دوشنبه, ۲۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 13 May, 2024
مجله ویستا

افطار با یک کاسه سوپ داغ


افطار با یک کاسه سوپ داغ
یك كاسه سوپ گرم و رقیق می تواند بهترین غذا برای باز كردن روزه باشد. مصرف سبزیجات نیز برای برطرف ساختن كمبود ویتامین ها و مواد معدنی لازم برای بدن در ایام روزه داری بسیار ضروری هستند. از این رو انواع سوپ سبزیجات را برای افطار توصیه می كنیم. در اینجا شما را با روش تهیه چند نوع سوپ آشنا می كنیم.
• سوپ كدوی سبز
۱۵ گرم كره،یك قاشق روغن مایع۳، عدد پیاز خرد شده۷۵۰، گرم كدوی سبز، پوست گرفته و خرد شده به صورت قطعات ۵/۲ سانتی متری۲، عدد هویج پوست گرفته و حلقه حلقه شده۵،/۱ لیتر آب مرغ۵،/۱ قاشق سوپ خوری ترخان خرد شده،یك چهارم لیتر شیر كم چربی،یك دوم قاشق چایخوری نمك،كمی فلفل سیاه یا قرمز.
كره و روغن مایع را در ظرف نسبتاً بزرگی ریخته روی حرارت ملایم گاز بگذارید تا كره ذوب شود. به مخلوط روغن و كره، پیاز را اضافه كنید و تفت دهید تا طلایی شود. كدو، هویج و آب مرغ را اضافه كنید و بگذارید مخلوط به جوش آید. در ظرف را بسته و سوپ را به مدت ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید. در ظرف را بردارید و حرارت را افزایش داده، سوپ را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه خوب بجوشانید تا مقدار آن تقریباً به یك سوم برسد. در این مدت گاهی سوپ را هم بزنید و كفی كه روی سوپ می آید با قاشق گرفته و دور بریزید.سوپ را از روی حرارت برداشته مدتی كنار بگذارید تا كمی سرد شود، سپس آن را در یك مخلوط كن یا دستگاه غذاساز بریزید و آن را چند دقیقه روشن كنید تا سوپ یكنواختی حاصل شود. آن را دوباره به قابلمه برگردانید و شیر، نمك و فلفل را به آن بیفزایید. بگذارید سوپ به جوش آید و ۲ تا ۳ دقیقه بجوشد سپس ترخان را افزوده و سوپ را سرو كنید.
• سوپ كرفس با طعم بادام زمینی
۱۰ گرم كره۶۰، گرم كرفس ریز خرد شده،یك حبه سیر كوبیده،یك قاشق سوپ خوری آرد،یك لیتر آب مرغ۴، قاشق سوپ خوری خامه۲، قاشق سوپ خوری كره بادام زمینی بدون شیرینی یا كم شیرینی،یك چهارم قاشق چایخوری نمك۲، عدد پیازچه ریز خردشده،كمی فلفل قرمز.
كره را در یك قابلمه بزرگ ریخته و روی حرارت اجاق گاز قرار دهید تا ذوب شود. كرفس و سیر را افزوده، به مدت ۲ دقیقه تفت دهید. آرد را اضافه كنید و یك دقیقه تفت دهید. آب مرغ را به تدریج اضافه كرده، هم بزنید سپس كره بادام زمینی و نمك و فلفل را نیز اضافه كنید و بگذارید سوپ به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بجوشد. در آخر پیازچه و خامه را افزوده پس از ۲ تا ۳ دقیقه سوپ را در ظرف بكشید. با كمی پیازچه خرد شده و قطعات ریز فلفل قرمز خشك آن را تزئین كنید و سرو نمایید.
• سوپ مرغ و بادمجان
۴ حبه سیر كوبیده۲، لیتر آب مرغ،آب یك عدد لیموترش كوچك،یك عدد سینه مرغ بدون پوست و استخوان،یك قاشق سوپ خوری برگ نعنای تازه و خرد شده۱۲۵۰، گرم گوجه فرنگی رسیده،یك قاشق سوپ خوری آویشن تازه ریز خردشده و یا نصف قاشق چایخوری آویشن خشك۳۵۰، گرم بادمجان قلمی۶۰، گرم پنیر سفید فتا،كمی نمك و فلفل.
آب مرغ را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت اجاق گاز به جوش آورید. سیر و آب نیمی از لیموترش را به همراه فلفل به آن اضافه كنید و حرارت اجاق را كم كرده گوشت سینه مرغ را كه قبلاً به صورت قطعات كوچك مكعب شكل خرد كرده اید به آن اضافه كنید. بگذارید با حرارت ملایم بجوشد تا گوشم مرغ بپزد. سپس سوپ را از صافی رد كنید تا قطعات گوشت مرغ از آن جدا شود. گوشت مرغ را با نعنا و آب نیمه دیگر لیمو در ظرفی ریخته كنار بگذارید.
گوجه فرنگی ها را شسته و پوست بگیرید و سپس به صورت قطعات ریز خرد كرده یا با رنده درشت رنده كنید و به همراه آویشن در آب مرغ ریخته روی حرارت اجاق گاز به جوش آورید. بگذارید سوپ حدود ۱۰ دقیقه بجوشد سپس بادمجان ها را كه قبلاً شسته اید با پوست ابتدا به صورت حلقه حلقه و سپس قطعات كوچك ۵/۱ سانتی متری خرد كنید و به سوپ اضافه كنید و ۱۰ دقیقه دیگر سوپ را بجوشانید. حال مرغ را با نعنا و آب لیمو به سوپ بیفزایید و بگذارید سوپ روی حرارت ملایم بجوشد تا بادمجان به اندازه كافی بپزد.پنیر را از قبل به مدت ۱۰ دقیقه در آب سرد بگذارید تا نمك آن كمی گرفته شود. سپس آن را به صورت قطعات ریز خرد كنید و پس از كشیدن سوپ در ظرف، پنیر را روی آن ریخته و سرو نمایید.
منبع : روزنامه شرق