پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا
استریلیزاسیون
با استفاده از استریلیزاسیون مواد غذائی در ظروف سربسته خالی از هوا میتوان میکروارگانیسمهای موجود و قسمت اعظم اسپور آنها را از بین برده و از فعالیت آنزیمهای مواد غذائی چنان جلوگیری نمود که در مدت نگهداری تغییراتی بهوجود نیاورند.
مواد گوشتی و سبزیجات که با استفاده از روش استریل کردن در اتوکلاو و با حرارات ۱۲۰ درجه ضدعفونی شدهاند به مدت طولانی سالم میمانند در این حرارت تقریباً کلیه اسپور و میکروارگانیسمهای موجود از بین برده میشوند. میوهجات ترش و آب آنها را با حرارت ۸۰ تا ۱۰۰ درجه میتوان استریل نموده و نگهداری کرد.
اگر بخواهیم کیفیت مواد استریل شده بهخوبی حفظ گردد علاوه بر انتخاب حرارت مناسب طول مدت حرارت دادن نیز بایستی مناسب با نوع مواد غذائی انتخاب گردد.
البته لازم به یادآوری است که در روش استریل کردن در بستهبندیهای در بسته خالی از هوا نمیتوان از رشد میکروارگانیسمهای بیهوازی جلوگیری نمود.
ظرفهای شیشهای دربدار جهت نگهداری انواع میوهجات، سبزیجات، گوشت، مربا و ترشی خانگی بسیار مناسب میباشد باید آنها را خوب تمیز کرده و مواد موردنظر را توی آنها ریخته و سرشیشه را بهوسیله فنر محکم کرده و در داخل ظرفی که در زیر آن یک صفحه سوراخدار (آبکش) فلزی زنگ نزن قرار داده شده حرارت داد تحتتأثیر حرارت حاصل بخار آب و هوای داخل شیشه از زیر سرپوش خارج میگردد و بعد از سرد شدن شیشههای محتوی مواد غذائی در داخل آن خلاء ایجاد شده و بهعلت فشار حاصل از خارج سر آن محکم شده و به هیچوجه اکسیژن با میکروارگانیسم از خارج به مدخل آن راه پیدا نمینماید. برای استریل کردن میوهجات خام یا پخته حرارتی معادل ۷۵ تا ۹۰ درجه بین ۲۰ تا ۴۰ دقیقه و برای سبزیجات مختلف با درجه حرارت ۷۵ تا ۱۰۰ درجه به مدت ۶۰ تا ۱۰۰ دقیقه و برای غذاهای تهیه شده از گوشت و ماهی و مرغ بین حرارتی معادل صد درجه و در صورت امکان ۱۲۰ درجه لازم میباشد. مواد غذائی استریل شده وقتی درشان باز گردد از حالت استریل خارج گردیده و تحت نفوذ میکروارگانیسمهای جدید به سرعت آلوده میگردند از این جهت محتویات آنها بایستی به سرعت به مصرف رسانده شده و برای مدت طولانی نگهداری نگردند.
در صنایع غذائی بهجای استفاده از شیشههای دربدار از قوطیهای فلزی جهت تعدادی از مواد غذائی استفاده میشود ولی چون وجود نمک باعث تراوش مایعات داخل سلولی بخار میباشد لذا تغییراتی در خوراکیها ایجاد مینماید.
مواد گوشتی و سبزیجات که با استفاده از روش استریل کردن در اتوکلاو و با حرارات ۱۲۰ درجه ضدعفونی شدهاند به مدت طولانی سالم میمانند در این حرارت تقریباً کلیه اسپور و میکروارگانیسمهای موجود از بین برده میشوند. میوهجات ترش و آب آنها را با حرارت ۸۰ تا ۱۰۰ درجه میتوان استریل نموده و نگهداری کرد.
اگر بخواهیم کیفیت مواد استریل شده بهخوبی حفظ گردد علاوه بر انتخاب حرارت مناسب طول مدت حرارت دادن نیز بایستی مناسب با نوع مواد غذائی انتخاب گردد.
البته لازم به یادآوری است که در روش استریل کردن در بستهبندیهای در بسته خالی از هوا نمیتوان از رشد میکروارگانیسمهای بیهوازی جلوگیری نمود.
ظرفهای شیشهای دربدار جهت نگهداری انواع میوهجات، سبزیجات، گوشت، مربا و ترشی خانگی بسیار مناسب میباشد باید آنها را خوب تمیز کرده و مواد موردنظر را توی آنها ریخته و سرشیشه را بهوسیله فنر محکم کرده و در داخل ظرفی که در زیر آن یک صفحه سوراخدار (آبکش) فلزی زنگ نزن قرار داده شده حرارت داد تحتتأثیر حرارت حاصل بخار آب و هوای داخل شیشه از زیر سرپوش خارج میگردد و بعد از سرد شدن شیشههای محتوی مواد غذائی در داخل آن خلاء ایجاد شده و بهعلت فشار حاصل از خارج سر آن محکم شده و به هیچوجه اکسیژن با میکروارگانیسم از خارج به مدخل آن راه پیدا نمینماید. برای استریل کردن میوهجات خام یا پخته حرارتی معادل ۷۵ تا ۹۰ درجه بین ۲۰ تا ۴۰ دقیقه و برای سبزیجات مختلف با درجه حرارت ۷۵ تا ۱۰۰ درجه به مدت ۶۰ تا ۱۰۰ دقیقه و برای غذاهای تهیه شده از گوشت و ماهی و مرغ بین حرارتی معادل صد درجه و در صورت امکان ۱۲۰ درجه لازم میباشد. مواد غذائی استریل شده وقتی درشان باز گردد از حالت استریل خارج گردیده و تحت نفوذ میکروارگانیسمهای جدید به سرعت آلوده میگردند از این جهت محتویات آنها بایستی به سرعت به مصرف رسانده شده و برای مدت طولانی نگهداری نگردند.
در صنایع غذائی بهجای استفاده از شیشههای دربدار از قوطیهای فلزی جهت تعدادی از مواد غذائی استفاده میشود ولی چون وجود نمک باعث تراوش مایعات داخل سلولی بخار میباشد لذا تغییراتی در خوراکیها ایجاد مینماید.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران دولت انتخابات دولت سیزدهم انتخابات مجلس رهبر انقلاب مجلس شورای اسلامی سید ابراهیم رئیسی رئیسی رافائل گروسی حجاب مجلس
رئیس جمهور قتل بارش باران تهران آموزش و پرورش پلیس شهرداری تهران فضای مجازی وزارت بهداشت شهرداری سازمان هواشناسی قوه قضاییه
قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو گاز خودرو نمایشگاه نفت مسکن مالیات حقوق بازنشستگان بازار خودرو بانک مرکزی ایران خودرو
نمایشگاه کتاب سینمای ایران هدیه تهرانی نمایشگاه کتاب تهران تلویزیون سریال سینما تئاتر کتاب دفاع مقدس موسیقی فیلم
اینوتکس
اسرائیل رژیم صهیونیستی فلسطین غزه روسیه جنگ غزه رفح حماس حمله به رفح نوار غزه مصر طوفان الاقصی
فوتبال رئال مادرید پرسپولیس استقلال لیگ قهرمانان اروپا بایرن مونیخ لیگ برتر باشگاه پرسپولیس باشگاه استقلال لیگ برتر ایران ذوب آهن نساجی
هوش مصنوعی فیبرنوری زمین سامسونگ اینترنت اپل عیسی زارع پور آب گوگل ناسا
آسم سبک زندگی افسردگی بیمه کمردرد آلرژی