جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

طب مکمل


طب مکمل
هم‌اکنون، علم‌پزشکی در جهان به دو زیرگروه اصلی تقسیم شده است:
۱) طب غربی که با نام‌هائی نظیر طب رایج و طب مدرن modern medicine شناخته می‌شود و روشی از پزشکی است که در دانشگاه‌های کشورهای مختلف جهان تدریس شده و در جامعهٔ ما هم به‌طور معمول کاربرد دارد.
۲) طب مکمل یا جایگزین که به مجموعه روش‌هائی اطلاق می‌شود که دارای اصول و روش‌های تشخیصی و درمانی متفاوتی با طب رایج می‌باشد. طب مکمل شامل ۵۰ سیستم درمانی متفاوت است که امروزه از میان آنها بیش از ۲۰ روش تشخیص و درمان سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد، به‌طوری‌که در حال حاضر بیش از ۳/۱ میلیارد نفر از مردم جهان تحت پوشش طب آنترناتیو قرار دارند. با توجه به روند روزافزون استفاده از این روش‌ها (چه در کشورهای غربی و چه در کشورهای شرقی) و تمایل مردم به آشنائی بیشتر با آنها و استفاده از مزایای این روش، گروهی متشکل از پزشکان با سابقه طی سال‌ها تحقیق، بررسی و درمان، بر آن شدند تا برای نیل به اهداف زیر نسبت به تشکیل مرکزی جهت تحقیقات و درمان با این شیوه‌ها اقدام نمایند.
شناساندن این سیستم می‌تواند مزیت‌های ذیل را برای مشتاقان آن به ارمغان آورد:
۱) توسعه طب جامع و طب آلترناتیو در تمام جهان و فراهم نمودن زمینه آگاهی آن توسط دانشمندان، روان‌شناسان و سیاستمداران برای دستیابی هر چه بیشتر انسان‌ها به امر سلامتی.
۲) توسعه و فراهم نمودن روش‌های تغذیه سالم با ارائه برنامه‌های غذائی روزانه مناسب و کشاورزی مناسب.
۳) توسعه و ترویج نمودن راستی، صداقت، مهربانی، نیکی و... در جامعه.
۴) در اختیار گذاشتن اطلاعات واقعی و صحیحی که امکان انتخاب سیستم مناسب برای دستیابی به سلامتی توسط افراد مختلف فراهم گردد و همین‌طور تشویق و کمک به افرادی‌که به‌طور فعال در زمینه سلامتی و ایجاد محیط زندگی بهتر مشارکت می‌نمایند.
۵) تربیت و آموزش همگانی برای عموم و برشمردن مزایای طب جامع holistic از طریق روش‌هائی که این طب می‌تواند برای مراقبت از سلامتی انسان‌ها پیشنهاد کند.
۶) فراهم نمودن آموزش‌های مقدماتی، تحقیق در روان‌شناسی طب جامع و سیستم‌های طب معمول (سنتی).
۷) گسترش تکنولوژی طب مدرن با سیستم طب سنتی و مشخص نمودن نیازهای آحاد جامعه از جمله قشر فقیر و محروم برای رسیدن به سلامتی پایدار.
۸) انجام فعالیت‌های بین‌المللی در راستای حفظ سلامتی (تندرستی) به‌صورت تخصصی و سازمانی در حمایت از طب کل‌نگر.
۹) گردهمائی متخصصین سلامتی، کشاورزان، زیست‌شناسان و تمام اعضاء جامعه برای ایجاد ارتباطات لازم جهت درک مفهوم سلامتی از نقطه‌نظر طب (holistic) با برگزاری کنفرانس‌های بین‌المللی، دستگاه‌های ارتباط‌جمعی، اینترنت و دیگر فعالیت‌های مؤثر و لازم.
● شاخصه‌هائی از طب مکمل:
▪ انسان‌شناسی
▪ هیپنوتیزم
▪ فراروان درمانی
▪ درمان بساوائی
▪ ایریدولوژی
▪ شفای کوانتومی
▪ تعادل انرژی
▪ کینیزیولوژی
▪ رفلکسولوژی
▪ کایروپرکتیک
▪ مغناطیس درمانی
▪ انرژی درمانی
▪ سم‌زدائی
▪ نجوم پزشکی
▪ سیماتکس
▪ اکیدو
▪ دردشناسی
▪ (یومی‌هو) ماساژ درمانی
▪ تغذیه درمانی
▪ کف پا و مراقبه
▪ هموپاتی
▪ گیاه درمانی
▪ طب چینی
▪ آب‌درمانی
منبع : مجله دانش یوگا