جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

کاسیاس،فاتح قله های افتخار


کاسیاس،فاتح قله های افتخار
در حالی که نگاهی به بازیکنان منتخب مردم در تیم سال ۲۰۰۷ یوفا می انداختیم هنگامی که به نام ایکر کاسیاس رسیدیم اندکی مکث کردیم. در تیمی بزرگ متشکل از ستارگانی مانند آلوس، نستا، تونی، آبیدال، کریستیانو رونالدو، جرارد، سیدروف، کاکا، دروگبا، ابراهیموویچ و البته خود کاسیاس که به قول او وجود یک مهاجم کارآمد همچون رودفان نیستلروی احساس می شود نام دروازه بان جوان و چالاک ماتادورها و رئال مادرید توجه همگان را به خود جلب می کرد.
● شماره یک
در حالی که هنوز بحث بر سر اینکه چه بازیکنانی لیاقت و شایستگی حضور در تیم منتخب یوفا در سال ۲۰۰۷ را داشتند ادامه دارد مطمئناً کمتر کسی است که بعد از عملکرد درخشان کاسیاس در یورو ۲۰۰۸ در رساندن اسپانیا به فینال این تورنمنت به پیراهن شماره یک او در این تیم حسادت بورزد و اعطای لقب بهترین دروازه بان سال ۲۰۰۷ قاره سبز به او را ناعادلانه قلمداد کند.
نمایش خیره کننده سنگربان ماتادورها در جام ملت های اروپا مخصوصا در بازی با ایتالیا و مهار ۲ پنالتی لاجوردی پوشان تحسین بسیاری از فوتبال دوستان را به همراه داشت. ویکتور فرناندس سرمربی سابق رئال ساراگوسا یکی از آنهایی بود که به این مسأله اذعان داشت و از او به عنوان تأثیرگذارترین بازیکن لالیگا یاد کرد. تحسین و تمجید فوتبالدوستان از عملکرد کاسیاس در یورو ۲۰۰۸ و به طور کلی در جمع ماتادورها و سفیدپوشان شهر مادرید در لالیگا در حالی است که خود این دروازه بان ۲۷ ساله هیچ تمایلی برای اعتراف به توانایی هایش نداشته و مسؤولیت ارزیابی عملکردش را به سایرین محول می کند. کاسیاس در این ارتباط گفت: هر بازیکنی در یک تیم وظیفه ای را به دوش می کشد و باید یک نقش ایفا کند. من هم فکر می کنم که تنها به وظیفه ای که به من محول شده است عمل می کنم. گاهی اوقات این انجام وظیفه به بهترین نحو و گاهی اوقات به شکلی نه چندان مناسب صورت می پذیرد اما این نگرش که باید به تیم کمک کرد همواره همراه من بوده است.
کاسیاس را می توان یکی از بازماندگان رئال کهکشانی دانست که علی رغم بسیاری از ستارگان این تیم دچار افت نشد.
● تأثیرفابیو کاپلو
گرچه بسیاری هنوز از کاسیاس به عنوان یکی از ۲ کهکشانی باقیمانده در رئال مادرید یاد می کنند اما خود او بارها «جمله» من کهکشانی نیستم، من اهل موستولس (یکی از شهرهای اسپانیا) هستم را تکرار کرده است. این بازیکن خوش اخلاق اگرچه در برخی موارد اختلاف نظرهایی با فابیو کاپلو سرمربی سابق رئال مادرید که این تیم را به قهرمانی لالیگا رساند، داشت اما اصرار این مربی ایتالیایی بر حضور پیوسته او در سنگر قوهای سپید از آن حکایت داشت که کاسیاس چه مهره گرانبهایی در سانتیاگو برنابئو است. تأکید برند شوستر سرمربی فعلی رئال مادرید بر استفاده از کاسیاس به عنوان دروازه بان اصلی تیم در تقریباً همه دیدارها نشان می دهد که این دروازه بان هنوز در اوج قرار دارد. کاسیاس که به عنوان یکی از ارکان اصلی صعود اسپانیا به مرحله نیمه نهایی و قهرمانی این تیم در یورو ۲۰۰۸ محسوب می شود با رد این موضوع که نمی توان موفقیت یا ناکامی یک تیم را تنها به یک بازیکن نسبت داد گفت: در حال حاضر شرایط به کلی تفاوت کرده است. درگذشته استعدادهای فردی تأثیر بسزایی در نتیجه گیری یک تیم و جایگاه خاصی در ترکیب مربیان داشتند و شاید برای کار تیمی آن چنان که اکنون بها داده می شود ارزش قائل نمی شدند. ما یک تیم هستیم بنابراین هیچ شخصی را منحصرا نمی توان عامل پیروزی دانست بلکه باید کل تیم را تحسین کرد. کاسیاس یکی از مهره های وفادار رئال مادرید است که طی مدت طولانی حضورش در سانتیاگو برنابئو قهرمانی های زیادی را در جمع سفید پوشان تجربه کرده است. او که تنها ۲۷ سال سن دارد ماه مارس سال جاری سیصدمین بازی اش را برای رئال مادرید انجام داد. این در حالی است که وی در عرصه ملی نیز پس از اتمام رقابت های یورو ،۲۰۰۸ ۸۲ بازی ملی را درکارنامه خود به ثبت رسانده است که آخرین آن پیروزی یک- صفر و به یادماندنی ماتادورها در فینال جام ملت های اروپا مقابل آلمان در وین بود.نخستین حضور کاسیاس در سنگر رئال مادرید در ماه سپتامبر ۱۹۹۹ و زمانی که او تنها ۱۹ سال سن داشت رقم خورد.
