یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

مسابقه شعار «تغییر» در انتخابات امریکا


مسابقه شعار «تغییر» در انتخابات امریکا
انتخاب خانم سارا پیلن به تعبیر سی ان ان یک شوک واقعی به انتخابات امریکا وارد کرد زیرا در میان انتخاب های محتملی که محافل سیاسی امریکا تصور می کردند مک کین از میان میت رامنی و تام ریچ فرماندار پیشین ایالت پنسیلوانیا یکی را به عنوان معاون خود بر می گزیند، یک خانم جوان برای این مهم برگزیده شد. در ساختار سیاسی ایالات متحده، معاون اول دارای اختیارات حقوقی محدودی است و تنها در حد یک همراه مبارزاتی و اجرایی معنا دارد. از نظر معنوی و سیاسی نیز در رقابت های انتخاباتی می تواند پرستیژ و اعتبار لازم را برای کاندیدای ریاست جمهوری فراهم آورد. البته چنانچه در زمان ریاست جمهوری نیز اتفاقی برای رئیس جمهور رخ دهد، معاون دارای نقشی کلیدی خواهد شد.
چنانچه در تاریخ سیاسی امریکا در زمان لینکلن، روزولت، کندی و نیکسون این اتفاق روی داد. اما سوال کلیدی در این میان آن است که چرا حزب جمهوریخواه که همواره به سیاست های محافظه کارانه شهره است دست به این انتخاب زده است. در واقع این طور به نظر می رسد که آنها از مزیتی که تصور می شد در کمپین انتخاباتی دموکرات ها وجود دارد برای خود تعریف جدیدی کردند.
در ماه های گذشته رسانه های جمهوریخواه تلاش زیادی کردند میان باراک اوباما و خانواده کلینتون هارمونی و نزدیکی لازم به میان نیاید. حتی بسیاری از رسانه ها این خرده را به اوباما گرفتند که چرا از رئیس جمهوری که در زمان خروج از کاخ سفید دارای ۶۰ درصد محبوبیت بود یعنی بیل کلینتون، بهره لازم را نمی برد. معلوم نیست به چه دلیلی تا کنفرانس دنور این همراهی صورت نگرفت. برخی از تحلیلگران بر این باورند که در آن سخنرانی هم بیل کلینتون مایه لازم را به خرج نداد.
با این همه او با صراحت اعلام کرد اوباما بهترین انتخاب برای امریکا است. از سوی دیگر هنوز در دو بخش از جامعه امریکا، اوباما نتوانسته مشکلات خود را حل کند؛ گروه های کارگری و زنان. بخشی از طرفداران هیلاری کلینتون هنوز نظر مساعدی در باره اوباما ندارند. در نگاه اول اینگونه به نظر می رسد که دموکرات ها باید هیلاری را متقاعد می کردند این سمت را بپذیرد. هر چند گویا اوباما نیز به این جمع بندی نرسیده بود که هیلاری را به سمت معاون اولی خود برگزیند. در این میان برخی ملاحظات روانی نیز نمی تواند بدون تاثیر بوده باشد. با این همه بایدن برای این امر انتخاب شد. با انتخاب بایدن معلوم شد هنوز گروه های بر شمرده شده به اطمینان لازم دست نیافته اند. از سوی دیگر فاصله مطلوب اوباما با مک کین در هفته های اخیر از میان برداشته شد و مک کین دارای موقعیت بهتری به نسبت هفته های گذشته شد. با این جمع بندی به نظر می رسد مک کین به انتخاب زنان و نیروهای مذهبی چشم دوخته است. سارا پیلن نماد یک مسیحی انجیلی افراطی است. او سابقه چندانی در امور سیاسی و اداری ندارد اما نشان داده است روحیه جنگنده یی دارد.
