم
▪ گوشت با چربی: یک کیلو
▪ آرد: یک استکان
▪ اسفناج: دو کیلو
▪ روغن: به مقدار لازم
▪ سیر: چند حبه
▪ پیاز: دو عدد
●طرز تهیه :
گوشت را میپزیم. نخود خام را (خام جوش) میکنیم (منظور از خام جوش این است که به نخود در حال جوش مقدار خیلی کمی جوش شیرین اضافه میکنیم تا بتوان آن را راحت پوست گرفت.) نخود وقتی به طریقه خام جوش پخت، آن را پوست میگیریم و همراه گوشت بار میکنیم. سپس اسفناج و پیاز خرد شده را به مواد اضافه میکنیم. نمک را هم به اندازه دلخواه افزوده، آرد را با کمی آب مخلوط کرده و به مواد اضافه میکنیم. سیر را در روغن تفت داده (سیر داغ)، فلفل و زردچوبه به میزان لازم میریزیم. وقتی سیر سرخ شد نعناع را نیز مخلوط میکنیم (نعناع داغ)، سپس سیر داغ و نعناع داغ را داخل ساک می ریزیم و میگذاریم چند جوش بزند.در خاتمه میتوانیم نیمی از سیر داغ و نعناع داغ را برای تزیین روی ساک بریزیم.
منبع : خانواده سبز
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
مجلس مجلس شورای اسلامی ایران حجاب شورای نگهبان دولت سیزدهم دولت جمهوری اسلامی ایران جنگ رئیسی گشت ارشاد رئیس جمهور
هواشناسی تهران تصادف پلیس شهرداری تهران دستگیری سیل قتل وزارت بهداشت کنکور سلامت سازمان هواشناسی
قیمت دلار مالیات قیمت خودرو خودرو بانک مرکزی دلار بازار خودرو قیمت طلا سایپا مسکن ارز ایران خودرو
زنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محمدرضا گلزار سریال سینمای ایران تلویزیون سینما سریال پایتخت موسیقی فیلم ترانه علیدوستی قرآن کریم
کنکور ۱۴۰۳ خورشید
اسرائیل رژیم صهیونیستی فلسطین غزه آمریکا جنگ غزه روسیه چین اوکراین حماس عربستان ترکیه
فوتبال پرسپولیس استقلال فوتسال بازی سپاهان جام حذفی آلومینیوم اراک تیم ملی فوتسال ایران تراکتور باشگاه پرسپولیس بارسلونا
تبلیغات اپل ایرانسل فناوری سامسونگ ناسا آیفون بنیاد ملی نخبگان ربات
سرطان خواب بارداری دندانپزشکی مالاریا