درست یک روز بعد از قرار گرفتن در سنگر رئال مادرید این دروازه بان جوان پیروزی تیمش مقابل والنسیا در فینال لیگ قهرمانان اروپا را شاهد بودکه ورودش به جمع مردان برنابئو با خاطره ای خوش توام شود. کاسیاس در این مورد گفت: فراموش نشدنی است. هیچگاه حتی رویای اینکه روزی بتوانم در چنین سنی به چنین افتخاری بزرگی برسم به ذهنم راه پیدا نمی کرد اما بسیار سریعتر از آنچه فکر می کردم توانستم پیروزی بزرگی همچون قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا را تجربه کنم. در آن سال هر دیدار برایم حکم یک هدیه را داشت زیرا برای من که تا پیش از آن در لیگ دسته سوم بازی می کردم حضوردر دروازه رئال پاداشی بزرگ بود.
سیل هدایا به سوی کاسیاس جریان یافت تا این دروازه بان افتخارهای دیگری مانند قهرمانی در لالیگا و بار دیگر فتح لیگ قهرمانان اروپا در سال ۲۰۰۲ را تجربه کند. کاسیاس افزود: تصور اینکه روزی در رئال مادرید باشید و هر سال به یک عنوان قهرمانی دست پیدا کنید بسیار دشوار است اما هنگامی که وارد این باشگاه می شوید و به تاریخ آن نگاه می اندازید کم کم به کسب قهرمانی های متعدد با این تیم عادت خواهید کرد.
● لورکوزن مغلوب
در پیروزی به یاد ماندنی رئال مادرید مقابل بایر لورکوزن در فینال لیگ قهرمانان اروپا در سال ۲۰۰۲ بدون شک زین الدین زیدان بهترین بازیکن میدان بود که با ضربه عالی خود گل دوم و پیروزی بخش رئال را به ارمغان آورد اما تأثیر حضور کاسیاس در دروازه رئال و مهارهای دقایق پایانی او که اکثر حملات مهاجمان بایر لورکوزن را ناکام گذاشت را نمی توان در سطحی پایین تر از عملکرد زیدان دانست. کاسیاس اگرچه در ابتدا از روی نیمکت شاهد بازی هم تیمی هایش بود اما با ورودش به زمین نقش مؤثری در کسب قهرمانی برای رئال مادرید داشت. کاسیاس در مورد آن دیدار گفت: به محض ورودم به میدان هواداران اسم مرا فریاد زدند. این موضوع با توجه به دو ماه نیمکت نشینی من معنای زیادی داشت. از اینکه تا آن لحظه نتوانسته بودم به طور ثابت در ترکیب تیم حضور پیدا کنم به هیچ وجه عصبانی نبودم و از مربی تیم کینه ای به دل نداشتم. خاطره بازی در آن دیدار به یکی از زیباترین خاطرات عمرم تبدیل شد که هرگز آن را فراموش نمی کنم. کاسیاس در مورد نمایش خود و آن دیدار طبق معمول با فروتنی خاصی گفت: نمایش من در آن بازی آنچنان هم که می گویند عالی نبود. شاید در مهار برخی از توپ ها خوش شانس بودم. ما به لطف گل زیبای زیدان و کار گروهی منسجم پیروز شدیم.
● عدم ثبات
روند قهرمانی های رئال مادرید با قهرمانی لالیگا در سال ۲۰۰۳ موقتا متوقف شد تا تا این تیم ۴ سال از کسب هرگونه عنوانی در اسپانیا و اروپا دور باشد. تغییر مداوم مربیان نیز کاری از پیش نبرد تا سرانجام دن فابیو که در گذشته نیز رئال را به قهرمانی رسانده بود مجدداً هدایت این تیم را بر عهده بگیرد و طی یک فصل حضورش در سانتیاگو برنابئو طعم شیرین قهرمانی را دوباره به قوهای سپید بازگرداند.
کاسیاس در مورد دوران مربیگری کاپلو در رئال اظهار داشت: تغییرات کاپلو تأثیرات زیادی بر بدنه تیم باقی گذاشت وباعث شد عدم ثبات، ناامنی و بسیاری از تأثیرات منفی دیگر از تیم دور شوند. هنگامی که یک تیم ثبات عملکرد نداشته باشد نه تنها مربیان بلکه بازیکنان نیز از سوی روسای تیم تحت فشار قرار می گیرند. تصمیم سران رئال مادرید برای انتصاب کاپلو بسیار خوب بود. او باعث شد رئال مادرید سازمان دهی شود.
یاسر احمدی
منبع : روزنامه ایران ورزشی