پنجشنبه, ۲۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 16 May, 2024
مجله ویستا
انواع دلمه
▪ مواد لازم: گوشت چرخی دویست و پنجاه گرم برنج یك و نیم لیوان لپه یك استكان سبزی معطر شامل جعفری،مرزه،تره،شبید و كمی ریحان یك پیمانه رب گوجه فرنگی یك قاشق نمك،فلفل و ادویه به میزان لازم پیاز داغ دو تا سه قاشق
▪ طرز تهیه مواد گوشتی:
گوشت را با پیاز تف می دهیم. نمك،فلفل و ادویه زده ،با یك و نیم لیوان آب می گذاریم تا گوشت بپزد. بعد لپه را كه قبلا” پخته ایم به گوشت اضافه می كنیم. سبزی را هم اضافه كرده در صورت دلخواه كمی فلفل دلمه ای به مواد گوشتی اضافه می كنیم. در آخر برنج و چاشنی را اضافه كرده ، رب گوجه فرنگی را با كمی آب حل نموده روی مواد گوشتی می ریزیم، كمی بهم می زنیم تا مخلوط شود . مواد گوشتی را كنار گذاشته كمی زرشك به آن می افزاییم.
▪ مواد لازم دلمه: برگ تازه و نازك و بدون شكاف به اندازه لازم موادگوشتی به اندازه چهار نفر چاشنی دلخواه از جمله شكر،آبلیمو،رب انار و شكر،رب آلو
▪ طرز تهیه دلمه:
دلمه برگ- برگها را شسته، در آب گرم چند دقیقه نگه می داریم تا كمی نرم شود. بعد دو برگ راروی هم گذاشته، به طوری كه برگ یكسان پهن شود. مقداری از گوشت را وسط برگ گذاشته و مثل بقچه می پیچیم.
دلمه كلم- كلم بایستی سفید رنگ و سبك باشد. چاقو را به طور مخروطی فرو می كنیم تا سر كلم كنده شود. دوباره چاقو را داخل كلم می گردانیم تا از داخل برش بخورد،سپس در آب جوش انداخته بعد از مدتی كلم برگ برگ می شود. اگر برگ كلم بزرگ بود، قسمت ریشه برگ را بكنید و در ته دیگ بیندازید. در هنگام پیچیدن، ابتدا قسمت ریشه را بپیچید سپس از یك طرف برگ بپیچید تا به طرف دیگر برگ برسید.
دلمه بادمجان- می توانید برای زیبایی، بادمجان را راه راه پوست كنید.
فلفل دلمه ای-فلفل دلمه ای را كمی پایین تر از سر،زیگزاگ برش می دهیم.
دلمه پیاز- سعی كنید از پیازهای سفید رنگ و بیضی شكل یعنی كشیده استفاده كنید. چاقو را از بالا فرو كرده ،سرش را به طور مخروطی بكنید و از یك طرف، پیاز را چاك داده،در آب جوش بیندازید. بعد مدتی ورق ورق می شود. در هر ورقش مواد را ریخته و مثل حلزون بپیچید.
● نكات مورد توجه:
۱) به جای گوشت چرخی می توان از گوشت كنجه(گوشت گوسفند تكه تكه كوچك) استفاده كرد.
۲) برنج بایستی خام باشد. برنج از قبل خیس كرده، دلمه را له می كند.
۳) فلفل دلمه ای و بادمجان ابتدا سرخ شود سپس مواد را داخلش ریخته و بپزید، در غیر این صورت تلخ می شود.
۴) مواد گوشتی را در بادمجان،فلفل،برگ،پیاز و كلم نصف بریزید وگرنه دلمه های زیرین نمی پزد.
۵) مواد داخل بادمجان و گوجه فرنگی را كه خالی می كنید، در ته قابلمه به عنوان ته دیگ استفاده كنید.
۶) چاشنی دلمه شامل زرشك،آبلیمو و آبغوره می باشد.
۷) ته قابلمه ابتدا چند برگ كلم گذاشته بعد مواد داخل بادمجان و گوجه فرنگی سپس دلمه های درشت و در نهایت دلمه های گذاشته شود. دلمه گوجه فرنگی بایستی رو باشد تا نتركد.
۸) برای پخت دلمه، روی قابلمه به اندازه ای آب بریزید كه كامل روی برگ مو (انگور) را نگیرد.
۹) زمانی كه می خواهیم دلمه را از روی گاز برداریم، رب را در روغن فراوان سرخ كرده ، فلفل و آبلیمو زده و روی دلمه می پاشیم.
▪ طرز تهیه مواد گوشتی:
گوشت را با پیاز تف می دهیم. نمك،فلفل و ادویه زده ،با یك و نیم لیوان آب می گذاریم تا گوشت بپزد. بعد لپه را كه قبلا” پخته ایم به گوشت اضافه می كنیم. سبزی را هم اضافه كرده در صورت دلخواه كمی فلفل دلمه ای به مواد گوشتی اضافه می كنیم. در آخر برنج و چاشنی را اضافه كرده ، رب گوجه فرنگی را با كمی آب حل نموده روی مواد گوشتی می ریزیم، كمی بهم می زنیم تا مخلوط شود . مواد گوشتی را كنار گذاشته كمی زرشك به آن می افزاییم.