او در بازی هاکی و شکار استاد است و در تیراندازی وضعیت مطلوبی دارد. طرفدار خدمت اجباری سربازی است و از همه مهم تر مخالف سقط جنین است. پیلن دارای یک حسن دیگر است که برای بخش های ضد لیبرال جامعه امریکا که اتفاقاً کم هم نیستند، یک نقطه مثبت است. او دارای پنج فرزند است. پس او دارای یک خانواده گرم و تابع این تئوری مسیح است که رمه خداوند را توسعه دهید. حسن دیگر پیلن آن است که با واشنگتن بیگانه است. شهری که او اداره کرده به یک دهم محلات نیویورک هم نمی رسد. با این همه اگر قرار است در واشنگتن تغییراتی روی دهد او از این نظر بر بایدن ترجیح دارد که ۳۰ سال سناتور بوده است. در واقع انتخاب پیلن زیرکانه شعار راهبردی باراک اوباما را نیز هدف می گیرد. آنجا که او ادعا کرده بود برای «تغییر» به واشنگتن می رود. حال افکار عمومی باید از خود بپرسد کدام یک بیشتر توان تغییر را دارند؛ سناتوری که ۳۰ سال است درون سیستم است یا یک زن جوان شکارچی از ایالت آلاسکا،
تا اینجا به نظر می رسد این یک انتخاب استراتژیک باشد اما نمی توان با قاطعیت آن را پذیرفت. با جامعه محافظه کاری روبه رو هستیم که نشان داده در برابر رفتارهای فریبنده از خود واکنش نشان می دهد. انتخاب سارا پیلن این اشکال را دارد که ناصادقانه می خواهد زنان را در برابر عدم انتخاب هیلاری کلینتون مورد هدف قرار دهد. یعنی به همان دلیلی که جامعه دموکرات ها اوباما را بر یک زن ترجیح دادند با همان استدلال نیز می توان درک کرد پس از شوک اولیه انتخاب سارا پیلن، بایدن بر او ترجیح یابد. در اولین نظر سنجی انجام شده در سی ان ان درباره انتخاب مردم امریکا در میان بایدن و سارا پیلن، رای دهندگان با اختلافی فاحش بایدن را انتخاب کرده اند.
این سوالی کلیدی است که آیا می توان از شکاف احساسی حضور بانوان به عنوان یک سلاح استفاده کرد؟ نقطه ضعف این استراتژی در همین نکته نهفته است. اگر جمهوریخواهان نه تحت تاثیر عوامل بیرونی و نه تنها برای انجام یک تاکتیک رو پیلن را بر می گزیدند، شاید این انتخاب جواب می داد. اما به دلایلی که چندان به توانایی های خود پیلن مربوط نمی شود و بیشتر به یک رندی آشکار می ماند، می تواند به ضد خود بدل شود. اتفاقی که درباره کاندولیزا رایس روی نداد. او یک انتخاب درست و حرفه یی بود. مانند کاری که پیش از آن دموکرات ها درباره مادلین آلبرایت انجام داده بودند یا همین اواخر درباره نانسی پلوسی انجام شده بود. از دیگر سو به نظر می آید استراتژی دموکرات ها نگاهی به آینده نیز داشت. به این معنا که با حفظ هیلاری کلینتون می توانند از او به عنوان یک برگ برنده در انتخابات آتی امریکا بهره برداری کنند. با همه این اتفاقات باید اذعان کرد که مک کین به قمار بزرگی دست زده است. جامعه امریکا جدیداً با این واقعیت روبه رو شده اند که سناتور مک کین از سرطان رنج می برد. او اگر به کاخ سفید راه یابد باید جشن تولد ۷۲سالگی را برپا دارد. با این حساب او مسن ترین رئیس جمهور ایالات متحده خواهد بود، حال چنانچه اتفاقی برای او روی دهد این سارا پیلن است که باید کاخ سفید را اداره کند. آیا اتاق بیضی شباهتی به زمین هاکی یا شکارگاه های آلاسکا دارد؟ این سوالی است که در روزهای آینده بسیاری در خلوت خویش از خود خواهند پرسید،
فیاض زاهد
منبع : روزنامه اعتماد


همچنین مشاهده کنید