پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا
غذاهای محلی کهگیلویه و بویراحمد
غذاهای سنتی کهگیلویه و بویراحمد غذاهای سادهای هستند که سالها در نواحی مختلف، بخصوص توسط عشایر استفاده میشده و با توجه به کمبود مواد غذایی بهسادگی در هر شرایط قابل تهیهاند.
● «کله جوشک یا کلک سوز»
این غذا، نوعی غذای ساده است که از دوغ درست میشود. ابتدا پیاز و پونه را در روغن تفت میدهند و پس از اینکه پیاز قرمز رنگ شد، دوغ را به آن اضافه میکنند. معمولا به تعداد هر نفر یک لیتر دوغ استفاده میشود. سپس کمی ادویه به آن اضافه میکنند و میجوشانند. زمانی که غلیظ و سبز رنگ شد، با نان محلی آنرا میخورند. این غذا بیشتر در مناطق گرمسیری در فصل بهار توسط عشایر مصرف میشود.
● «تلیت پیاز»
برای تهیهی این غذا، پیاز را در روغن تفت میدهند و بعد از اینکه پیاز قرمز شد، ادویه به آن اضافه میکنند. سپس در آن، آب میریزند و بعد از جوشیدن، آنرا با نان میخورند.
● «نان بلیط یا بلوط»
قدیمیترین نان محلی کهگیلویه نان بلیط یا نان بلوطی است. برای تهیهی این غذا پوستهی سخت بلوط را میگیرند و خشک میکنند. سپس پوستهی نازک بعدی را که به آن جفت میگویند، نیز میگیرند. این پوسته خاصیت درمانی دارد و برای درمان دردهای معده مفید است. جفت بسیار تلخ است و آنرا درون پوستهی کپسول ۵۰۰ میگذارند و میخورند، یا آنرا میجوشانند و میخورند و بعد از آن، تکهای گوشت کبابشده میخورند، تا از حالت تهوع جلوگیری شود.
برای تهیهی نان بلوطی عصارهی بلوط یا کلگ را درون آب یک هفته میخیسانند، تا بهصورت خمیر درآید. سپس آنرا درون سبدهای مخصوصی که از شاخههای بادام کوهی میسازند، پالایش میکنند. بعد آنرا با دست ورز میدهند و بهوسیلهی ابزاری به نام حسوم آنرا روی ساج پهن میکنند و بهوسیلهی حسوم وارونه میکنند، تا دو طرف آن برشته شود. این نان به رنگ قهوهای تیره است.
● «نان برکو»
برای تهیهی این نان، کلگ (عصاره بلوط) را با آرد گندم مخلوط میکنند و بهصورت خمیر درمیآورند. سپس روی ساج پهن میکنند. این نان بزرگتر از نان بلوطی است و شبیه نان لواش است. این نان قهوهای روشن است.
● «شله ماسی یا شله دووی (شله ماستی یا شله دوغی)»
برای تهیهی این غذا، پس از جوشاندن دوغ، برنج را در آن میجوشانند و پونه و پیاز داغ را به آن اضافه میکنند. بعد از آنکه از حالت آبکی درآمد، در سینی میریزند. وسط سینی را خالی میکنند و کرهی محلی در آن میگذارند. هرکسی بخواهد از این غذا بخورد، کره را از وسط سینی روی غذا میریزند و میخورد.
● «آش کارده (هره)»
برای تهیهی این غذا، کارده را که گیاهی گرمسیری با برگهای پهن است، خورد میکنند و در آبلیمو میخوابانند، تا ترش شود. بعد از دو روز آب به آن اضافه میکنند. بعد از جوشیدن، گندم و برنج نیمکوب به آن اضافه میشود. این آش معروفترین آش این منطقه است.
● «کله جوشک یا کلک سوز»
این غذا، نوعی غذای ساده است که از دوغ درست میشود. ابتدا پیاز و پونه را در روغن تفت میدهند و پس از اینکه پیاز قرمز رنگ شد، دوغ را به آن اضافه میکنند. معمولا به تعداد هر نفر یک لیتر دوغ استفاده میشود. سپس کمی ادویه به آن اضافه میکنند و میجوشانند. زمانی که غلیظ و سبز رنگ شد، با نان محلی آنرا میخورند. این غذا بیشتر در مناطق گرمسیری در فصل بهار توسط عشایر مصرف میشود.
