سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

خواص جعفری


برخی جعفری را به عنوان یک سبزی تزئینی استفاده می‌کنند. در حالیکه این سبزی پر از مواد مغذی است و برای سلامتی بسیار مفید است. حدود یک مشت جعفری نیاز ۱۰% از میزان بتاکاروتین و ۱۵% از میزان ویتامین C را تأمین می‌کند.
جعفری جزء گروه سبزیجات چتردار است که انستیتوهای سرطان آن را جزء سبزیجات حاوی مواد ضدسرطان شناخته‌اند. برخی از مواد شیمیائی مفید در جعفری عبارتند از:
▪ کومارینها (Coumarins) که در جلوگیری از لخته شدن خون مؤثرند.
▪ فلاونویدها (Fkavonoids) که مواد آنتی‌اکسیدان بسیار قوی هستند و عمل مخرب رادیکال‌های آزاد را خنثی می‌سازند.
▪ مونوتریپنها (Monoterpene) که آنتی‌اکسیدانهائی هستند که بدن را در مقابل سرطان محافظت می‌کنند و در کاهش کلسترول مؤثرند.