▪ مواد لازم دلمه: برگ تازه و نازك و بدون شكاف به اندازه لازم موادگوشتی به اندازه چهار نفر چاشنی دلخواه از جمله شكر،آبلیمو،رب انار و شكر،رب آلو
▪ طرز تهیه دلمه:
دلمه برگ- برگها را شسته، در آب گرم چند دقیقه نگه می داریم تا كمی نرم شود. بعد دو برگ راروی هم گذاشته، به طوری كه برگ یكسان پهن شود. مقداری از گوشت را وسط برگ گذاشته و مثل بقچه می پیچیم.
دلمه كلم- كلم بایستی سفید رنگ و سبك باشد. چاقو را به طور مخروطی فرو می كنیم تا سر كلم كنده شود. دوباره چاقو را داخل كلم می گردانیم تا از داخل برش بخورد،سپس در آب جوش انداخته بعد از مدتی كلم برگ برگ می شود. اگر برگ كلم بزرگ بود، قسمت ریشه برگ را بكنید و در ته دیگ بیندازید. در هنگام پیچیدن، ابتدا قسمت ریشه را بپیچید سپس از یك طرف برگ بپیچید تا به طرف دیگر برگ برسید.
دلمه بادمجان- می توانید برای زیبایی، بادمجان را راه راه پوست كنید.
فلفل دلمه ای-فلفل دلمه ای را كمی پایین تر از سر،زیگزاگ برش می دهیم.
دلمه پیاز- سعی كنید از پیازهای سفید رنگ و بیضی شكل یعنی كشیده استفاده كنید. چاقو را از بالا فرو كرده ،سرش را به طور مخروطی بكنید و از یك طرف، پیاز را چاك داده،در آب جوش بیندازید. بعد مدتی ورق ورق می شود. در هر ورقش مواد را ریخته و مثل حلزون بپیچید.
● نكات مورد توجه:
۱) به جای گوشت چرخی می توان از گوشت كنجه(گوشت گوسفند تكه تكه كوچك) استفاده كرد.
۲) برنج بایستی خام باشد. برنج از قبل خیس كرده، دلمه را له می كند.
۳) فلفل دلمه ای و بادمجان ابتدا سرخ شود سپس مواد را داخلش ریخته و بپزید، در غیر این صورت تلخ می شود.
۴) مواد گوشتی را در بادمجان،فلفل،برگ،پیاز و كلم نصف بریزید وگرنه دلمه های زیرین نمی پزد.
۵) مواد داخل بادمجان و گوجه فرنگی را كه خالی می كنید، در ته قابلمه به عنوان ته دیگ استفاده كنید.
۶) چاشنی دلمه شامل زرشك،آبلیمو و آبغوره می باشد.
۷) ته قابلمه ابتدا چند برگ كلم گذاشته بعد مواد داخل بادمجان و گوجه فرنگی سپس دلمه های درشت و در نهایت دلمه های گذاشته شود. دلمه گوجه فرنگی بایستی رو باشد تا نتركد.
۸) برای پخت دلمه، روی قابلمه به اندازه ای آب بریزید كه كامل روی برگ مو (انگور) را نگیرد.
۹) زمانی كه می خواهیم دلمه را از روی گاز برداریم، رب را در روغن فراوان سرخ كرده ، فلفل و آبلیمو زده و روی دلمه می پاشیم.
منبع : سایت آسمونی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران مجلس شورای اسلامی دولت سیزدهم مجلس تعطیلی شنبه ها دولت قوه قضائیه شورای نگهبان رئیس جمهور رهبر انقلاب حسن روحانی مجلس یازدهم
مشهد سیل سیل مشهد قوه قضاییه تهران هواشناسی پلیس قتل شهرداری تهران فضای مجازی بارش باران سازمان هواشناسی
خودرو مالیات قیمت دلار قیمت خودرو بازار خودرو قیمت طلا بانک مرکزی دلار مسکن سایپا بورس ایران خودرو
نمایشگاه کتاب سریال زنان کتاب نمایشگاه کتاب تهران تلویزیون فردوسی سحر دولتشاهی شاهنامه سینمای ایران دفاع مقدس سینما
دانشگاه تهران شورای عالی انقلاب فرهنگی فضا تحقیقات و فناوری
فلسطین رژیم صهیونیستی غزه اسرائیل آمریکا جنگ غزه روسیه حماس ترکیه اوکراین نوار غزه طوفان الاقصی
فوتبال استقلال پرسپولیس لیگ برتر بازی جواد نکونام لیگ برتر ایران رئال مادرید باشگاه استقلال فولاد خوزستان مهدی طارمی فولاد
هوش مصنوعی گوگل عیسی زارع پور ایرانسل تبلیغات سرعت اینترنت ناسا موبایل تلفن همراه دوربین
چای دیابت خواب سرطان چاقی کاهش وزن زوال عقل کودک بارداری سرماخوردگی