● «تلیت پیاز»
برای تهیهی این غذا، پیاز را در روغن تفت میدهند و بعد از اینکه پیاز قرمز شد، ادویه به آن اضافه میکنند. سپس در آن، آب میریزند و بعد از جوشیدن، آنرا با نان میخورند.
● «نان بلیط یا بلوط»
قدیمیترین نان محلی کهگیلویه نان بلیط یا نان بلوطی است. برای تهیهی این غذا پوستهی سخت بلوط را میگیرند و خشک میکنند. سپس پوستهی نازک بعدی را که به آن جفت میگویند، نیز میگیرند. این پوسته خاصیت درمانی دارد و برای درمان دردهای معده مفید است. جفت بسیار تلخ است و آنرا درون پوستهی کپسول ۵۰۰ میگذارند و میخورند، یا آنرا میجوشانند و میخورند و بعد از آن، تکهای گوشت کبابشده میخورند، تا از حالت تهوع جلوگیری شود.
برای تهیهی نان بلوطی عصارهی بلوط یا کلگ را درون آب یک هفته میخیسانند، تا بهصورت خمیر درآید. سپس آنرا درون سبدهای مخصوصی که از شاخههای بادام کوهی میسازند، پالایش میکنند. بعد آنرا با دست ورز میدهند و بهوسیلهی ابزاری به نام حسوم آنرا روی ساج پهن میکنند و بهوسیلهی حسوم وارونه میکنند، تا دو طرف آن برشته شود. این نان به رنگ قهوهای تیره است.
● «نان برکو»
برای تهیهی این نان، کلگ (عصاره بلوط) را با آرد گندم مخلوط میکنند و بهصورت خمیر درمیآورند. سپس روی ساج پهن میکنند. این نان بزرگتر از نان بلوطی است و شبیه نان لواش است. این نان قهوهای روشن است.
● «شله ماسی یا شله دووی (شله ماستی یا شله دوغی)»
برای تهیهی این غذا، پس از جوشاندن دوغ، برنج را در آن میجوشانند و پونه و پیاز داغ را به آن اضافه میکنند. بعد از آنکه از حالت آبکی درآمد، در سینی میریزند. وسط سینی را خالی میکنند و کرهی محلی در آن میگذارند. هرکسی بخواهد از این غذا بخورد، کره را از وسط سینی روی غذا میریزند و میخورد.
● «آش کارده (هره)»
برای تهیهی این غذا، کارده را که گیاهی گرمسیری با برگهای پهن است، خورد میکنند و در آبلیمو میخوابانند، تا ترش شود. بعد از دو روز آب به آن اضافه میکنند. بعد از جوشیدن، گندم و برنج نیمکوب به آن اضافه میشود. این آش معروفترین آش این منطقه است.
منبع : بانک اطلاعات گردشگری
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران انتخابات سیدابراهیم رئیسی دولت سیزدهم مجلس شورای اسلامی انتخابات مجلس رافائل گروسی رئیس جمهور سید ابراهیم رئیسی رهبر انقلاب حجاب مجلس
قتل تهران سلامت هواشناسی وزارت بهداشت شهرداری تهران پلیس بارش باران آموزش و پرورش سیل فضای مجازی قوه قضاییه
گاز دولت بانک مرکزی خودرو قیمت دلار مالیات قیمت طلا قیمت خودرو مسکن ایران خودرو حقوق بازنشستگان بازار خودرو
نمایشگاه کتاب نمایشگاه کتاب تهران تلویزیون کتاب محمدمهدی اسماعیلی سینمای ایران سریال دفاع مقدس سینما تئاتر موسیقی رسانه ملی
هواپیما دانشجویان دانش بنیان اینوتکس
رژیم صهیونیستی غزه اسرائیل فلسطین جنگ غزه آمریکا رفح حماس روسیه حمله به رفح نوار غزه ترکیه
رئال مادرید فوتبال لیگ قهرمانان اروپا استقلال پرسپولیس بایرن مونیخ لیگ برتر بازی باشگاه استقلال لیگ برتر ایران ذوب آهن نساجی
تبلیغات اینترنت اپل سامسونگ ناسا گوگل آب مایکروسافت نوآوری
سرطان هندوانه کنسرو بیماران خاص آسم سنگ کلیه بیمه سبزیجات اعتماد به نفس